Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Eco-Mediu Vineri 19 Aprilie 2024 - 14587
In 22 aprilie intreaga lume sarbatoreste Ziua Mondiala a Pamantului.

Potrivit Rezolutiei 63/278 adoptata de Organizatia Natiunilor Unite in anul 2009, in fiecare an, la data de 22 Aprilie intreaga lume sarbatoreste Ziua Mondiala a Pamantului, ziua menita a ne atrage atentia asupra necesitatii protejarii mediului inconjurator. In acest context, in perioada 20-23 aprilie 2018, in intervalul orar 10.00-14.00, Complexul Muzeal Bistrita-Nasaud organizeaza o serie de activitati educative dedicate Zile Pamantului! Este vorba despre proiectul "Pamantul, casa noastra !" initiat de personalul de specialitate al Sectiei Stiintele Naturii: muzeograf Alina Lehaci si cercetator st. Marius Horga.

Activitatea reprezinta un bun prilej pentru elevi si prescolari de a desfasura o serie de actiuni dedicate protejarii mediului inconjurator, limitarii poluarii si necesitatii reciclarii. In cadrul vizitei aplicative si a atelierelor organizate ulterior, participantii insotiti de cadrele didactice vor primi informatii cu privire la bogatiile care ne sunt oferite de pamant si necesitatea protejarii acestora dat fiind faptul ca numarul de specii de plante si animale se afla in continua scadere din cauza poluarii si a atitudinii umane vis-a-vis de mediul inconjurator.

Activitatea se va desfasura la sediul Compexului Muzeal Bistrita-Nasaud din strada General Grigore Balan, nr. 19 Bistrita.

Participa:

-        prescolarii Gradinitei cu Program Prelungit Nr. 3 Bistrita, prof. inv. presc. Rosca Andreea si Morar Roxana;

-        prescolarii Gradinitei Program Prelungit "Casuta cu Povesti " Bistrita,  prof. inv. presc Horga Liana si Rus Diana;

-        elevii Scolii Generale Nr.6 Bistrita, prof. inv. primar Gherman Adela si Sas Lia;

-        elevii Colegiului National "Andrei Muresanu", Bistrita, prof. Corbu Cristina

 

Manager,

Alexandru Gavrilas.

0 comentarii3115 vizualizări19 aprilie 2018
rss 2.0
rss 2.0