Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Sambata 20 Aprilie 2024 - 14587
Un simplu indicator ar rezolva situatia ambuteiajelor din zona autogarii din Bistrita.

Mai multi bistriteni m-au rugat sa cercetez situatia traficului din Bistrita, in special dupa ora 14.00, cand in zona strazii Garii-colt cu strada Rodnei se creeaza mari aglomerari in trafic si cozi de zeci de masini. Situatia este data de faptul ca in acea intersectie, masinile care vin de pe strada Rodnei si vor sa vireze la stanga spre calea ferata-pasajul subteran opresc fluxul de masini, fiind nevoite pe langa prioritatile pe care trebuie sa le dea pietonilor, sa acorde prioritate si masinilor care vin de pe strada Garii si doresc sa intre spre autogara si gara.

Mai mult, in jurul amiezii, traficul este supraaglomerat si cu autobuzele care ies din zona autogarii, si care pot ramane blocate daca in fata este o masina care acorda prioritate pentru a vira la stanga.

Pentru rezolvarea acestui ambuteiaj, se poate aplica o solutie foarte simpla, si anume montarea unui indicator pe strada Rodnei, colt cu Garii, cu obligatia expresa de virare la dreapta spre strada Garii, in directia magazinului Magura.

In aceasta situatie, toate masinile ar circula in flux continuu spre dreapta de pe strada Rodnei iar cele care ar dorii sa mearga in zona pasajul subteran-calea ferata pot sa faca un mic ocol, facand sensul giratoriu de la magazinul Magura.    

 .

 Marius Chiuzan.

 

1 comentariu2492 vizualizări15 octombrie 2013
rss 2.0
rss 2.0