Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Eco-Mediu Vineri 19 Aprilie 2024 - 14587
22 Aprilie -Ziua Pamantului.

Ziua Pamantului  se sarbatoreste in fiecare an pe 22 aprilie si simbolizeaza lupta impotriva poluarii si problemelor climaterice. A  fost fondata de senatorul american Gaylord Nelson, in anul 1970, cu scopul de a trezi clasa politica din dezinteresul pe care il arata fata de mediu. La inceput, Ziua Pamantului a fost marcata doar in Statele Unite, mai apoi, numarul tarilor in care au loc evenimente specifice a crescut foarte mult, ajungand in 1990 la 141. Din anul 1991, activitatile prilejuite de Ziua Pamantului sunt coordonate la nivel international de Earth Day USA, o organizatie neguvernamentala fondata special in acest sens. Reteaua de organizatii partenere cuprinde acum atat ONG-uri cat si institutii ori companii din diferite domenii de activitate, in peste 170 de state ale lumii. Scopul actiunilor promovate il constituie sensibilizarea opiniei publice cu privire la necesitatea protejarii mediului, a conservarii resurselor naturale si a biodiversitatii.

Planeta noastra, casa noastra  este intr-o continua neglijare . Schimbarile climatice continua neabatut. Se pare ca un  nou dezastru ecologic se intampla aproape zilnic. Ziua Pamantului 2012 ne ofera  tuturor  oportunitatea de a ne  alatura pentru o schimbare pozitiva, ecologica. Alegerile pe care le facem  acum vor afecta generatiile viitoare. Este timpul mobilizarii intregii planete sub motivul ca Pamantul nu asteapta.

Alaturati-va celebrarii Zilei Pamantului 2012 prin plantarea unui copac, prin conservarea si utilizarea energiei regenerabile, prin utilizarea  transportului  durabil.

 

 

Director Executiv

Stefan Ioachim MURESAN

0 comentarii2919 vizualizări20 aprilie 2012




rss 2.0
rss 2.0