Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Eco-Mediu Sambata 20 Aprilie 2024 - 14587
Situatia a revenit la normal pe raul Ilva.

Situatia a revenit la normal pe raul Ilva din judetul Bistrita-Nasaud. Specialistii ABA Somes-Tisa monitorizeaza permanent cursurile de apa. Astazi, 27 februarie 2020, la ora 07.30, a fost depasita cota de atentie cu 10 centimetri pe raul Ilva, la statia hidrometrica Poiana Ilvei din judetul Bistrita-Nasaud.

Aceasta situatie punctuala s-a produs din cauza blocarii sectiunii de scurgere a unui pod provizoriu situat la 300 de metri in aval de statia hidrometrica.  

Reprezentantii Comitetului Local pentru Situatii de Urgenta au intervenit cu utilajele din dotare, deblocand sectiunea de scurgere din zona podului, iar cotele apelor au scazut sub cota de atentie in jurul orei 08.30.

Mentionam ca nu s-au produs inundatii in zona.

Specialistii institutiei noastre din cadrul Sistemului de Gospodarire a Apelor Bistrita-Nasaud monitorizeaza permanent cursurile de apa din administrare si colaboreaza cu toate institutiile responsabile, conform fluxului informational din cadrul Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta.

  

Compartimentul  de presa al Administratiei Bazinale de Apa Somes-Tisa 

0 comentarii3024 vizualizări27 februarie 2020
rss 2.0
rss 2.0