Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Eco-Mediu Joi 18 Aprilie 2024 - 14587
O noua agresiune la adresa personalului silvic.

Cristian P., padurar al Ocolului Silvic Perisor din cadrul Directiei Silvice Dolj, a fost agresat sambata, 10 octombrie a.c., de o persoana surprinsa in timp ce taia ilegal arbori in cantonul silvic al carui titular este.

            Angajatul Regiei Nationale a Padurilor - Romsilva se afla intr-o actiune de monitorizare a unei lucrari cand a descoperit intr-o parcela invecinata o persoana care taiase ilegal trei arbori, cu un volum de 1,3 metri cubi. Acesta a urmarit atelajul incarcat cu lemne, iar cand a ajuns in satul Verbicioara, padurarul a fost inconjurat de mai multe persoane recalcitrante, iar persoana suspectata de taieri ilegale l-a lovit cu un obiect contondent in zona capului.

            Padurarului Cristian P. i s-au acordat ingrijiri medicale, avand un traumatism la nivelul capului. In prezent, starea sa este stabila.

            Agresorul a fost identificat de catre politistii Sectiei de Politie Rurala Plenita, lemnul taiat ilegal a fost confiscat, iar cazul a fost preluat de catre Parchetul de pe langa Judecatoria Bailesti.

            Incepand cu anul 2015 si pana in prezent s-au inregistrat 171 agresiuni la adresa personalului silvic care asigura paza padurilor administrate de Regia Nationala a Padurilor - Romsilva.

Regia Nationala a Padurilor - Romsilva administreaza 3,13 milioane hectare paduri aflate in proprietatea publica a statului roman, aproximativ 48% din totalul padurilor la nivel national, si asigura servicii silvice pentru circa un milion de hectare paduri aflate in alte forme de proprietate.

 

BIROUL DE PRESA AL REGIEI NATIONALE A PADURILOR - ROMSILVA

 

11.10.2020

 

 

1 comentariu3416 vizualizări11 octombrie 2020




rss 2.0
rss 2.0