Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Eco-Mediu Marti 11 Mai 2021 - 14587
180 de tineri silvicultori au sustinut la Regia Nationala a Padurilor - Romsilva, concursul de angajare.

O zi frumoasa, o promisiune facuta si dusa la indeplinire. Emotii mari pentru aproape 200 de absolventi ai facultatilor de silvicultura din Romania, care nu au lucrat niciodata pe un post de inginer silvic: azi au sustinut concursul de angajare in cadrul Regiei Nationale a Padurilor - Romsilva.      

Directorul General, Gheorghe MIHAILESCU, le-a vorbit studentilor despre inceputul meseriei sale in silvicultura, iar in acest context i-a sfatuit sa iubeasca profesia pe care au ales-o si sa o faca cu multa pasiune. "Protejati pamantul si padurea, iubiti-va meseria, si respectati-va parintii si profesorii care v-au fost sprijin in viata",  le-a transmis acesta.      

Absolventii facultatilor acreditate de Ministerul Educatiei cu specializarea silvicultura din Romania au concurat pentru 45 de posturi de ingineri silvici stagiari.  Din comisiile de examinare au facut parte profesionisti ai unitatilor din teritoriu ale Regiei Nationale a Padurilor - Romsilva, oameni cu o experienta indelungata in domeniu si cu vaste cunostinte profesionale.    

Criteriile de evaluare a candidatilor au constat in: notele obtinute in anii de studii, nota de la examenul de licenta si elemente de apreciere ale facultatii absolvite. Interviul organizat a urmarit sa scoata in evidenta abilitatile, aptitudinile si motivatia candidatilor pentru aceasta meserie.             Rezultate vor fi publicate pe site-ul Regiei Nationale a Padurile - Romsilva.      

Regia Nationala a Padurilor-Romsilva functioneaza sub autoritatea Ministerului  Apelor si Padurilor si administreaza 3,13 milioane de hectare paduri proprietate publica a statului, aproximativ 48% din totalul padurilor din Romania. Institutia are ca scop gospodarirea durabila si unitara, in conformitate cu prevederile amenajamentelor silvice si ale normelor de regim silvic, a fondului forestier proprietate publica a statului. 


BIROUL DE PRESA AL REGIEI NATIONALE A PADURILOR - ROMSILVA

0 comentarii3780 vizualizări18 noiembrie 2019
rss 2.0
rss 2.0