Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Eco-Mediu Vineri 21 Iunie 2024 - 14587
Controale privind starea de salubrizarea localitailor.

Garda Nationala de Mediu - Comisariatul Judetean Bistrita-Nasaud  a efectuat controale privind starea de salubrizarea localitailor, a cursurilor de apa si a cailor de comunicatie la toate primariile din judet. In perioada 03.04-09.05.2017, Garda Natoinala de Mediu - Comisariatul Judetean Bistrita-Nasaud, a efectuat controale ca urmare a actiunii privind verificarea starii de salubritate a localitatilor, a cursurilor de apa si a cailor de comunicatie la toate UAT-utile din judet.

            S-au identificat depozitari neconforme de deseuri, reprezentand deseuri menajere, deseuri de ambalaje plastic, deseuri textile, deseuri de constructii pe malurile cursurilor de apa ale raurilor Somesul Mare, Bistrita, Sieu, Salauta, Ilva, Budac, ale paraurilor Pietris, Budusel, Lut, Cormaia, Anies, Dorolea, Rosua, Lechinta.  

            Au fost impuse masuri pentru desfiintarea depozitelor ilegale de deseuri si realizarea lucrarilor de igienizare pe malurile cursurilor de apa si a cailor de comunicatie, pana la data de 15.04.2017.

Incepand cu data de 24.04.2017 s-au verificat prin sondaj 20 de UAT-uri, in scopul verificarii modului de efectuare a lucrarilor de salubrizare.

Au fost aplicate 12 sanctiuni contraventionale, dintre care 6 avertismente, respectiv 6 aemenzi.

Avertismentele au fost aplicate astfel: 3 la UAT-uri si 3 la persoane fizice.

Amenzile s-au aplicat astfel:  2 la UAT-uri in valoare 15.000 lei, 4  la persoane fizice in valoare totala de 5.000 lei,  in baza Legii nr. 211/2011 privind regimul deseurilor, pentru neconformitatile constatate.

Au fost impuse masuri pentru desfiintarea depozitelor ilegale de deseuri si mentinerea starii de salubrizare pe raza UAT-urilor  din judetul Bistrita-Nasaud.

 

COMISAR SEF  

Gabriel Vasile PETRAS.

 

0 comentarii2898 vizualizări24 mai 2017
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0