Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Eco-Mediu Vineri 24 Martie 2023 - 14587
"Let s Do It, Romania!" si Garda Nationala de Mediu lanseaza concursul "Let s Be ECO!" .

Garda Nationala de Mediu, in parteneriat cu "Let s Do It, Romania!" anunta lansarea  concursului "Let s Be Eco!", desfasurat in cadrul primei editii a proiectului de economie circulara "Let s Be ECO!", competitie adresata unitatilor de invatamant din mediul rural, in scopul reutilizarii resurselor. Concursul se va desfasura in perioada 10 ianuarie 2017 - 30 aprilie 2017 si are ca obiectiv distriburea unor calculatoare/laptop-uri si birouri alocate in urma disponibilizarii, in scolile din mediul rural. Astfel, fiecare dintre cele mai implicate 40 de scoli va primi cate 15 calculatoare/laptopuri si 7 birouri. Calculatoarele/laptop-urile si obiectele de mobilier oferite in cadrul competitiei sunt obiecte folosite, dar aflate in perfecta stare de functionare. In acest scop, Garda Nationala de Mediu va disponibiliza cateva sute de calculatoare si laptop-uri pentru a fi reutilizate  in cadrul unitatilor scolare.

In vederea participarii la aceasta competitie, scolile pot solicita inscrierea in proiect la adresa concurs@letsdoitromania.ro, prin completarea unei scrisori de motivatie si a unui formular de inscriere disponibile pe site-ul www.letsdoitromania.ro. In acest serns, datorita numarului mare de solicitari venite din partea unitatilor scolare, s-a decis prelungirea perioadei de inscriere pana la data de 8 februarie 2017.

            Urmatoarea etapa a concursului consta in realizarea de catre elevi a unor creatii pe teme de mediu si va avea ca termen limita data de 28 februarie 2017. In aceasta etapa, elevii scolilor participante la concurs sunt invitati sa creeze obiecte din materiale reciclabile sau machete, planse, desene etc., care au ca tema mediul inconjurator. Lucrarile vor fi trimise, sub forma de fotografii, pe adresa de email concurs@letsdoitromania.ro. Aceste activitati au scopul responsabilizarii elevilor pentru protejarea mediului inconjurator si insusirea corecta a conceptului de deseu.

Evaluarea lucrarilor se va face luand in considerare criterii precum creativitatea, originalitatea si complexitatea lucrarilor, dar si nevoia argumentata in formularul de inscriere si numarul de elevi participanti raportat la numarul total de elevi din fiecare unitate de invatamant inscrisa. Clasamentul final al celor mai implicate scoli la nivel national va fi publicat in perioada 10 - 15 martie 2017.

"Suntem foarte bucurosi ca, prin parteneriatul cu Let s Do It, Romania! putem da noi insine un exemplu de refolosire a unor echipamente si, in acelasi timp, sprijinim scolile din mediul rural. Ne propunem sa continuam acest tip de actiuni si pe viitor, in scopul diminuarii risipei prin consumul rational al resurselor. Ceea ce vrem sa evidentiem este faptul ca Garda Nationala de Mediu nu este doar o institutie care controleaza si sanctioneaza. Misiunea noastra este de a crea o alta mentalitate la nivelul comunitatilor, o mentalitate prin care sa se constientizeze faptul ca oamenii si mediul se afla intr-o continua interactiune. Societatea nu trebuie doar sa protejeze mediul, ci sa faca in asa fel incat sa refoloseasca si sa recicleze cat mai multe dintre obiectele pe care le produce. Intr-o societate ideala, notiunea de deseu ar trebui sa dispara.", a declarat Comisarul General al GNM, domnul Bogdan Trif. 

Proiectul "Let s Be ECO!", organizat de echipa "Let s Do It, Romania!", in parteneriat cu Garda Nationala de Mediu, este dedicat scolilor din mediul rural din toata tara si urmareste ca elevii sa inteleaga importanta protejarii mediului inconjurator si a conservarii resurselor. Regulamentul concursului poate fi consultat pe site-ul www.letsdoitromania.ro.

 

Biroul de presa al GNM

 

 

 

0 comentarii2702 vizualizări30 ianuarie 2017
rss 2.0
rss 2.0