Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Marti 09 August 2022 - 14587
A SLUJIT VREUN GUVERN POSTDECEMBRIST INTERESELE TARII? CATEGORIC, NU!

"Victor, ce vrei tu sa faci pentru Romania?", l-a intrebat Biden. "Pai, mai intii cianurez si cutremur Romania, apoi o fracturez hidraulic! Doar e mostenire de la tata! Recunosc Kosovo, puteti da startul dezmembrarii teritoriale a Romaniei! Ce mare lucru, daca mie imi merge bine! Poporul cu cianura si cutremurele, iar noi, cu malaiul". Dintr-o data, Biden rinjeste publicitar si isi aseaza pistolul la bracinar, convins ca de acum incolo americanii vor avea acces sigur si nelimitat la resursele subsolului romanesc. Sa ne asteptam cumva, peste citiva ani, la bombardamente din cauza promisiunilor celor care vor regiuni  independente? Avem fosta Iugoslavie marturie in acest sens. Ba la masa chinezilor, ba la a germanilor, ba la cea a rusilor sau a francezilor, calatoriile astea ale alesilor pe bani de la buget sint ca niste preumblari prin iarmaroace, adica, praf in ochii romanilor. Pina sa plece la intilnirea cu vicele Statelor Unite, un om "cu" treaba, de altfel, din moment ce sta la discutii cu toata lumea, probabil, premierul baschetbalist a baut in fiecare dimineata, ca sa prinda curaj, cite o cana cu apa neagra care ia foc, adusa dintr-o fintina aflata in zona Pungesti. Altfel nu-mi explic de ce i s-au aprins asa de usor lampile invoielii. Daca tot a spus da lui Chevron, il poftesc sa se mute in zona Pungesti, linga o sonda, si sa consume numai apa de acolo. Daca nu-i suride ideea mutatului, apa cu petrol se poate imbutelia si trimite special pentru el la Bucuresti. Transportul e gratuit.

 Nu ma impac deloc cu paradisul economic al Tarii, imbicsit de ciocli si de corporatii ahtiate dupa profit rapid, de moluri si nu de fabrici. Atunci cum sa nu mai adaugam pe harta lor inca un mol care sa distribuie, ca bonus, apa cu petrol alesilor din Parlament, care si-au pus apostila pe exploatarea gazelor de sist? Nu de alta, dar tot au vrut farmacie cu medicamente la pret redus pentru ei. Si asa, au darimat ilegal 86 de cladiri si monumente istorice de patrimoniu din Bucuresti, si-au construit cuiburi de viespi si stuparii pentru ingineriile financiare. Alt paradis fiscal unde misuna o droaie de profitori este sistemul asigurarilor. Dupa cutremurele care au zguduit zona Galati, companiile scumpesc tarifele cu 20%. HAARP, razboiul psihotronic, exploatarea petrolului si gazelor, iata cum s-au straduit mititeii de guvernanti sa ridice Romania in rindul tarilor cu risc seismic ridicat! La furat caciula romanului, nu-i intrece nici tatal lui Belzebut. Alta dovada in plus sint capetele cazute in "dosarul Hidroelectrica". Doi complici arestati preventiv. Si ce daca? Nu vor face purici dupa gratii.

 Cum sa nu ma bucur la cit de suparata sint pe haiducia asta de stat! Cureua romanului se mai stringe cu citeva gauri. Premierului i-a venit o idee desteapta prin care sa astupe gaurile din buget: le-a transmis liberalilor, ca incasarile la buget nu sint cele prognozate si le-a propus unificarea cotei unice si a TVA la 22%, masura urmind a fi aplicata incepind din 2014, adica peste 2 luni. In loc sa ia masuri economice vitale, adica, investitii in domeniul productiei de bunuri, locuri de munca, taxe mici, sa  inchida robinetele prin care rechinii trag cu regularitate statul in piept si sa reduca salariile nesimtite ale directorilor de companii sau pensiile cu aceeasi forma, s-a gindit tot la o suprataxare a populatiei, aflata deja la pamint. Dar de aia cum sa se atinga? Nu de la ei vin banii la partid? Pe cei multi si saraci alesii ii jumulesc cu fiecare mandat, apoi la alegerile urmatoare trec corigentele cu faina, ulei, fulare, umbrele, brichete, lopeti, galeti, mici si polca pe furate. Uite-asa, statul de drept a devenit un stat de… drepti in fata cotropitorilor!, iar romanii, pina la ultimul, de folos acestora, pentru ca, tot, pina la ultimul, conducatorii Tarii sint excelenti executanti, adica, slugoi perfecti, perfizi, fricosi sa nu-si piarda functia si mai ales profitul personal. A slujit vreunul interesele Romaniei? Categoric, nu!

 

Inca un exemplu edificator: in favoarea importurilor, Statul a pus pe butuci afacerile cu cinepa (autohtona, nu canabis), cindva o mina de aur pentru Romania. Din moment ce figureaza pe lista plantelor narcotice, fermierii nu se mai incumeta sa cultive cinepa, din teama ca, oricind, pot fi ridicati de trupele speciale. Asta pentru ca nu se vrea o diferenta clara intre cinepa textila si cea indiana. Legislatia severa in acest sens a trecut cinepa pe lista plantelor narcotice, ducind la disparitia, aproape in totalitate, a culturilor din Romania. In urma cu 20 de ani, in topul cultivatorilor de cinepa, Romania era pe locul 3 in lume. Astazi, fabrica din Salonta, care produce ulei, seminte decorticate si pudra de cinepa, are utilajele necesare ca sa proceseze recolta de cinepa de pe 1000 de hectare, dar este nevoita sa o importe din China si Franta. In Romania, doar 23 de hectare mai sunt cultivate. Specialistii afirma ca uleiul de cinepa, bogat in aminoacizi "Omega 3" si "Omega 6", rivalizeaza cu uleiul de somon, si este util in tratamentul cancerului. Iar un kilogram de tulpini de cinepa are valoarea energetica a unui kilogram de motorina.

 Iata ca Tara noastra, pina la lovitura de stat, libera si suverana, traieste o "minunata" epoca moderna fanariota, doar cu diferenta ca sultanul e metamorfozat. La nivel de Uniune Europeana sint  inregistrati  17,9 milioane de someri, iar la Bruxelles se pregateste de urgenta o intilnire la nivel inalt, dedicata imbunatatirii conditiilor de viata pentru animalele de companie. Bunastarea pisicilor si a ciinilor, nu a oamenilor, este printre prioritatile U.E. Daca tot s-a ivit prilejul, le dam maidanezii nostri, tot ne prisosesc. Scapa si ei cu viata, iar noi, de pacatul eutanasierii. Iubesc animalele, insa preocuparea oficialilor europeni, care au facut din chestiune o problema continentala, e de-a dreptul o nebunie, cind saracii Europei traiesc in canale sau sub cerul liber!

 

Maria Diana Popescu, Agero

www.agero-stuttgart.de

2 commentarii2408 vizualizări29 octombrie 2013
rss 2.0
rss 2.0