Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Economie-Finante Vineri 28 Martie 2025 - 14587
Esecul in afaceri: obstacol sau oportunitate?

Teama de esec, de nereusita, este una dintre principalele motivatii care, alaturi de lipsa de predictibilitate a economiei si saracia resurselor financiare, blocheaza intiativa antreprenoriala locala. Cu toate acestea, conform statisticilor oficiale, doar una din cinci firme nou infiintate falimenteaza in primii trei ani de la demararea activitatii si ca, la fiecare faliment declarat al unei companii locale, sunt inregistrate la Oficiul National al Registrului Comertului doua noi initiative private. Unul din doi antreprenori de succes a trecut deja printr-un faliment si se afla la a doua sau a treia afacere. Asadar, este esecul in afaceri un obstacol sau o oportunitate pentru obtinerea succesului in antreprenoriat?

Aceasta este tema seminarului  de informare in domeniul antreprenoriatului "Esecul in afaceri: obstacol sau oportunitate?", eveniment care reuneste vineri, 10 februarie 2012, la Bistrita, Hotel Coroana, intre orele 11:00 - 13:30, oameni de afaceri, repezentanti ai institutiilor de creditare si ai structurilor asociative antreprenoriale locale, precum si persoane care doresc sa se familiarizeze cu notiuni practice de antreprenoriat.

Prin tematica abordata, vor raspunde interesului publicului prezent: doamna Monica Muresan - secretarul general al Camerei de Comert si Industrie Bistrita Nasaud, doamna Anna Goller - directorul sucursalei judetene a CEC Bank, domnul Sorin Cordovan - directorul sucursalei judetene a Reiffeisen Bank, domnul Marius Bonea -si domnul Ioan Peteleu - antreprenori.

Evenimentul face parte din seria de seminarii de informare si cursuri de pregatire in domeniul afacerilor destinate promovarii culturii antreprenoriale si dezvoltarii afacerilor, componente ale proiectului "Dezvoltarea competentelor antreprenoriale prin transfer transnational de bune practici si de formare profesionala a intreprinzatorilor din Romania". Rezultat al parteneriatului dintre Institutul Roman de Cercetari Economico-Sociale si Sondaje (IRECSON) si compania britanica de consultanta MSK Global Training, proiectul urmareste stimularea initiativei private, bazate pe bune practici, in randul populatiei active - persoane care doresc sa inceapa o activitate independenta sau sa initieze o afacere, indiferent de statutul lor actual (angajati, someri, studenti), precum si intreprinzatori privati care urmaresc sa isi imbunatateasca competentele antreprenoriale si manageriale.

Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritara 3 "Cresterea adaptabilitatii lucratorilor si intreprinderilor", Domeniul Major de Interventie 3.1 "Promovarea culturii antreprenoriale". Valoarea totala a proiectului este de 19.184.569 lei, din care 16.445.668 lei reprezinta  finantare nerambursabila din Fondul Social European.

Pentru informatii detaliate despre proiect, va recomandam consultarea website-ului www.antreprenor-pascupas.ro.

 

Persoana de contact

Ioana Speteanu-PR&Communication Expert

Institutul Roman pentru Cercetari Economice si Sondaje IRECSON

+40 21 315.62.63    +40 21 313.20.92

www.antreprenor-pascupas.ro. www.irecson.ro

2 commentarii84 vizualizări08 februarie 2012




rss 2.0
rss 2.0