Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Economie-Finante Sambata 07 Decembrie 2024 - 14587
A fost actualizat programul de asistenta pentru completarea formularului 394.

Administratia Judeteana a Finantelor Publice Bistrita-Nasaud, informeaza contribuabilii, persoane impozabile inregistrate in scopuri de TVA care desfasoara operatiuni de livrare/achizitie de cereale si plante tehnice pentru care se aplica taxarea inversa, ca:

 In data de 28.10.2013, a fost actualizat programul de asistenta pentru completarea formularului (394) "Declaratie informativa privind livrarile/prestarile si achizitiile efectuate pe teritoriul national".

In acest sens, a fost actualizata Lista operatiunilor efectuate pe teritoriul national detaliata pe operatiunile cu taxare inversa pentru cereale si plante tehnice, din Regulamentul (CEE) nr. 2658/87 privind Nomenclatura tarifara si statistica si Tariful vamal comun, modificata prin Regulamentul de punere in aplicare (UE) nr. 927/2012 al Comisiei din 9 octombrie 2012.

 Informatii suplimentare se pot obtine :

• accesand pagina de Internet, www.anaf.ro, sectiunea Declaratii electronice/Descarcare declaratii - formularul (394) "Declaratie informativa privind livrarile/prestarile si achizitiile efectuate pe teritoriul national", versiunea D394_A1.2.0/23.10.2013; 

• compartiment servicii pentru contribuabili din cadrul Administratiei judetene a Finantelor Publice Bistrita -Nasaud, tel. 0263/210624

             Sef Administratie, 

                            Pantea Valentin Crin .

 


 

Administratia Judeteana a Finantelor Publice Bistrita-Nasaud, informeaza contribuabilii ca, in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 664/30.10.2013, a fost publicat OPANAF nr.3.330/17.10.2013 pentru aprobarea "Procedurii de inregistrare, la cerere, in scopuri de taxa pe valoarea adaugata potrivit prevederilor art.153 alin.(91) lit.b) - d) din Legea nr.571/2003 privind Codul fiscal...", privind  modificarile si completarile aduse Codului fiscal prin Ordonanta Guvernului nr.16/2013 prin care au fost schimbate conditiile in care persoanele impozabile, carora le-a fost anulata inregistrarea in scopuri de TVA, pot solicita inregistrarea in scopuri de TVA.

 Astfel, societatile comerciale carora li s-a anulat inregistrarea in scopuri de TVA din cauza faptelor inscrise in cazierul fiscal al asociatilor (art.153 alin.(9) lit.c) din Codul fiscal), pot solicita inregistrarea in scopuri de TVA, chiar daca nu a incetat situatia care a condus la anulare, daca asociatii respectivi nu sunt majoritari la momentul solicitarii reinregistrarii (art.153 alin.(91) lit.b) din Codul fiscal).

De asemenea, persoanele impozabile carora li s-a anulat inregistrarea in scopuri

de TVA din cauza nedepunerii niciunui decont de TVA pentru 6 luni/2 trimestre calendaristice consecutive (art.153 alin.(9) lit.d) din Codul fiscal), pot solicita inregistrarea in scopuri de TVA oricand, fara a mai exista termenul minim pentru depunerea cererii de 3 luni de la data anularii (art.153 alin.(91) lit.c) din Codul fiscal).

Persoanele impozabile carora li s-a anulat inregistrarea in scopuri de TVA intrucat nu au evidentiat, in deconturile de TVA depuse pentru 6 luni/2 trimestre calendaristice consecutive, achizitii de bunuri/servicii si nici livrari de bunuri/prestari de servicii, realizate in cursul acestor perioade de raportare (art.153 alin.(9) lit.e) din Codul fiscal), pot solicita inregistrarea in scopuri de TVA oricand fara a mai exista termenul maxim pentru depunerea cererii de 180 de zile de la data anularii (art.153 alin.(91) lit.d) din Codul fiscal). Totodata a fost eliminata conditia impusa persoanei impozabile de a declara ca va desfasura activitati economice cel mai tarziu in cursul lunii urmatoare celei in care a solicitat inregistrarea in scopuri de TVA.

 Inregistrarea in scopuri de TVA a persoanelor impozabile carora li s-a anulat inregistrarea potrivit prevederilor Codului fiscal mentionate mai sus, se face la solicitarea acestora, prin depunerea la organul fiscal competent a formularului 099 "Cerere de inregistrare in scopuri de taxa pe valoarea adaugata, insotit  de certificatul constatator emis de oficiul registrului comertului din care sa rezulte datele de identificare ale administratorilor persoanei impozabile la data depunerii cererii de inregistrare in scopuri de TVA, precum si datele de identificare ale asociatilor si ponderea detinuta in capitalul social la data depunerii cererii de inregistrare in scopuri de TVA, in cazul societatilor inmatriculate in registrul comertului, precum si alte documente prevazute de ordin, dupa caz.

Cererea de inregistrare completata potrivit instructiunilor si insotita de documentatia prevazuta, se depune,  la registratura organului fiscal competent sau prin posta, cu confirmare de primire.

 Baza legala: - Legea nr. 571/2003 privind Codul fisacl cu modificarile si  completarile ulterioare

                                - OPANAF nr. 3.330/17.10.2013 pentru aprobarea Procedurii de inregistrare, la cerere, in scopuri de taxa pe valoarea adaugata potrivit prevederilor art. 153 alin. (9^1) lit. b)-d) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, si pentru aprobarea modelului si continutului unor formulare  publicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 664/30.10.2013.

 

 

                                 Sef Administratie,

                              Pantea Valentin Crin.                                                                                                                                                                

 

                                                                                                                                                                      

              

0 comentarii28 vizualizări05 noiembrie 2013




rss 2.0
rss 2.0