Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Marti 09 August 2022 - 14587
Degeaba am fost avertizati:"Nu privatizati, nu intrati in UE!". Privatizarile din Romania au fost de fapt transferuri.

Dupa caderea comunismului si adoptarea Legii 15/1990, prin care Petre Roman a deschis calea instrainarii avutiei nationale, cei care s-au succedat la putere au proclamat mereu necesitatea privatizarilor, ca mijloc de dezvoltare economica.

Ani de-a randul sistemul economic national a fost distrus si mii de fabrici si companii de stat, foste ale intregului popor, au fost desfiintate, sau vandute strainilor, la presiunea FMI, sau ca pret pentru intrarea in UE. Privatizarea inseamna vanzarea pachetului majoritar catre o firma privata, iar transferul este vanzarea controlului intr-o firma catre un stat strain. Asa s-a intamplat cu Petrom, care a fost preluat de statul austriac, cu Romtelecom, care a fost dat statului grec; trei retele de distributie a energiei electrice, in frunte cu Muntenia Sud, care era si cea mai prospera, au ajuns pe mainile statului italian; Electrica Oltenia - la statul ceh; Distrigaz Sud - este a statului francez…

Noi nu am privatizat, noi am facut transferuri si ne batem cu pumnii in piept ca asta trebuia sa facem. De fapt, asa ne-am legat de maini singuri si ne-am privat de atuurile noastre economice. Ca sa intelegeti ca integrarea Romaniei in UE a presupus vanzarea Romaniei pe NIMIC
aici aveti o dovada de pe site-ul UE EurActiv . In timp ce toata presa lauda si inca lauda privatizarile iata cum EVZ lauda privatizarile in beneficiul UE: Privatizarile energetice, cruciale pentru integrare.

Cum poti sa lauzi privatizarile cand privatizarile sunt un JAF National. Pe fondul crizei economice fabricate din Uniunea Europeana, nivelul de trai al romanilor s-a degradat foarte mult. Integrarea din 2007 a Romaniei in Uniunea Europena a fost privita ca o victorie absoluta, de neegalat in istoria moderna. Toata lumea era bucuroasa ca vom calatori liber in tarile UE, ca romanii vor merge sa lucreze decent in tarile Uniunii. Acum, dupa sapte ani de la aderare, vedem cum am asistat la distrugerea industriei pe nimic, pentru a intra in UE iar ca rezultat iata ce am primit; vinderea marilor companii, precum Petrom, Distrigaz, Electrica catre marile monopuluri straine, in conditiile in care profiturile acestor companii pleaca in tarile de origine; vinderea bogatiilor solului si subsolului,monopoluri straine; impunerea spre vanzare a tuturor bancilor, astfel incat Romania sa nu mai detina nici o parghie de control si de ajutor,cresterea alarmanta a somajului, disparitia locurilor de munca.

La toate acestea se adauga cresterea fara precedent a preturilor la alimentele de baza, la combustibili si la utilitati. Mai mult decat atat, Romania trebuie sa se alinieze la tarifele UE la pretul gazelor si a curentului electric. Toata presa occidentala aservita si cea romaneasca arata cu degetul spre noi, cand vine vorba de pretul la combustibili, spunand ca avem cele mai mici tarife din UE. Dar cei care fac acest lucru uita ceva: Romania este pe penultimul loc, inaintea Bulgariei, in privinta salariului mediu pe economie. Astfel, la noi abia daca ajunge la 350 de euro. Dvs ati auzit ca UE sa vorbeasca deschis de nivelul de trai din Romania ? Eu nu, dar cand vine vorba de respectarea normelor UE sa ne vindem gratis Romania atunci vorbeste.

Integrarea a falimentat multe firme romanesti

Din 2007 pana in prezent, sute de mii de firme romanesti au intrat in faliment. Conditia aderarii Romaniei la NATO si UE: privatizarile strategice, distrugerea agriculturii, promovarea homosexualitatii, saracirea si inrobirea populatiei.

In ianuarie 1989, o delegatie a Comisiei Trilaterale, formata din ex-premierul japonez Yasuhiro Nakasone, ex-presedintele francez Valéry Giscard d’Estaing, bancherul american David Rockefeller si fostul secretar de stal al SUA, Henry Kissinger, s-a intalnit cu Mihail Gorbaciov pentru a-l convinge ca URSS trebuie sa se integreze in marile institutii financiare ale lumii, GATT, FMI si BANCA MONDIALA. Potrivit lui Bukovsky, la un moment dat Giscard d’Estaing a luat cuvantul si i-a spus lui Gorbaciov: "Domnule presedinte, nu pot sa va spun exact cand se va intampla - probabil intr-un interval de 15 ani - dar Europa va fi un stat federal si trebuie sa va pregatiti pentru aceasta." Bukovsky nu si-a putut retine uimirea fata de capacitatile profetice ale lui d’Estaing:"Asta se intampla in ianuarie 1989, intr-o vreme in care tratatul de la Mastricht din 1992 nici macar nu fusese schitat.

