Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Eco-Mediu Duminica 03 Decembrie 2023 - 14587
Castigatorii Concursului National de Educatie Ecologica Scoala Zero Waste.

In tabara ZERO WASTE SUMMER CAMP s-au decis elevii castigatorii din cadrul Concursului National de Educatie Ecologica Scoala Zero Waste editia 2018. Cei mai buni elevi din primele 13scoli clasate in concursul Scoala Zero Waste 2018 au castigat participarea in tabara Zero Waste Summer Camp, organizatain perioada 22-26 August la Casoaia, in judetul Arad. Proiectul a fost realizat cu sustinerea Continental Anvelope Timisoara, partener traditional si impreuna cu Lidl.

 Fiecare scoalaparticipanta de la sectiunea I-IV (Scoala Gimnaziala "Ion I. Graure", Balteni, Judetul Olt, Scoala Gimnaziala "Mihai Viteazul", Craiova, Judetul Dolj,Scoala Gimnaziala Nr 4 "Elena Donici Cantacuzino", Pucioasa, Judetul Dambovita,Scoala Gimnaziala "Ion Luca Caragiale", Tulcea, Judetul Tulcea, Scoala Gimnaziala "Alexandra Nechita",Judetul Vaslui, Scoala Gimnaziala "Domino Servite", Voiteg, Judetul Timis)si de la sectiunea V-VIII (Scoala Gimnaziala "Ion I. Graure", Balteni, Judetul Olt, Liceul cu program sportiv Botosani, Judetul Botosani, Scoala Gimnaziala "Sfantul Dumitru", Craiova, Judetul Dolj, Scoala Gimnaziala Nr. 1. Pericei, Judetul Salaj, Scoala Gimnaziala Nr 1, Satu Mare, Judetul Suceava,Liceul Tehnologic Bilteni, Structura Scoala Gimnaziala Nr.1, Pesteana-Jiu Bilteni, Judetul Gorj, Scoala Gimnaziala Nr 4"Elena Donici Cantacuzino", Pucioasa, Judetul Dambovita)si-a desemnat 5 respectiv 6  reprezentanti pentru a invata mai multe despre protectia mediului, conceptul zero waste - fara deseuri, economisirea resurselor, efectele poluarii, dar mai ales pentru a-si dezvolta abilitati care sa le permitaorganizareain scoala de evenimente si proiecte ecologice si nu numai.Toti elevii participanti au devenitastfel Ambasadori Zero Waste in scoala lor.

 Cei75 de elevi participanti a primit un mic kit pentru a-i ajuta sa adopte un stil de viataprietenos cu natura si pentru a le inspira dorinta de a iesi din casa si de a explora. Un rucsac pentru drumetii (sau pentru scoala), un sac de dormit si un set cu farfurie, tacamuri si pahar de aluminiu au fost doar primul pas. Atelierele de supravietuire si orientare in natura, drumetia si sumedenia de animale si plante intalnite in drum si prezentate de biologii care i-au insotit au contribuit la cresterea interesului fata de natura si fata de protejarea ei.

 In cele 4 zile de tabara, elevii au impletit atelierele si sesiunile de educatie ecologica cu jocuri de dezvoltare personalasi de exprimare prin care organizatorii au urmarit dezvoltarea abilitatilor de organizare si lucru in echipa precum si imbogatirea bagajului de informatii si cunostinte privind protectia mediului si sustenabilitatea."Conceptul Rethink si companii cu impact pozitiv asupra planetei", "Animale pe cale de dispariie", "Poluarea apelor si ce masuri putem lua fiecare dintre noi", "Atelier de purificare a apei", "Ce fac Rangerii Juniori", "Tablouri vivante", "Treasure Hunt - take only pictures" sunt doar cateva dintre activitatile care i-au tinut ocupati pe elevii Scoala Zero Waste.

 Editia 2018 a taberei a pus accent pe dezvoltarea de abilitati si aptitudini. Atentia, viteza de reactie, comunicarea eficienta, formarea echipei si munca in echipa, dezvoltarea de strategii, rezolvarea de probleme si organizarea de proiecte au fost toate dezvoltate pe parcursul a numeroase jocuri si ateliere tinand insa cont de categoriile de varsta ale participantilor, I-IV sau V-VIII.

 O alta sectiune importanta din agenda taberei a fost Global Village - prezentari interactive ale oraselor, judetelor si scolilor participantilor prin dans, teatru, cantec, poezie, proiectii si produse traditionale.

 Elevii castigatori ai Concursului National Scoala Zero Waste editia 2018 sunt cei care s-au remarcat in mod deosebit pe durata taberei ca lideri si oameni de actiune.

