Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Eco-Mediu Marti 16 Aprilie 2024 - 14587
RNP - Romsilva a inregistrat 185 de cazuri de agresiune la adresa personalului silvic.

Ca urmare a aparitiei, in spatiul public, a unui comunicat comun din partea mai multor organizatii de mediu, Regia Nationala a Padurilor - Romsilva face urmatoarele precizari. Regia Nationala a Padurilor - Romsilva apreciaza solidarizarea organizatiilor non-guvernamentale de mediu cu silvicultorii dupa ce un al doilea padurar si-a pierdut viata, in interval de o luna, in timpul exercitarii atributiilor de serviciu, aparand integritatea padurii.

            Incepand cu anul 2014 si pana in prezent, Regia Nationala a Padurilor - Romsilva a inregistrat 185 de cazuri de agresiune la adresa personalului silvic, din care doi silvicultori si-au pierdut viata, iar multi altii au avut nevoie de spitalizare.

            Ne exprimam regretul ca anumite organizatii de mediu interpreteaza declaratii ale conducerii executive ale Regiei Nationale a Padurilor - Romsilva, intr-un moment de doliu pentru corpul silvic.

            Directorul general al Regiei Nationale a Padurilor - Romsilva, Gheorghe MIHAILESCU a folosit cuvantul "societate", referindu-se la societatea in intregul acesteia, nicidecum la o parte a acesteia.

            In numeroase randuri, directorul general al Regiei Nationale a Padurilor - Romsilva, Gheorghe MIHAILESCU, a lansat invitatii organizatiilor de mediu pentru un dialog real, verificari comune ale aspectelor semnalate de acestea si a sustinut procesul de transparentizare a activitatii, prin oferirea tuturor elementelor necesare pentru informarea corecta si educarea publicului.

            Un dialog real si permanent, transparenta si solicitarea informatiilor relevante pot evita lansarea de acuzatii nefondate in spatiul public, care pot afecta reputatia si imaginea intregului corp silvic.

            In acelasi timp, conducerea executiva a Regiei Nationale a Padurilor - Romsilva manifesta toleranta zero pentru orice abatere de la lege a propriilor angajati.

            Regia Nationala a Padurilor - Romsilva isi manifesta permanent disponibilitatea pentru dialog cu organizatiile de mediu, deplina transparenta in relatia cu societatea civila, presa si publicul interesat de cunoasterea cu adevarat a muncii si eforturilor depuse de silvicultori pentru cresterea si protejarea padurilor.          

 

  

BIROUL DE PRESA AL REGIEI NATIONALE A PADURILOR - ROMSILVA

 

0 comentarii2975 vizualizări18 octombrie 2019




[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu





rss 2.0
rss 2.0