Cel mai veninos sarpe din lume, cobra regala, cu o lungime de 1,5 metri, vipera de Gabon, a carei colti masoara 4 centimetri si multe alte reptile vii originare din Australia, Africa, Asia si Europa vor face deliciul publicului vizitator al expozitiei "EXPO REPTILE VII" organizata de Complexul Muzeal Bistrita-Nasaud in perioada 21 septembrie - 3 noiembrie 2019.
Sectia de Stiintele Naturii a muzeului bistritean, in colaborare cu exoticul colectionar Florin Sirbu, gratie caruia vor fi prezentate publicului peste 80 de specii de gen, isi propune sa aduca in fata vizitatorilor fascinante vietuitoare precum: mamba verde, taipanul, cobra egipteana, soparle, testoase, tarantule si alte misterioase vietuitoare apartinand climatului tropical si subtropical, in scopul educarii stiintifice si familiarizarii publicului cu fauna exotica de pe alte continente.
Va asteptam la vernisajul expozitiei "EXPO REPTILE VII" care se va desfasura sambata, 21 septembrie 2019, de la ora 16.00 pentru a admira exoticele exponate vii despre care veti putea afla amanunte direct de la colectionarul Florin Sarbu. Asiguram publicul vizitator ca toate reptilele sunt expuse adecvat, in terari, in conditii de maxima securitate.
Cu exceptia vernisajului, expozitia poate fi vizitata zilnic, in intervalul orar 09.00- 18.00. Rugam grupurile organizate, de peste 10 persoane sa se programeze in prealabil la numarul de telefon 0740/015.997- muzeograf Alina LEHACI. Pretul unui bilet este de 5 lei pentru copiii de peste 3 ani si 10 lei pentru adulti.
Argument:
Reptilele traiesc pe pamant de aproximativ 300 de milioane de ani, cu mult inaintea omului , iar testoasele exista inaintea aparitie dinozaurilor. Sunt peste 10.000 de specii de gen, care traiesc pe aproape fiecare continent, exceptand Antartica.
Din nefericire, multe reptile si amfibieni sunt amenintate de micsorarea habitatului, de comertul cu animale de companie si de schimbarile climatice. Motiv pentru care specialistii au luat o serie de masuri de urgenta pentru salvarea speciilor aflate in pericol de disparitie, ducandu-le in gradini zoologice, construind rezervatii si parcuri naturale, protejandu-le in acvarii si terarii foarte bine asigurate. Cateva curiozitati:
l Cel mai lung Sarpe din lume, Pitonul reticulat, depaseste cu putin 10 metri;
l Cea mai mica soparla din lume, numita "gecko", masoara sub doi centimetri;
l Anaconda - cel mai masiv sarpe- poate trai cateva luni fara sa manance, in functie de marimea ultimei mese. Este printre putinii care nasc pui vii, majoritatea reptilelor depunand oua;
l Cameleonii isi pot misca ochii in directii diferite, in acelasi timp.
Va asteptam cu drag sa vizitati spectaculoasa si inedita expozitie!
Manager, Alexandru Gavrilas.
0 comentarii | 63 vizualizări | 16 septembrie 2019 |