Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Eco-Mediu Joi 28 Martie 2024 - 14587
Asociatia Romana pentru Reciclare RoRec sustine Festivalul Bistrita Medievala 2012.

 Asociatia Romana pentru Reciclare RoRec sustine si in 2012 traditiile locale. Anul acesta, in cadrul campaniei "Sustinem si protejam traditiile si valorile locale", Asociatia RoRec va fi prezenta la Festivalul Bistrita Medievala cu o campanie de mediu.Campania va cuprinde actiuni de colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE), pe Valea Bargaului, pe un traseu istoric, ce duce la Serbarile Bistritei medievale, precum si activtiati de informare si constientizare derulate de voluntarii asociatiei, menite a ii indemna pe participantii la festival sa pastreze curat locul unde vor petrece timp de doua zile.

 Sambata, 30 iunie, impreuna cu primariile Livezile, Josenii Bargaului, Prundu Bargaului si Bistrita Bargaului, si alaturi de partenerul Skil, Asociatia RoRec Ii asteapta pe locuitori sa colecteze responsabil, la urmatoarele puncte de colectare special amenajate, intre orele 10.00 - 17.00:

 Comuna Livezile - langa Biserica Evanghelica

  1. 2.      Comuna Josenii Bargaului:
  • Sat Rusu Bargaului - in fata magazinului
  • Sat Josenii Bargaului - in fata Complexului Medical
  • Sat Mijlocenii Bargaului - in fata Caminului Cultural
  1. Comuna Prundu Bargaului - langa Caminul Cultural
  2. Sat Susenii Bargaului - langa benzinarie
  3. Comuna Bistrita Bargaului:
  • Langa Primarie
  • In curtea Scolii Generale nr. 2- Pusta

 

Pentru mai multe detalii despre actiunea de colectare, dar si pentru a programa preluarea gratuita de la domiciliu, in cazul echipamentelor grele sau voluminoase si dificil de transportat, cetatenii au la dispozitie numarul de telefon 0742.490.840, pana joi, intre orele 9.00 - 18.00, si vineri, intre orele 8.00 - 15.00.

 "Initiativa RoRec de a continua sa se implice, si la aceasta editie a Serbarilor Bistritei medievale, in promovarea principiilor unui mediu curat, este onoranta si mobilizatoare pentru noi, organizatorii unui eveniment cu valente educationale. Publicul care va participa la spectacolele organizate in arealul Centrului istoric al Bistritei va fi o data in plus satisfacut, nu doar de calitatea reprezentatiilor, ci si de calitatea ambientului in care acestea au loc. Un plus pentru care suntem recunoscatori colaboratorilor nostri", a declarat Florin Sasarman, presedinte executiv, Asociatia Bistrita Medievala

 

Duminica, 1 iulie, pe Scena mica a Festivalului Bistrita Medievala (Zona Pietonala Liviu Rebreanu, Bistrita), de la ora 18.45, va avea loc tragerea la sorti ce va stabili cine sunt castigatorii tombolei cu premii oferite de partenerul Skil. Pentru fiecare dintre cele patru comune, premiile oferite castigatorilor sunt identice: cate o masina de tuns iarba, doua masini de gaurit, doua ferastraie verticale si doua polizoare unghiulare.

 

Anul acesta, in municipiul Bistrita au fost colectate 8,6 tone DEEE in primele doua actiuni desfasurate de la inceputul anului: cea din 30 martie, respectiv cea din 1-2 iunie, cand, de altfel, a fost deschis si centrul permanent de colectare, din Str. Zefirului nr. 1.

 

Participand la actiunea de colectare DEEE din acest weekend, cetatenii se vor alatura eforturilor constante si sustinute ale Asociatiei RoRec de a apropia Romania de tinta anuala de colectare DEEE pentru fiecare cetatean european, de 4 kg/locuitor, si de a dovedi ca mediul este una dintre valorile pe care trebuie cu totii sa le protejam.

 

Detaliile despre programul campaniei de mediu a Asociatiei RoRec si regulamentul tombolei pot fi consultate pe www.rorec.ro. Totodata, ne gasiti si pe facebook.com/AsociatiaRoRec pentru mai multe informatii despre campanii, despre colectarea DEEE si despre un mediu curat.

Asociatia Romana pentru Reciclare - RoRec (www.rorec.ro) este o organizatie non-profit, infiintata de zece dintre cei mai cunoscuti fabricanti europeni de aparatura electrocasnica prezenti pe piata din Romania. Practic, RoRec preia responsabilitatea producatorilor de aparatura electrocasnica si se ocupa de toate activitatile necesare colectarii, tratarii, refolosirii, reciclarii si recuperarii deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE), asigurand, in acelasi timp, eliminarea in siguranta si protectia mediului, in conformitate cu legislatia europeana in domeniu.

Contact:

Asociatia RoRec

Florin Popa

Reprezentant zonal

Email: florin.popa@rorec.org

Mobil: 0751 302 111

0 comentarii2877 vizualizări28 iunie 2012




rss 2.0
rss 2.0