Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Luni 15 August 2022 - 14587
JEFUIESTE-I DOAMNE PE ROMANI !!! SI AICI SUNT BANI DE-AI VOSTRI.

Lista marilor companii care nu platesc taxe catre stat. Avalansa de taxe si impozite inventate de guvernul USL lovesc, se stie deja, in primul rind in cetatenii de rind, cei care isi platesc, sirguinciosi, darile si mai stau si la cozi interminabile pentru asta. De ce se intimpla asa? De ce nu are guvernul bani in visterie si recurge la masuri disperate pe seama amarastenilor? Simplu: pentru ca o serie de mari companii, de stat ori private, refuza cu indirjire sa isi achite darile catre stat, iar guvernantii inchid ochii.

O lista a marilor datornici, bunaoara, este difuzata public de catre PDL, prin intermediul deputatului Adrian Gurzau, sub forma unei recente declara
tii politice in parlament.
In top, la loc de "cinste", sta o companie de stat care, numai ea, insumeaza datorii de peste un miliard de euro, exact miliardul pe care premierul se lauda deunazi ca l-a ob
tinut imprumut de la Banca Mondiala, dupa vizita in SUA.

Iata o parte a marilor datornici ierta
ti sistematic de stat:

Compania Nationala a Huilei: 4,9 miliarde de lei;
Oltchim: 2,5 miliarde de lei;
RADET Bucuresti: 2,4 miliarde de lei;
CFR Marfa: 1,5 miliarde de lei;
CFR SA: 1,5 miliarde de lei;
Hidroelectrica: 1 miliard de lei;
CFR Calatori: 762 milioane de lei;
Remin SA: 576 milioane de lei;
Societatea Nationala a Carbunelui: 516 milioane de lei;
Uzina Mecanica Cugir: 457 milioane de lei.

Dupa cum arata acela
si parlamentar pedelist, statul nu recupereaza bani nici de la marile companii private, precum Galaxy Tobacco (a lui Ioan Niculae), care datoreaza bugetului 552,32 milioane lei, din care TVA 64,62 milioane lei, accize - 227,63 milioane lei, dobanzi si penalitati - 243,79 milioane lei.

"Inteleg ca, daca "Finantele" au ajuns sa-l someze pe unul care datoreaza cinci lulele, cinci surcele statului, au fost executati si au fost recuperate datoriile de la marii datornici? Au fost recuperate sutele de milioane de lei, miliardele datorate de catre companiile de stat? Nu, ca altfel de unde sinecuri politice?" se intreaba, retoric, deputatul pedelist.

 

B.T.Iacob.

.

Material primit la redactie.

 

0 comentarii2471 vizualizări10 noiembrie 2013
rss 2.0
rss 2.0