Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Economie-Finante Vineri 29 Martie 2024 - 14587
PUTEREA BANILOR!

M-am tot gindit ce nume  sa  dau acestui material. Si  am ajuns la concluzia ca  am sa-i  spun PUTEREA BANILOR! De ce ??  o  sa vedeti  in urmatoarele  materiale. Acum la  inceput vreau sa va  spun [dar sint  sigur ca  stim cu  totii  si o simtim ] ca, traim clipe istorice, traim ceea ce  altii au invatat in teorie, traim ceea  ce  se  numeste  criza. O criza  financiara. Poate sintem norocosi,  poate ca aceasta  criza n-o sa  mai apara  multi ani de  acum incolo [poate  zeci  de  ani]. De aceea poate [si  nu poate, cu siguranta]  pentru  unii  aceasta  criza  este  o oportunitate,  iar pentru altii  este un esec,  iar pentru multi, multi  altii  este  sfirsitul lor [vreau sa  spun financiar]!  De  aceea acum in ceasul 12  vreau  sa  atrag atentia ca inca se mai pot salva  valori, se  mai pot face  investitii, se mai poate cladi ceva  durabil.  Cum ???   Prin vointa, prin respect fata  de  multe valori  materiale si  spirituale, prin multe, multe  sacrificii, prin simplul  fapt ca inca mai  existam si  vrem  sa  facem  ceva. In aceasta  lunga  introducere [care de altfel  vreau sa  si ramina o introducere]  spun cu tarie ca  noi [ca popor], sintem capabili  de multe sacrificii, dar si  de  mai multe  lucruri bune. Trebuie doar ca cineva  sa ne   arate, sa ne sfatuiasca, sa ne invete cum sa  facem, cum sa trecem de  aceste  probleme financiare, sa nu  mai fim nevoiti sa stam cu teama zilei de  maine, sa stim sa ne  auto- finantam, sa  incepem sa zimbim, sa  ridicam capul  din pamint si sa privim spre un nou viitor. Stim sa  facem asta  dar am uitat in tot acesti 20  de ani  de  capitalism [hai sa-i spunem capitalism  neinteles]. 

Teoria  mea este aceea:  ca o tara sa fie  prospera, sa fie o tara "locuibila"  trebuie ca  in aceea tara, familia  sa duca o  viata decenta [material]. Fiinca  se stie ca familia  este  celula de baza  a  societatii, daca  familiei nu-i "merge" bine, tarii nu poate sa-i  mearga  altfel. Nu ar fi nici moral, nici etic. Ceea  ce se-ntimpla  acum in tara noastra, depaseste putin [ poate mai mult]  moralitatea si etica.  De  aceea  vin eu  si spun ca, aici trebuie lucrat foarte mult, aici  [la  familie] trebuie  indreptata  toata  atentia, familia  trebuie ajutata  [dar nu un ajutor financiar,  fiindca se stie ca "ce  vine repede  ........se duce  tot atit de repede"] , un ajutor care sa contina  multa informatie, multe exemple. E  greu, stiu ca  e foarte greu sa schimbi mentalitati, sa  schimbi  atitudini, sa  vrei  sa  faci  ceea ce multi  nu reusesc . E  foarte greu sa ridici o familie  aflata  la pamint, aflata in nevoi materiale foarte  mari. E greu dar nu imposibil [si eu m-am aflat in situatia asta  de  3 ori ]  dar am reusit si  sint mandru  ca  am putut de  acolo de jos sa  ma ridic, sa ma sterg de praf si sa  plec mai departe. A fost greu  si  acum uitindu-ma in urma mea nici mie nu-mi vine sa  cred ca am reusit.  Dar spun de multe ori  la prieteni si la toti  care pot sa spun ca increderea  in tine si curajul sint cele mai valoroase "arme". Si practica  mi-a demonstrat de atitea  ori  ca cu cit este mai  greu, cu atit satisfactia ca ai reusit sa  faci ceva pentru tine sau pentru altii este mai mare [pot sa  spun enorma].Aici  este secretul. Trebuie sa refacem tara, [cum am mai  spus], de la  celula ei de  baza Familia . Acestea fiind spuse  consider ca  am incheiat  aceasta  introducere, si in urmatoarele mele materiale  am sa  arat, o sa  calculam impreuna, o sa analizam tot ce trebuie facut, cum trebuie  facut si de  ce  trebuie facut asa.  Va promit, ca  va voi face [intr-un timp nu prea  lung] sa  va dati seama  cam ce  putere  au  banii.

  Adrian R.V.

 

1 comentariu4326 vizualizări03 septembrie 2010




rss 2.0
rss 2.0