Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Eco-Mediu Vineri 19 Aprilie 2024 - 14587
Managerii de ape din Europa se vor intalni la Maastricht cu ocazia conferintei finale a proiectului FLOOD-WISE.

In perioada 23-24 octombrie 2012, managerii de ape din peste 10 tari europene se intalnesc la Maastricht pentru a discuta rezultatele proiectului international FLOOD-WISE. Acesta are ca scop o mai buna gestionare a riscului la inundatii in zonele de frontiera. Bert Kersten, ministrul regional pentru apa al Provinciei Limburg si presedintele proiectului, va prezenta rezultatele finale. In plus, conferinta ofera o platforma pentru managerii europeni in vederea unei abordari transfrontaliere a securitatii apei.

 

Ce este FLOOD-WISE?

Inundatiile sunt fenomene bazinale, care nu respecta frontierele, fie ele nationale, regionale sau institutionale. Experienta arata ca inundatiile majore apar relativ frecvent in regiunile de frontiera. FLOOD-WISE este un proiect finantat in cadrul programului INTERREG IV C, in care 15 autoritati regionale din 10 tari europene coopereaza in vederea dezvoltarii unor abordari transfrontaliere pentru gestionarea riscului la inundatii. In sase bazine europene, partenerii au cooperat de-a lungul granitelor pentru a imbunatati siguranta la inundatii in regiunile de frontiera. Raurile implicate sunt: Bug, Elba, Meuse, Rur, Somes si Sotla.

 

Programul conferintei finale

Concluziile si rezultatele finale ale proiectului FLOOD-WISE vor fi prezentate si discutate in timpul conferintei finale din 23-24 octombrie 2012. Mai mult de 80 de manageri de apa din peste 10 tari europene si non-europene vor participa la acest eveniment. In cadrul conferintei se vor organiza workshop-uri pentru identificarea obiectivelor si a masurilor managementului riscului la inundatii si pentru a impartasi experienta privind specificul activitatii din zonele transfrontaliere.

 Seminarul va fi urmat de o dezbatere cu factorii decizionali din diferite tari. In paralel cu aceasta conferinta, vor fi prezentate si alte proiecte internationale legate de managementul apei.

 Mai multe informatii referitoare la proiectul FLOOD-WISE sunt disponibile la adresa www.floodwise.eu.

 

 
 

 Biroul de presa al Administratiei Bazinale de Apa Somes-Tisa

0 comentarii2905 vizualizări22 octombrie 2012




rss 2.0
rss 2.0