Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Economie-Finante Marti 23 Iulie 2024 - 14587
Abrogare plata defalcata TVA.

Incepand cu data de 1 februarie 2020Ordonanta Guvernului nr. 23/2017 privind plata defalcata a TVA,  aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 275/2017, se abroga urmare publicarii in Monitorul Oficial nr. 1031 din 23 decembrie 2019 a Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 78/2019 privind modificarea unor acte normative si stabilirea unor masuri in domeniul agriculturii, precum si pentru aprobarea unor masuri fiscal-bugetare.

            Incepand cu data de 23 decembrie 2019, organele fiscale nu mai opereaza inscrieri in Registrul persoanelor care aplica plata defalcata a TVA.

Pana la data de 1 februarie 2020, contul de TVA poate fi executat silit de catre orice creditor, indiferent de natura creantei.

In termen de 10 zile de la data de 1 februarie 2020, unitatile Trezoreriei Statului la care persoanele care au aplicat mecanismul platii defalcate a TVA au deschise conturi de TVA, transfera automat, fara nicio formalitate prealabila in raport cu titularul contului, disponibilul existent din soldul conturilor de TVA in contul de disponibil al titularului deschis la aceeasi unitate a Trezoreriei Statului.

In termen de 10 zile de la data de 1 februarie 2020, persoanele care au aplicat mecanismul platii defalcate a TVA, care nu au deschis la Trezoreria Statului cont de disponibil vor comunica unitatii Trezoreriei Statului contul curent deschis la o institutie de credit in care se transfera sumele respective.  In cazul in care aceste persoane nu comunica informatii privind contul curent deschis la institutia de credit, in baza unei liste a acestor persoane furnizate de Trezoreria Statului, organul fiscal solicita, in termen de 10 zile de la data primirii solicitarii de la Trezoreria Statului, titularilor de cont aceste informatii, pe care le transmite unitatilor Trezoreriei Statului, in vederea transferului sumelor.

Incepand cu data de 1 februarie 2020, prin conturile de TVA deschise la unitatile Trezoreriei Statului ale persoanelor care au aplicat mecanismul platii defalcate a TVA nu mai pot fi efectuate operatiuni, cu exceptia celor prevazute mai sus. "

 

  

 Dorina Sanda CICIOC                                Maria BIRIS         

   Sef administratie                          Compartimentul Comunicare

          
0 comentarii3409 vizualizări31 ianuarie 2020
rss 2.0
rss 2.0