Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Eco-Mediu Luni 15 Aprilie 2024 - 14587
ZIUA SILVICULTORULUI MARCATA DE ROMSILVA SI ASOCIATIA ADMINISTRATORILOR DE PADURI.

Cea de-a 28-a editie a Zilei Silvicultorului a fost marcata joi, 7 iunie, printr-un eveniment organizat, in comun, de Regia Nationala a Padurilor - Romsilva si Asociatia Administratorilor de Paduri. La evenimentul organizat la Calimanesti, in judetul Valcea, au participat Ioan Denes, ministru al Apelor si Padurilor, Ilie Covrig, secretar de stat in Ministerul Apelor si Padurilor, Dragos Ciprian Pahontu, directorul general al Romsilva, Adrian Cretu, presedintele Asociatiei Administratorilor de Paduri din Romania, reprezentanti ai Agentiei "Moldsilva" din Republica Moldova, ai sindicatelor din silvicultura, ai Garzii Forestiere, parlamentari, reprezentanti ai mediului academic, parteneri din sectorul forestier si reprezentanti ai autoritatilor locale.

          Acesta este al treilea an consecutiv cand Ziua Silvicultorului este marcata impreuna de Regia Nationala a Padurilor - Romsilva si Asociatia Administratorilor de Paduri din Romania, pentru a sublinia unitatea Corpului Silvic, indiferent de mediul in care activeaza, public sau privat.

          "Ziua Silvicultorului a fost instituita de societate in semn de recunoastere pentru importanta acestei profesii si pentru a evidentia prestigiul de care se bucura cei care s-au dedicat acestui domeniu" a declarat in discursul sau, Ioan Denes, ministrul Apelor si Padurilor, subliniind importanta acestei sarbatori.

          Directorul General al Romsilva, Dragos Ciprian Pahontu, a subliniat importanta unitatii corpului silvic si a meseriei de silvicultor. "Silvicultura nu este o meserie usoara si nici ferita de pericole. Din contra, silvicultorii isi desfasoara activitatea in conditii de multe ori dificile, iar rezultatele muncii noastre se vad, de cele mai mule ori, in timp. O stim cu totii si ma folosesc de acest prilej pentru a le multumi tuturor colegilor silvicultori din tara pentru eforturile depuse" a declarat, in discursul sau, directorul Regiei Nationale a Padurilor - Romsilva.

          Ziua Silvicultorului este o sarbatoare oficiala, initiata in 1991 si legiferata prin Statutul Personalului Silvic, fiind marcata in fiecare an, in cea de-a doua saptamana a lunii iunie, de intregul Corp Silvic, in parteneriat cu sindicatele si cu celelalte organizatii profesionale.

          In continuarea acestei sarbatori, Regia Nationala a Padurilor - Romsilva organizeaza vineri, 8 iunie, la sediile celor 41 de Directii Silvice si a ocoalelor silvice din subordine "Ziua Portilor Deschise", un eveniment prin care toti cei interesati de silvicultura pot afla ce presupune meseria de silvicultor, complexitatea activitatilor derulate de colegii nostri, precum si modul in care se gestioneaza durabil padurea.

          Regia Nationala a Padurilor - Romsilva administreaza 3,14 milioane de hectare paduri aflate in proprietatea publica a statului si asigura, pe baze contractuale, servicii silvice pentru aproximativ 1 milion de hectare de paduri aflate in proprietatea unitatilor administrative sau in cea privata. Asociatia Administratorilor de Paduri din Romania este o organizatie profesionala a structurilor de administrare sau de asigurare a serviciilor silvice a padurilor private.

BIROUL DE PRESA AL REGIEI NATIONALE A PADURILOR - ROMSILVA

 

Bucuresti, 07.06.2018

 

1 comentariu3073 vizualizări07 iunie 2018
rss 2.0
rss 2.0