Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Eco-Mediu Vineri 19 Aprilie 2024 - 14587
Gradina raiului.... in familia ecologistilor.

Zilele acestea,  dupa o conferinta de de presa organizata la sediul PER am fost invitat sa vad o aplicatie practica a unei pasiuni de o viata - floricultura si horticultura. Asa am ajuns in gradina familiei lui Marius Balan, presedintele municipal PER, o adevarata gradina a raiului, in care te simti detasat de rautatea si uratenia lumii material-capitaliste in care traim si poti visa la lucrurile frumoase, corecte si benefice fiintei umane. Stand pe un sezlong poti simti mirosul trandafirilor imbobociti si a altor flori, poti sa te gandesti la Divinitate, la tot ce e frumos si bun in lume, sa te detasezi de grijile si excesele materiale de zi de zi.

Gradina lui Marius Balan asta face, te transpune intr-o lume mai buna, mai frumoasa, fara ura, frica si cosmaruri, o lume in care omul poate sa traiasca in armonie cu natura.

Toate acestea au insa un pret, si acesta e pasiunea si o munca depusa de multi, foarte multi ani atat de Marius Balan cat si de sotia Angela dar si de catre cei care l-au ajutat in colectionarea diverselor soiuri de flori, arbusti si pomi din micuta dar mirifica gradina a ecologistului bistritean.

 

Marius Chiuzan.

0 comentarii2842 vizualizări25 iunie 2011
rss 2.0
rss 2.0