Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Marti 09 August 2022 - 14587
TARA LUI PAPURA VODA SAU ROMANIA MINUNATA.

Mult mi-a trebuit sa dau drumul slovelor acestea . Ca un credincios  ce sunt, am sperat ca lucrurile vor merge spre bine cum ar zice unul in Romania Libera -spre fericirea intregului popor muncitor.

Pai, aici e aici, in primul rand putini sunt, sau din ce in ce mai putini, cei care muncesc.  Lumea de astazi sta in crasma si  este preocupata de inundatii, in timp ce formatiunile ISU le curata santul din fata casei. Altii  pe care  eu ii  numesc "marmureni ", peste noapte devin  specialisti in cutremure,  iar dimineata   dau  cele mai amanuntite  detalii  despre  scara lui  Richter sau Scaraoschi .

 

 Altii, pentru a-si demonstra respectul fata de celebrii constructori romani de drumuri, ies in strada blocand  arterele pe care tocmai circula trei masini ale salvarii si patru care transporta mancarea la un camin de copii, un spital si doua gradinite.

 

Paharul insa nu este plin, un urmas de-al lui Mihai Viteazul, baga sabia intr-un politist aflat  in misiune, in timp ce alt "ortac" il agreseaza pe altul care tocmai iesise din tura si se indrepta spre magazinul din colt pentru a le procura cele necesare copiilor pe care nu i-a vazut de doua zile. Un  alt  "fat frumos"  din lacrima lui Ovidiu, aflat inca sub influenta sucului de struguri, se urca la volanul unui bolid care  nici  macar  nu-i  apartine si mana caii putere ca cel mai experimentat vizitiu de la CAP-ul  Frumoasa de Jos. Dupa  mintea  mea, nu-i nici acest aspect asa de "degradant", numai ca respectivul vizitiu intra cu cai cu tot  in cea mai apropiata farmacie unde o bunica tocmai statea la "coada romanului" pentru niste "bumbgi " -pastile-  trebuincioase  nepotelului pe care-l are in grija de cand parintii acestuia se afla peste mari si tari  in  cautare de lucru sau bancomate. 

 

          Vorbind la modul cel mai sincer, toate aceste aspecte si inca cateva mii nu ma mai impresioneaza, era sa zic ma lasa rece. Nu, pentru ca am pierdut cel mai mic simt al omeniei, iar intamplarile cotidiene imi sustin  aceasta teorie, indiferent ce argumente contra doreste unul sau altul sa-mi aduca.

 

Oameni buni, in  tara in  care pentru un copil se aloca lunar putin peste 40 (patruzeci) de lei, in timp ce pentru cainii fara stapan Bucurestiul  aloca de trei ori mai mult, in tara in care "mistocareala " politica sta cu premierul si presedintele la masa aruncand circ si mai putina paine asistentei, treburile NU AU CUM  sa mearga bine.  Aici la noi unde fiecare este specialist in  economie, mediu, politici de dezvoltare, relatii externe, etc. nu mai are cine sa poarte bunul simt si sa se ingrijeasca de aceasta tara sub forma de platica....inca !!!!

 

          Apropo de tarisoara asta, noi o ducem din ce in ce mai rau si viata demonstreaza acest lucru, specialistii in exploatarea sentimentelor patriotice insa, lucreaza punand in miscare bolovanul lui Mos Ion Roata, acest tavalug sub forma de demonstratii pasnice pentru unirea cu Tara. 

 

Imi aduc aminte prin anii '90 cand un cetatean ungar a fost intrebat daca vor sa puna  mana pe Ardealul nostru. Replica respectivului a fost una  demoralizatoare: "voi sunteti mai saraci ca noi", un raspuns care ar trebui sa fie un semn de atentie  si  pentru  cei care "lucreaza" la  noi pe  aceasta  tema.

 

       Sa-i dam  Cezarului  nostru  ce  i  se  cuvine,  locuri de munca,  sanatate, educatie  si  bani , apoi putem  sa  ne permitem  noi configurari  de  teritorii ciuntite de roata istoriei.  Dixit .

 

    

  P. Sangeorzan.

 

                 

 

 

 

0 comentarii2436 vizualizări21 octombrie 2013
rss 2.0
rss 2.0