Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Eco-Mediu Joi 28 Martie 2024 - 14587
Au inceput inscrierile pentru Concursul National "Scoala Zero Waste" editia 2019.

Castiga o tabla interactiva pentru scoala ta si participarea in Zero Waste Summer Camp! "Scoala Zero Waste" este un concurs national de educatie ecologica destinat tuturor scolilor din invatamantul gimnazial si liceal din Romania, sustinut de Continental Anvelope Timisoara. Perioada de desfasurare a competitiei este 4 Martie - 10 Mai 2019.

Incepand cu 11 Februarie si pana in 1 Martie, scolile se pot inscrie in cele doua sectiuni(V-VIII si IX -X) ale competitiei"Scoala Zero Waste" Editia 2019. La cele sase editii anterioare au participat 830 de scoli din aproape toate judetele tarii si din Bucuresti si peste 80.000 de elevi participanti direct in concurs.

Desfasurarea competitiei este simpla. Scoala care acumuleaza cele mai multe puncte este desemnata castigatoare. Punctele pentru sectiuneaV-VIIIse obtin din organizarea a cat mai multor actiuni educationale din lista oferita de organizatori si din colectarea selectiva a mai multor deseuri reciclabile: hartie/carton, aluminiu, plastic/pet si altele. Scoala castigatoare va primi Trofeul SZW2019,o tabla interactiva, cu videoproiector si laptop pentru a-si imbunatati procesul educativ si pentru a face invatatul mai atractiv pentru elevi.

Echipele inscrise in sectiuneaIX -X vor concepe proiecte ecologice pentru scoala lor sau pentru comunitatea in care traiesc. Proiectul care va aduna cele mai multe puncte va primi Trofeul SZW2019 si va beneficia de un sprijin in implementare in valoare de 5.000 lei in functie de nevoile proiectului.

"Societatea de astazi are nevoie de oameni educati si de actiune, care sa depisteze problemele si sa schimbe lucrurile, chiar daca incep cu pasi marunti. Nici un proiect nu e prea mic. Nu mai este atat de important ceea ce stim, fiindca informatia e la un click distanta. Conteaza mult mai mult ce facem cu ceea ce stim." EcoStuff Romania

Cei mai buni si implicati 5 elevi din primele 6 scoli clasate la sectiunea V-VIIIsi primele 6 echipe IX-X vor participa la "Zero Waste Summer Camp", tabara de educatie ecologica organizata langa Timisoara in a doua jumatate a lunii August 2019. Dintre acesti elevi vor fi desemnati castigatorii editiei 2019 a Concursului.

Detalii suplimentare despre procedura de inscriere si desfasurarea concursului pot fi gasite pe site-ul organizatorului, EcoStuff Romania - http://www.EcoStuff.rosau pe pagina de Facebook -  https://www.facebook.com/scoalazerowaste

Marii castigatorii ai tablelor interactive puse in joc pana acum sunt in 2018 Scoala Gimnaziala Domino Servite, Voiteg, Judetul Timis si Scoala Gimnaziala Nr. 1 Pericei, Judetul Salaj, in 2017 Scoala Gimnaziala "Ion I. Graure", Balteni, Judetul Olt, in 2016 Liceul Teoretic "Traian Vuia", Faget, Judetul Timis, in 2015 Scoala Gimnaziala Mihai Eminescu, Rosiorii de Vede, Teleorman, in 2014 Scoala Gimnaziala Sf. Nicolae  Targu Jiu, Judetul Gorj, iar in 2013 Scoala Gimnaziala Mosnita Noua, Judetul Timis.

Proiectul "Scoala Zero Waste" a fost desemnat cel mai bun proiect al anului 2016 in cadrul Galei Energy Globe Award ROMANIAsi a castigat LOCUL 3 (din 178 de tari) in cadrul ENERGY GLOBE WORLD AWARDS 2017, Tehran, Iran


Continental in Romania

In perioada 1999-2017, Continental a investit circa 1.4 miliarde euro in activitatile din Romania. Toate cele 5 divizii Continental sunt reprezentate in Romania. Continental detine sapte unitati de productie si  patru centre de inginerie in Timisoara, Sibiu, Carei, Nadab, Brasov si Iasi. Continental este partener al unui joint-venture in Slatina si are un centru de distributie  al anvelopelor in Bucuresti. Continental avea la finalul anului 2017, circa 19.700 de angajati, din care 5.700 sunt ingineri si informaticieni in centrele de cercetare si dezvoltare. Continental isi va mari echipa cu peste 1.000 de noi membri in acest an in Romania.

 

 

Pentru mai multe informatii:

Email: scoalazerowaste@ecostuff.ro

Site: http://www.ecostuff.ro

Pagina de Facebook: http://www.facebook.com/scoalazerowaste

 

 

 

 

0 comentarii3227 vizualizări11 februarie 2019




rss 2.0
rss 2.0