Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Eco-Mediu Vineri 24 Martie 2023 - 14587
NOI PADURI PENTRU A ATENUA EFECTELE SCHIMBARILOR CLIMATICE.

Ziua Silvicultorului a fost marcata de Regia Nationala a Padurilor si Asociatia Administratorilor de Paduri printr-un eveniment comun organizat joi, 13 iunie, la Baile Herculane. La eveniment au participat ministrul Apelor si Padurilor, Ioan Denes, directorul general al Romsilva, Gheorghe Mihailescu, presedintele Asociatiei Administratorilor de Paduri, Adrian Cretu, deputatul si membru al Comisiei pentru agricultura, silvicultura, industrie alimentara si servicii specifice din Camera Deputatilor, Ion Tabugan, autoritati locale, reprezentanti ai Agentiei "Moldsilva" din Republica Moldova, directorii directiilor silvice si cei ai administratiilor parcurilor nationale si naturale administrate de Romsilva, sindicalisti din silvicultura, pensionari silvici si reprezentanti ai organizatiilor profesionale, ai mediului academic si ai industriei de prelucrare a lemnului.

In debutul evenimentului, directorul general al Romsilva a adus un omagiu generatiilor de silvicultori care au contribuit la gospodarirea durabila a padurilor din Romania, unele cele mai valoroase din Europa, si si-a exprimat aprecierea pentru eforturile depuse zi de zi de silvicultorii romani.

In continuare, directorul general al Romsilva, Gheorghe Mihailescu, a lansat invitatia silvicultorilor si mediului academic pentru participarea la o platforma de dialog in domeniul forestier si le-a prezentat participantilor proiectele actuale si viitoare ale Regiei, cu accent pe programele de educatie forestiera si parteneriatele cu facultatile si liceele cu profil silvic, investitiile in drumurile forestiere, corectarea torentilor, sisteme informatice integrate, perdele forestiere si regenerarea padurilor, proiectele privind dezvoltarea comunitatilor locale si beneficiile aduse acestora de paduri.

Silvicultorii si-au luat angajamentul, la finalul evenimentului, de a sprijini proprietarii de terenuri pentru a fi impadurite, contribuind astfel la atenuarea efectelor schimbarilor climatice.

            Cea de-a 29-a editie a Zilei Silvicultorului a fost organizata in comun de Regia Nationala a Padurilor - Romsilva, administratorul padurilor proprietatea publica a statului, si Asociatia Proprietarilor de Paduri, organizatia reprezentativa a ocoalelor silvice de regim, pentru al patrulea an consecutiv, pentru a sublinia unitatea Corpului Silvic din Romania care activeaza in sistemul public sau privat de administrare a padurilor.

Ziua Silvicultorului este o sarbatoare oficiala, initiata in 1991 si legiferata prin Statutul Personalului Silvic, fiind marcata in fiecare an, in cea de-a doua saptamana a lunii iunie, de intregul Corp Silvic, in parteneriat cu sindicatele si cu celelalte organizatii profesionale.

Regia Nationala a Padurilor - Romsilva administreaza 3,14 milioane hectare de paduri proprietatea publica a statului, din care 80% sunt certificate la nivel international, 22 de parcuri nationale si naturale cu o suprafata cumulata de peste 850 de mii de hectare si 12 herghelii de stat si patru depozite de armasari.

Romsilva asigura, pe baze contractuale, servicii silvice pentru aproximativ un milion de hectare paduri aflate in alte forme de proprietate.

Asociatia Administratorilor de Paduri este organizatia profesionala a structurilor de administrare sau de asigurare a serviciilor silvice, infiintata in anul 2004, care reuneste peste o suta de ocoale silvice de regim.  

 

 

BIROUL DE PRESA AL REGIEI NATIONALE A PADURILOR - ROMSILVA.

0 comentarii434 vizualizări13 iunie 2019
rss 2.0
rss 2.0