 

SECTIUNEA CLASELE 1-4

Premiul 1 - laptop

Simina Buse - Scoala Gimnaziala "Mihai Viteazul", Craiova

 

Premiul 2 - biciclete

Robert Petrov - Scoala Gimnaziala "Ion Luca Caragiale", Tulcea

Carla Claudia Scantei - Scoala Gimnaziala "Alexandra Nechita", Vaslui

 

Premiul 3 - tablete

David Lupu - Scoala Gimnaziala "Mihai Viteazul", Craiova

Miriana Serban - Scoala Gimnaziala "Mihai Viteazul", Craiova

Andrei Sapoval - Scoala Gimnaziala "Ion Luca Caragiale", Tulcea

 

Mentiuni - trotinete

Ioana Buzatu - Scoala Gimnaziala "Mihai Viteazul", Craiova

Maria Ioana Gogioiu - Scoala Gimnaziala Nr. 4 "Elena Donici Cantacuzino", Pucioasa, Dambovita

David Cocea-Scoala Gimnaziala "Ion Luca Caragiale", Tulcea

Eduard Grosos - Scoala Gimnaziala "Ion Luca Caragiale", Tulcea

Stefan Amir Gaitan - Scoala Gimnaziala "Alexandra Nechita", Vaslui

 

SECTIUNEA CLASELE 5-8

Premiul 1 - laptop

Alin Cristian Stefan - Liceul cu Program Sportiv, Botosani

 

Premiul 2 - biciclete

Mihai Haralamb - Liceul cu Program Sportiv, Botosani

Dorin Florin Bandas - Scoala Gimnaziala  Nr. 1, Satu Mare, Suceava

 

Premiul 3 - tablete

Maria Ionita - Scoala Gimnaziala "Sf. Dumitru", Craiova

Giulia Fudulache - Liceul Tehnologic Bilteni, Structura Scoala Gimnaziala Nr.1, Pesteana-Jiu Bilteni, Judetul Gorj

Mihai Cosmin Tomsa - Scoala Gimnaziala  Nr. 1, Satu Mare, Suceava

 

Mentiuni - trotinete

Gabriela Stefan - Liceul cu Program Sportiv, Botosani

Anamaria Evelina Suian - Scoala Gimnaziala  Nr. 1, Satu Mare, Suceava

Alexandru Gherasim - Liceul cu Program Sportiv, Botosani

Fabian Basangeac - Scoala Gimnaziala Nr. 4 "Elena Donici Cantacuzino", Pucioasa, Dambovita

Catalina Dascalu - Liceul cu Program Sportiv, Botosani

 

""""""""""""""""""""""""""""""

Scoala Zero Waste este un concurs de educatie ecologica destinat tuturor elevilor din scolile cu clasele I - VIII din Romania. Concursul da posibilitatea elevilor si scolilor sa contribuie la protejarea mediului si reducerea poluarii si in acelasi timp sa concureze pentru castigarea premiilor puse in joc. Ajuns la a 6-a editie, s-au implicat in competitia din acest an 237 de scoli din 37 de judete si din Bucuresti.

In cadrul editiei Scoala Zero Waste 2018, cei 21.891 elevi direct inscrisi in competitie au realizat 78 de actiuni de curatenie si 66 de actiuni de plantare (cu peste 8.000 de puieti de arbori forestieri si pomi fructiferi plantati). Au fost recuperate 20 de tone de plastic, 96 de tone de hartie si carton, 3 tone aluminiu si 18 tone deee-uri.

 Activitatile claselor I-IV au pus accent pe creativitatea celor mici si pe deprinderea colectarii selective de la o varsta frageda, in timp ce clasele V-VIII au putut oferi solutii pentru diminuarea cantitatii de deseuri generata, refolosirea sau transformarea deseurilor precum si crearea de mini proiecte pentru a-si transforma scoala intr-una Zero Waste. Lista activitatilor a cuprins si cateva activitati comune, cum ar fi "Calcularea amprentei de carbon", "Creste-ti singur mancarea" sau "Bike to school".

 

Continental in Romania

In perioada 1999-2017, Continental a investit circa 1.4 miliarde euro in activitatile din Romania. Toate cele 5 divizii Continental sunt reprezentate in Romania. Continental detine sapte unitati de productie si  patru centre de inginerie in Timisoara, Sibiu, Carei, Nadab, Brasov si Iasi. Continental este partener al unui joint-venture in Slatina si are un centru de distributie  al anvelopelor in Bucuresti. Continental avea la finalul anului 2017, circa 19.700 de angajati, din care 5.700 sunt ingineri si informaticieni in centrele de cercetare si dezvoltare. Continental isi va mari echipa cu peste 1.000 de noi membri in acest an in Romania.

 Lidl este o companie care actioneaza sustenabil in toate domeniile de activitate. Aceasta este metoda companiei de a isi indeplini promisiunea cu privire la calitate si in acelasi timp de a asigura viitorul pentru Lidl si pentru societate. Compania se implica activ in solutionarea nevoilor din comunitatile din care face parte, in cadrul celor 5 piloni centrali: sortimentul de produse, mediul, societatea, angajatii si partenerii de afaceri.

 

 

Pentru mai multe informatii:

EcoStuff Romania

0727.922.111

Email: office@ecostuff.ro

Site: http://www.ecostuff.ro
Pagina Facebook: https://www.facebook.com/scoalazerowaste/

 

0 comentarii3360 vizualizări31 august 2018
rss 2.0
rss 2.0