Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Eco-Mediu Sambata 20 Aprilie 2024 - 14587
Patrula de reciclare

Asociatia Romana pentru Reciclare - RoRec impreuna cu Primaria municipiului Bistrita si Inspectoratul Scolar Judetean va organiza marti, 22 noiembrie 2011, ora 12.30 o conferinta de presa dedicata lansarii programului Patrula de reciclare - Editia 2011-2012 in Municipiul Bistrita.

Conferinta va avea loc in Sala de Consiliu a Primariei municipiului Bistrita. In cadrul conferintei la care vor fi prezenti reprezentanti ai Primariei municipiului Bistrita, ai Inspectoratului Scolar Judetean si ai RoRec, va vor fi prezentate detaliile si scopul acestui program.

Patrula de reciclare se desfasoara sub forma unui program educational de protectie a mediului, centrat pe colectarea si reciclarea DEEE (deseuri electrice, eletrocasnice si electronice) in unitatile de invatamant, pentru a contribui la atingerea obiectivelor cantitative impuse de normele europene, anume de 4 kilograme/locuitor anual.

Editia 2011-2012 a proiectului Patrula de reciclare se va desfasura in unitatile de invatamant pre-scolar si pre-universitar in perioada 15 noiembrie 2011 - 15 iunie 2012. 

Prin intermediul acestui program, organizatorii pun la dispozitie un sistem de colectare DEEE accesibil in unitatile de invatamant care decid sa devina parte din proiect si urmaresc incurajarea obiceiului de colectare selectiva. In plus, programul are si o componenta educationala puternica, prin care ajuta elevii sa inteleaga unele dintre cauzele poluarii mediului si sa constientizeze faptul ca reducerea acestora depinde de fiecare dintre noi. Mai mult, copiii pot deveni ambasadori ai unui mesaj ecologic si modele pentru cei din jur.

Va asteptam!

 

 

0 comentarii2835 vizualizări21 noiembrie 2011
rss 2.0
rss 2.0