Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Eco-Mediu Duminica 04 Iunie 2023 - 14587
La Bistrita copacii sunt atacati si distrusi de cainii de lupta.

Iata o alta minune  in materie de  protectia mediului se intampla tot la noi, in acest oras cu  vechi state in  privinta nerespectarii   unor reguli si legi pe care  din cand in cand  ma vad nevoit sa le arat si sa le petitionez. Cu mare surprindere am citit pe un  online local  un aspect  pe care -l stiam de vreo  unu-doi ani incoace.

In diferite locuri din oras , detinatorii de caini de lupta isi plimba  patrupedele seara tarziu  cand sub adapostul intunericului le dau botnita jos si-i antreneaza  pe bietii copaci destul de maturi, asmutind cainii sa rupa coaja de pe ei si cu ghearele producand rani profunde  pe mari suprafete de scoarta si care duce implicit la pierderea arborilor deja mari.

Daca  de o vreme buna  DRUJBA Primariei a  cam amutit  pentru ca au aparut oameni noi cu suflet si adevarati activisti si cunoscatori, iata ca  in urma unui flagrant cerut si organizat  de un mare activist  care stie ce face si este documentat, Politia Locala a surprins o individa de 40 de ani iesita la antrenament si care a recunoscut prostia facuta. 

Gurile  spun  ca amenda este destul de mare insa trebuie obligatoriu facuta PLANGERE PENALA pentru distrugeri.

Se zice ca sunt peste 20 de astfel de arbori schiloditi de falcile cainilor de lupta.

Cer domnului Primar Ioan Turc , domnului viceprimar  Sorin Hangan sa nu ierte astfel de apucaturi si sa nu uite o clipa de banul public cheltuit anual  cu arborii de aliniament si din parcuri.

Intreb inca odata edilii de ce mai tin astfel de angajati in serv. SPATII VERZI  atata timp cat au trecut 1-2 ani si numarul arborilor batjocoriti nu au fost facuti public si nu s-a informat o virgula  de ce se intampla pe domeniul public.

Acuma  cer  a doua oara  demiterea sefului DSP  dar si a  sefei din compartimentul Spatii Verzi (arbori)care trebuie  lasata doar la panselute acolo unde se pricepe  si distrugerile nu sunt asa vizibile   si repetabile.

Daca domnii edili isi doresc cu adevarat un oras VERDE nu se mai poate continua cu  nebagarea de seama  cu lipsa de reactie a sefilor  si cu ascunsul la nesfarsit  al situatiilor ivite.

Acesti angajati nu si-au facut datoria de prea multe ori. 

In acest sector aveti mari lacune domnilor edili. 

Rezolvati-le  !

 

 

      Balan Marius-Horea.   activist-ecologist                     

                 Bistrita 21 iunie 2020.

 

 

0 comentarii1148 vizualizări22 iunie 2022
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0