Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Eco-Mediu Sambata 20 Aprilie 2024 - 14587
"Dezastru ecologic pe raul Bistrita".

Presedintele municipal al Partidului Ecologist Roman - Marius Balan a convocat astazi intreaga presa locala pentru a prezenta o stare de fapt considerata dezastroasa pentru habitatul natural din albia raului Bistrita in zona Scolii Generale nr 5, in mod special prin afectarea populatiei piscicole. Prezent la fata locului am constatat ca munictorii de la regia Apele Romane impreuna cu persoane din conducere efectuau lucrari de reparatii si betonare la un "prag de fund" dar si de decolmatare a albiei raului intr-un mod mai original.

Tocmai aici este si problema care i-a alarmat pe ecologisti, pescari si organizatiile civice din municipiul Bistrita. Acestia sustin ca impingera pamantului si a namolului depus in ultimii ani in albie duce la poluarea grava a apei raului Bistrita si la disparitia totala a pestilor in aval de aceasta lucrare pe o lungime considerabila. Ecologistii spun ca de fapt aceasta decolmatare mai mult colmateaza albia raului lucru pentru care toata cantitatea de pamant si namol aluvionar ar trebui excavate din albia raului. In fata organelor municipale de politie reprezentantii Apele Romane sustin ca intreaga lucrare este autorizata pe baza unui program mai amplu dar nu au putut prezenta la fata locului documente justificative in acest sens. Pe moment lucrarile de decolmatare au fost sistate pana la obtinerea unui aviz de la Protectia Mediului.

 

Marius Chiuzan

1 comentariu3101 vizualizări09 august 2011
rss 2.0
rss 2.0