Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Economie-Finante Vineri 22 Septembrie 2023 - 14587
ANAF recomanda depunerea Declaratiei unice prin mijloace electronice de transmitere la distanta.

Prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.69/2020 pentru modificarea si completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, precum si pentru instituirea unor masuri fiscale, termenul de depunere a formularului "Declaratie unica privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoane fizice" a fost prorogat pana la data de 30 iunie 2020, inclusiv.

Prin acelasi act normativ, s-a stabilit ca, daca Declaratia unica privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice se depune pana la 30 iunie 2020 inclusiv, se acorda urmatoarele bonificatii:

a) pentru plata impozitului pe venit, a contributiei de asigurari sociale si a contributiei de asigurari sociale de sanatate, reprezentand obligatii fiscale anuale pentru anul 2019, se acorda o bonificatie de 5% din aceste sume, daca toate aceste obligatii fiscale de plata se sting prin plata sau compensare, integral pana la data 30 iunie 2020 inclusiv;

b) pentru depunerea declaratiei unice privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice prin mijloace electronice de transmitere la distanta conform art. 79 din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare, se acorda o bonificatie de 5% din impozitul pe venit, contributia de asigurari sociale si contributia de asigurari sociale de sanatate.

In conditiile actuale, cand este foarte importanta respectarea distantarii sociale, Agentia Nationala de Administrare Fiscala aminteste contribuabililor ca pot depune Declaratia unica prin mijloace electronice de transmitere la distanta astfel:

 - prin intermediul serviciului "Spatiul Privat Virtual" (SPV);

 - pe site-ul e-guvernare.ro, cu semnatura electronica calificata.

De asemenea, precizam ca nu exista obligatia de a anexa, la depunerea declaratiei, documente doveditoare ale veniturilor. Fac exceptie persoanele fizice nerezidente care obtin venituri in Romania, care trebuie sa ataseze certificatul de rezidenta fiscala. In cazul in care declaratia se depune prin mijloace electronice de transmitere la distanta, aceste documente se ataseaza in format electronic.

Pentru indrumare si asistenta la completarea declaratiei, persoanele fizice  pot apela numarul 031.403.91.60 sau pot transmite solicitarea pe formularul de contact http://www.anaf.ro/asist.public

De asemenea, contribuabilii au la dispozitie, pe site-ul ANAF, la sectiunea "Toate formularele cu explicatii" atat formularul, cat si Instructiunile de completare a declaratiei.

 

  Sef administratiei,                      Compartiment Comunicare,       

  Dorina Sanda CICIOC                             Maria BIRIS

0 comentarii3185 vizualizări18 iunie 2020
rss 2.0
rss 2.0