Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Eco-Mediu Sambata 20 Aprilie 2024 - 14587
Patrula de reciclare ajunge in Bistrita !

Bistrita, 22 Noiembrie 2011 - Asociatia Romana pentru Reciclare - RoRec continua seria activitatilor de educare, constientizare si colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE), prin extinderea, la nivel national, a programului Patrula de reciclare, realizat in parteneriat cu Primariile si Inspectoratele Scolare Judetene, alaturi de doi dintre membrii fondatori RoRec - Indesit si Philips -  in sistemelele de invatamant pre-scolar si pre-universitar.

Prin intermediul acestui program, organizatorii pun la dispozitie un sistem educational accesibil, simplul si urmaresc incurajarea obiceiului de colectare selectiva a acestui tip de deseuri. Programul ajuta elevii sa inteleaga unele dintre cauzele poluarii mediului si sa constientizeze faptul ca reducerea acestora depinde de fiecare dintre noi.

Proiectul Patrula de reciclare a fost lansat anul acesta sub forma unui proiect pilot, in parteneriat cu Primaria Municipiului Timisoara - Directia de Mediu si Inspectoratul Scolar Judetean Timis, la sfarsitul lunii aprilie si a implicat un numar de 76  de institutii de invatamant din Timisoara si a 22.000 de copii.

"De-a lungul actiunilor de colectare derulate in toata tara, ni s-a confirmat necesitatea educarii si implicarii copiilor in activitati relationate cu protectia mediului. Ne bucuram de sprijinul, implicarea si suportul autoritatilor locale, pentru implementarea unor astfel de programe in institutiile de invatamant. Luand in calcul interesul deja manifestat de-a lungul actiunilor de colectare DEEE desfasurate anul acesta, estimam ca, pana la finalul anului vom avea peste 300 de institutii de invatamant inscrise in program", a declarat Andreea Idriceanu Calev, manager comunicare Asociatia RoRec.

Editia 2011-2012 a proiectului Patrula de reciclare se va desfasura in unitatile de invatamant pre-scolar si pre-universitar din orasele participante in proiect, in perioada 25 noiembrie 2011 - 15 iunie 2012.  In toate unitatile de invatamant implicate, gradinite, scoli si licee, vor fi instalate kit-uri de colectare DEEE, compuse din 3 containere de carton pentru colectarea aparatelor de mici dimensiuni, becurilor/neoanelor si bateriilor.

Toti copiii inscrisi in program vor primi brosura programului, intr-una dintre cele 3 variante create special pentru cele 3 tipuri de grupe de elevi vizate: prescolari, scolari si liceeni.

Si in acesta editie, organizatorii, cu sprijinul producatorilor Indesit si Philips, vor recunoaste performanta, oferind premii pentru unitatile de invatamant si profesorii coordonatori, pentru cea mai mare cantitate DEEE colectata/membru in Patrula de reciclare, dar si alte  premii acordate atat la nivel national, cat si local, in fiecare dintre institutiile inscrise in program. Partenerul media al proiectului este Agentia Nationala de Presa Agerpres.

Programul sustine eforturile comune ale Asociatiei, autoritatilor locale si membrilor RoRec de a crea o infrastructura coerenta de colectare DEEE, pentru a contribui la atingerea obiectivelor cantitative impuse de normele europene, anume de 4 kg DEEE colectate de fiecare locuitor, anual.

 

Institutiile din Bistrita interesate de program, metodologia de inscriere si agenda Patrula de reciclare, sunt invitate sa acceseze http://www.rorec.ro/ro/patrula-de-reciclare si pagina facebook Patrula de reciclare. Regulamentul programului, ghidul de implementare si materialele necesare demararii proiectului sunt disponibile in sectiunea dedicata proiectului de pe site-ul www.rorec.ro si pot fi descarcate prin crearea unui cont, dedicat exclusiv profesorilor coordonatori, reprezentantii delegati de catre fiecare institutie care se inscrie in Patrula de reciclare.

Asociatia Romana pentru Reciclare - RoRec este o organizatie colectiva non-profit avand ca membri fondatori zece dintre cei mai cunoscuti producatori europeni de electrocasnice cu activitate in Romania. Misiunea RoRec este de a contribui activ la realizarea obiectivelor europene pentru conservarea, protectia si imbunatatirea calitatii mediului inconjurator si a sanatatii umane, pentru utilizarea rationala a resurselor naturale, prin servicii complete de gestionare a deseurilor de echipamente electrice si electronice si implicit prin reintroducerea in sectorul economic de materii prime.

                                 Contact: Asociatia Romana pentru Reciclare RoRec

Andreea Idriceanu Calev - communication manager

Email: andreea.idriceanu@rorec.ro

Mobil: 0728 22 22 32

0 comentarii2898 vizualizări22 noiembrie 2011
rss 2.0
rss 2.0