Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Eco-Mediu Vineri 29 Martie 2024 - 14587
Monitorizarea nivelurilor si a debitelor tranzitate prin sectiunile statiilor hidrometrice in timpul viiturilor.

Hidrologii nostri efectueza masuratori folosind echipamente de ultima genratie de tip ADCP (Acoustic Doppler Current Profiler). Noua tehnologie scurteaza timpul efectiv dedicat masuratorilor si ofera posibilitatea transmiterii debitelor direct in softurile si aplicatiile utilizate de hidrologi.

In aceasta perioada,  acestia au realizat masuratori ale debitelor si au monitorizat viiturile formate pe raurile Tisa, Ilva, Lesu, Somesul Mare, Somes, Lapus si Tur.

Activitatea hidrologilor are la baza informatiile primite de la statiile hidrometrice. La viituri, muncitorii hidrometri citesc si transmit cu frecventa sporita nivelurile cursurilor de apa in sectiunile statiilor hidrometrice.

La nivelul arealului aferent Administratiei Bazinale de Apa (ABA) Somes-Tisa, care cuprinde judetele Cluj, Bistrita-Nasaud, Maramures, Salaj si Satu Mare, functioneaza 138 de statii hidrometrice si pluviometrice automatizate.

In momentul actual, situatia hidrologica este sub control. Se mentine avertizarea codgalben pana maine, 8 ianuarie, ora 24:00 si #codportocaliu pana maine, ora 09:00.

Te poti informa despre zonele aflate sub avetizare de la colegii nostri din cadrul Institutului National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor.

Acceseaza http://www.inhga.ro/.../avertizare-hidrologica-nr-5-din... 

 

 

Apele Romane 

0 comentarii3304 vizualizări07 ianuarie 2022




[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu





rss 2.0
rss 2.0