Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Eco-Mediu Luni 15 Aprilie 2024 - 14587
Derogari pentru recoltarea unor lupi de pe fondul de vanatoare 29 Sieut.

Au fost demarate procedurile de obtinere a unei derogari pentru recoltarea unor lupi de pe fondul de vanatoare 29 Sieut. Autoritatile au fost alertate din nou cu privire la un atac al lupilor la o turma de oi din Sieut. Dupa ce in data de 20 ianuarie, 20 de oi au fost ucise de o haita de lupi, in noaptea din 6 spre 7 februarie, acelasi crescator de ovine a fost din nou atacat, fiind ucise alte 19 oi.

In urma verificarilor din teren, s-a constatat dupa locatie, urme si modul de atac, faptul ca ar fi vorba de aceeasi haita de lupi. Intrucat lupul este o specie protejata de lege, reprezentantii Garzii de Mediu si ai Agentiei pentru Protectia Mediului s-au reunit intr-o sedinta operativa cu prefectul Stelian Dolha pentru a discuta despre demararea procedurilor de obtinere a unei derogari pentru recoltarea a doi lupi din fondul de vanatoare in zona careia se afla turma atacata,

Procesele verbale de constatare, precum si decizia si punctul de vedere comun al Agentiei pentru Protectia Mediului Bistrita-Nasaud si Garda de Mediu Bistrita-Nasaud, conform Ordinului Ministerului Mediului, Apelor si Padurilor 724/2019 vor fi trimise de indata la ministerul de resort in vederea obtinerii derogarii.

 

 

0 comentarii3192 vizualizări08 februarie 2021
rss 2.0
rss 2.0