Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Eco-Mediu Marti 11 Mai 2021 - 14587
Concursul organizat de catre Romsilva, un succes important in recrutarea de ingineri silvici stagiari.

Concursul organizat decatre Regia Nationala a Padurilor - Romsilva, la sediul din Bucuresti, in vederea ocuparii a minimum45 de locuri vacantela acest moment,de ingineri silvici stagiari, a adunat elitele tinere din silvicultura.

         178 deabsolventi ai facultatilor de silvicultura din Romanias-au intrecut in cunostintele acumulate in anii de studentie in fata unor comisii formate din profesionisti ai Romsilva, oameni cu o vastaexperienta in munca.

 Exigenti, silvicultorii care i-au examinat pe viitorii ingineri stagiari s-au declarat incantati de nivelul de pregatire pe care acestial-au aratat.

 Din cei 178 de candidati care s-au inscris la concurs si care indeplineau conditiile de participare, comisia de examinare a declarat admisi 153de tineri, cei mai buni absolventi de silvicultura la nivel national. In plina criza de forta de munca calificata, cei care au primit raspuns pozitiv la concursul organizat de Romsilva,vor fi o sursavaloroasasi foarte importanta pentru piata muncii din Romania.

 Examenul este valabil un an, iar toate posturile vacante de ingineri silvici care vor aparea in decursul anului urmator,pot fi ocupate direct pe baza acestui examen in functie de optiunea fiecaruia, formulata fie in timpul examenului, fie precizata ulterior.

 Criteriile in baza carora s-a facut selectia sunt obiective, independente de Romsilva. Acestea pot fi ajustate pentru a se gasi o formulaoptima, astfel incat dezideratul Romsilva de a-i angaja pe cei mai buni candidati sa fie dus la indeplinire.

 Romsilva multumeste pe aceasta cale tuturor profesorilor universitari care alcatuiesc corpul profesoral al facultatilor de silvicultura,pentru modulde pregatirealstudentilor, care, in competitie, au dovedit ca sunt deschisi la nou, dornici si pasionati de meserie, ajungand chiarei, in timpul examenului sa vina cu solutii inovative pentru progresul si alinierea silviculturii romanesti la standarde europene.

 De asemenea, un gand bun din partea conducerii Romsilva merge si catre parintii absolventilor, care le-au oferit acestora posibilitatea de a studia sub indrumarea celor mai buni profesori din tara, in cele mai bune universitati din Romania.

       Regia Nationala a Padurilor-Romsilva functioneaza sub autoritatea Ministerului Mediului, Apelor si Padurilor si administreaza 3,13 milioane de hectare paduri proprietate publica a statului, aproximativ 48% din totalul padurilor din Romania si are ca scop gospodarirea durabila si unitara, in conformitate cu prevederile amenajamentelor silvice si ale normelor de regim silvic, a fondului forestier proprietate publica a statului.

 

 

BIROUL DE PRESA AL REGIEI NATIONALE A PADURILOR - ROMSILVA

 

0 comentarii4137 vizualizări19 noiembrie 2019
rss 2.0
rss 2.0