Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Eco-Mediu Sambata 20 Aprilie 2024 - 14587
Credeam ca lumea s-a civilizat.

  Educatia ecologica este o componenta importanta a procesului instructiv-educativ, in conditiile actuale, cand degradarea mediului inconjurator a devenit o problema fundamentala a lumii contemporane. In acest context, clasele de fotbalisti a X-a B si a XI-a B, ai Liceului Cu Program Sportiv Bistrita, insotiti de cadrele didactice Beraru Mihaela, Matean Iuliana si Ujica Luminita, au vrut sa marcheze  Ziua Pamantului si au facut o actiune de ecologizare pe zonele ce au mai fost ecologizate si cu ocazia proiectului Let’s Do It Romania!.

Tinerii au fost foarte dezamagiti atunci cand au vazut multimea de gunoaie ce  exista pe spatiile verzi, marginile drumurilor si malurile Bistritei si a lacului de agrement din apropiere. Credeam ca cetatenii Bistritei care frecventeaza zonele respective au inteles mesajul transmis cu ocazia actiunii desfasurate in septembrie.

Avand in vedere cantitatea de gunoaie colectate, se pare ca respectivii cetateni considera ca ecologizarea zonei respective reprezinta un hobby al elevilor LPS si nu o responsabilitate a noastra, a tuturor.

Domnilor cetateni, un mediu sanatos inseamna un corp sanatos nu numai pentru noi, ci si pentru dumneavoastra!

Zona a fost ecologizata, in speranta ca la o actiune viitoare sa nu mai fim pusi in situatia ca dimensiunea si cantitatea deseurilor sa depaseasca numeric cei treizeci de saci menajeri considerati a fi suficienti.

 

0 comentarii2814 vizualizări29 aprilie 2011
rss 2.0
rss 2.0