Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Eco-Mediu Vineri 24 Mai 2024 - 14587
Da la reciclat bateriile descarcate, becurile consumate si electronicele mici uzate !

Agentia pentru Protectia Mediului Bistrita Nasaud a lansat proiectul "Da la reciclat bateriile descarcate, becurile consumate si electronicele mici uzate!", proiect realizat in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Bistrita-Nasaud si Asociatia Romana pentru Reciclare RoRec. Lansarea proiectului a avut loc in data de 2 octombrie 2015 la sediul Inspectoratul Scolar Judetean Bistrita-Nasaud si se va desfasura in unitatile de invatamant primar si gimnazial din judetul Bistrita Nasaud.

Proiectul actual se doreste a fi o continuare a proiectului "Da la reciclat bateriile uzate si becurile consumate" care s-a desfasurat in perioada 2014-2015 si care a avut un real succes in randul scolilor din mediul rural. Acest proiect are ca scop promovarea beneficiilor colectarii selective a bateriilor uzate, a corpurilor de iluminat, precum si cresterea gradului de constientizare a publicului larg asupra obligatiilor de mediu din acest domeniu. Ca noutate pentru acest an, a mai fost introdusa o categorie de deseuri importanta si anume, cea a echipamentelor electrice si electronice (DEEE), deseuri pentru care se vor monta kituri separate in fiecare unitate de invatamant inscrisa in proiect.

Calendarul de activitati presupune o perioada de desfasurare a proiectului incepand cu 2 octombrie 2015- pana in 20 aprilie 2016, cu realizarea unor etape intermediare pentru activitati de inscriere 2- 30 octombrie 2015, evaluare cantitativa intermediara a deseurilor colectate 7- 17 decembrie 2015, precum si activitati educative, practice si de creatie, pentru incurajarea obiceiului de colectare a bateriilor, a corpurilor de iluminat si a DEEE, in vederea stimularii creativitatii scolarilor si indemnul de a aplica in practica cunostintele dobandite prin acest proiect. La finalul proiectului va avea loc premierea celor mai mari cantitati de deseuri colectate, precum si acordarea premiului pentru cea mai buna creatie " Ecoestetica bateriilor, becurilor si a DEEE de mici dimensiuni". Acest eveniment va avea loc in data de 20 aprilei 2016, eveniment care se va desasura odata cu acordarea pentru toti elevii inscrisi in proiect a unei piese de teatru.

Toti scolarii inscrisi in proiect vor primi Certificate de participare, iar cadrele didactice coordonatoare vor primi Diplome de participare si de voluntar.

Regulamentul oficial al proiectului, se afla pe site-ul Agentiei pentru Protectia Mediului Bistrita Nasaud www.apmbn.ro sectiunea proiecte si cel al Inspectoratului Scolar Judetean Bistrita-Nasaud www.isjbn.ro.

 

Cu respect,

 DIRECTOR EXECUTIV

biolog chimist Sever Ioan Roman.

0 comentarii2940 vizualizări05 octombrie 2015
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0