Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Eco-Mediu Marti 11 Mai 2021 - 14587
8.000 de kilograme de deseuri electrice si electronice au fost colectate selectiv de catre bistritenii.

In perioada 21-26 octombrie 2019 a avut loc o actiune de informare si colectare a deseurilor electrice si electronice in Bistrita, organizata de Asociatia Romana pentru Reciclare - RoRec, Autoritatile locale si operatorul local partener, cu ocazia Zilei Internationale a Reciclarii Deseurilor Electrice. Aceasta este o initiativa dezvoltata de WEEE Forum, asociatia internationala a sistemelor de colectare a deseurilor electrice, alaturi de 36 de membri ai sai, care a implicat peste 100 de organizatii diferite din 48 de tari din intreaga lume. Scopul evenimentului a fost de a creste nivelul de constientizare privind importanta colectarii deseurilor electrice si de a incuraja populatia sa faca acest gest responsabil.

In urma actiunii din Bistrita, aproximativ 8.000 de kilograme de deseuri de echipamente electrice si electronice au fost colectate selectiv si trimise la reciclare. Bistritenii s-au debarasat corect de aparatele electrice fie ducandu-le la Centrul de Colectare DEEE din oras, fie apeland TelVerde 0800 444 800 - serviciul gratuit de preluare de la domiciliu, sediu de firma sau institutie a deseurilor electrice.

12 dintre participantii din Bistrita au fost norocosii castigatori ai premiilor puse in joc la tombola organizata cu ocazia actiunii.

In perioada evenimentului zeci de cetateni au apelat TelVerde 0800 444 800 in cautare de informatii despre actiunea de informare si colectare a DEEE desfasurata cu ocazia Zilei Internationale a Reciclarii Deseurilor Electrice in Bistrita.

Cetatenii care nu au participat la aceasta actiune de colectare si vor sa scape de deseurile electrice din casa sau de la birou, pot apela gratuit la TelVerde 0800 444 800 - serviciul de colectare gratuit de la domiciliu, sediu de firma sau institutie. Acesta este un SERVICIU PERMANENT de care cetatenii din Bistrita pot beneficia, printr-un simplu apel la TELVERDE 0800 444 800!

Conform procedurii de functionare a serviciului, dupa ce ati facut o comanda la TelVerde 0800 444 800, veti fi contactat de Serviciul Local de Colectare Bistrita Nasaud. Impreuna veti stabili ziua si intervalul orar in care va avea loc ridicarea deseurilor electrice. Termenul pentru a primi telefon din partea echipei locale este de 3 zile lucratoare, din ziua urmatoare inregistrarii unei comenzi in call-center. Persoanelor juridice li se ofera documentele necesare de casare. TelVerde 0800 444 800 este un numar apelabil gratuit, din orice retea de telefonie fixa sau mobila, disponibil zilnic intre orele 9.00-17.00.

Legislatia specifica si obligativitatea colectarii selective a DEEE au ca motivatii principale protectia mediuluia sanatatii populatiei si a resurselor pamantului de efectele negative, iremediabile, ale deseurilor electrice. Acestea au in structura lor componente non-biodegradabile, ce contin substante toxice. Ajunse la groapa de gunoi sau in natura, aceste substante polueaza solul, aerul si apa, ne afecteaza tuturor sanatatea.

Alege sa respecti nu doar legislatia, ci intreaga comunitate din care faci parte si, mai ales, mediul inconjurator - colecteaza deseurile electrice! Fii mereu informat - intra pe http://www.colecteaza.ro si pe http://www.facebook.com/asociatiarorec.ro

0 comentarii3906 vizualizări29 octombrie 2019
rss 2.0
rss 2.0