Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Eco-Mediu Luni 15 Aprilie 2024 - 14587
Tragerea la sorti a castigatorilor la tombola RoRec va avea loc duminica 26 iunie, ora 18.00, pe scena festivalului Bistrita Medievala.

Mii de bistriteni au participat la campania de colectare a deseurilor electrice. Initiata de RoRec, campania nu este o noutate pentru locuitorii municipiului deoarece in parteneriat cu primaria s-au mai colectat deseurile electrocasnice. Astazi, mii de bistriteni si-au dus la punctele special amenajate deseurile din casa: televizoare, cuptoare cu microunde, fiere de calcat, uscaotare de par, aparate de radio etc, astfel ca in total s-a adunat mai bine de un camion plin de electrocasnice.

 Desi mai putine ca in alte campanii si in Piata Independentei Nord s-au adunat zeci de obiecte, care vor ajunge pe mana recuperatorilor de metale si a celor care stiu sa recicleze piesele componete ale electro-casnicelor.

Toti cei care au predat un aparat stricat au primit bilete de tombola cu care vor avea sansa sa castige aparatura noua.

  Toti deponentii au fost inscrisi la o tombola si vor avea sansa sa castige unul din cele 15 de premii:  5 frigidere, 10 cuptoare cu microunde, puse in joc de parteneriul Candy. Tragerea la sorti a castigatorilor la tombola RoRec va avea loc duminica 26 iunie, ora 18.00, pe scena festivalului Bistrita Medievala.

 Detaliile despre programul campaniei de mediu si regulamentul tombolei pot fi consultate pe www.rorec.ro.

 La finele lunii martie, a avut loc prima actiune de colectare selectiva a deseurilor de echipamente electrice si electronice de anul acesta din judetul Bistrita Nasaud, organizata de catre Asociatia RoRec si Primaria Bistrita. Campania Asociatiei Rorec,  "Locul deseurilor nu este acasa. Trimite-le la plimbare", i-a mobilizat pe bistriteni, care au colectat, conform notei de cantar de la reciclator, peste 8 tone DEEE.

                                                                                                                                                     

In cadrul campaniei "Locul deseurilor nu este in casa. Trimite-le la plimbare", au fost colectate, in 2011, peste 280 de tone DEEE, in mai mult de 60 de actiuni desfasurate in peste 28 judete. Astfel, in doar trei luni de la reluarea campaniei, Asociatia RoRec a depasit cantitatea de DEEE colectata in 2010, cand s-au strans peste 244 de tone DEEE, in 200 de localitati din 14 judete.

 Asociatia Romana pentru Reciclare - RoRec (www.rorec.ro) este o organizatie non-profit, infiintata de zece dintre cei mai cunoscuti fabricanti europeni de aparatura electrocasnica prezenti pe piata din Romania. Practic, RoRec preia responsabilitatea producatorilor de aparatura electrocasnica si se ocupa de toate activitatile necesare colectarii, tratarii, refolosirii, reciclarii si recuperarii deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE), asigurand, in acelasi timp, eliminarea in siguranta si protectia mediului, in conformitate cu legislatia europeana in domeniu. 

 

2 commentarii2968 vizualizări24 iunie 2011
rss 2.0
rss 2.0