Este evident ca la acea vreme putini stiau care-i mersul. Dar in perioada preaderarii Romaniei la NATO si UE, deja aflasera mult mai multi, deja se vorbea ca se doreste extinderea. Dar toti care s-au perindat la putere in tara noastra, mass-media, "analistii" si evident UE prezentau situatia exact pe dos. Adica noi ne straduiam sa intram. Si multi romani s-au lasat pacaliti. Se vorbea mult pe atunci de tot felul de reforme necesare si obligatorii. Era insa praf in ochi si asta pentru ca pe stapanii vestului ii interesa cu totul altceva. Privatizarea sectoarelor strategice bancar, energetic. Sperantele romanilor indoctrinati cu himerice iminente masive investitii in tara noastra, sunt praf in ochi, deoarece profitul strainilor merge in tarile lor.

Aminteam in articolele mele cateva nume de PAPUSARI. Dintre ei , fam. Rothschild este deosebit de activa in Romania, atat prin patrunderea pe piata a ABN AMRO Rothschild dar si prin achizitii sau implicare in privatizari strategice deja realizate sau de persepctiva: BCR-Erste Bank, Banca Ion Tiriac - HVB Bank, Romportmet - Mittal Steel, Petrom, Alro, Azomures, Arctic Arcelik, Luxten, Terapia Advent, Enel - pentru Distrigaz Sud si Nord, ultimele filiale Electrica, Trigranit, Esplanada City Center, dezvoltatorul Planorama, Asiban, etc. Interesanta era numirea in compania d-nului Patriciu ca director general executiv a americanului John H. Works, licentiat in drept, specialistul in investment banking al bancilor J.P. Morgan si ABN AMRO Rothschild.

Care este folosul economic de pana acum al aderarilor la NATO si UE? Deoacamdata doar cheltuim. Cumparam echipamente militare proaste de la ei, trimitem pe cheltuiala noastra militari unde au ELITELE interes, varsam bani multi Europei. Mai mult, populatia este stoarsa de superpreturi si dobanzi de catre cei carora le-au fost date pe mai nimic sectoarele strategice.

Tot ce s-a privatizat pana acum in Romania a costat aproximativ 12 miliarde dolari. Se gandea cineva cat de ieftina este o tara? Ba ne-am si grabit sa dam drepturi peste drepturi homosexualilor pe chestia asta, pentru ca aceasta era una din "conditiile de baza ale aderarii".

Astfel clasa mafiota conducatoare din Romania (in fapt marionete ale PAPUSARILOR mondiali) ce se tot roteste la putere de 24 de ani, a instrainat pe nimic sectorul energetic si de materii prime (strategic pentru orice stat), a distrus industria si agricultura (pentru a deveni o tara consumatoare bazata aproape strict pe importuri), a distrus unul din cele mai bine puse la punct sisteme de irigatii, vinde lemn si importa mobilier, etc. Pe de alta parte, autoritatile romane se grabesc sa implementeze cat mai grabnic orice directiva UE si nu am uitat si de FMI, BM, NATO, ONU etc. Guvernul Romaniei este un Guvern Masonic, iar majoritatea politicienilor romani fac parte din loji masonice. 

Aderarea la NATO a distrus armata nationala a Romaniei

Inainte de aderarea la NATO si Uniunea Europeana ni s-a promis siguranta, dezvoltare, prosperitate si faptul ca vom ajunge si noi o tara la nivelul celor capitaliste avansate. Pentru asta ni s-au cerut o serie de sacrificii sau "cadouri" pentru Occident, concretizate in privatizari, schimbari de legislatie, distrugeri de ramuri intregi ale economiei, imprumuturi la FMI si Banca Mondiala etc.

In ceea ce priveste armata, Romania a fost obligata la restructurari masive, participari la operatii militare comune in diverse tari, plus contributii financiare si acceptarea unor obiective militare straine pe teritoriul sau.

Ceea ce nu a fost prezentat prea mult in presa este faptul ca armata nationala a fost practic desfiintata, sau cel putin pusa in incapacitatea de a mai putea apara teritoriul patriei. Aceasta s-a realizat prin reducerea masiva a tehnicii si efectivelor militare si trecerea prematura in rezerva a multor cadre militare superioare, inalt calificate. Deci, v-am distrus armata, v-am distrus economia, v-am distrus tara si acum trebuie sa va descurcati singuri! Cu alte cuvinte, ati fost fraieri, v-am tras teapa!  Atunci, eu imi pun intrebarea legitima: ce dracu’ mai cautam noi in Uniunea Europeana? Ce ne-a trebuit asa ceva? Nu numai ca nu ne-a adus niciun castig concret, dar mai avem si pierderi intrand intr-o asemenea institutie. Norvegia si Elvetia reprezinta unele dintre cele mai bogate tari din lume si totusi nu sunt in Uniunea Europeana. Consiliului European de la Bruxelles, s-a hotarat centralizarea puterii financiare. Un mecanism centralizat de control incepand cu 2014. Inclusiv bancile nationale ale fiecarui stat-membru! Considerata a fi drept o "revolutie", aceasta uzurpare a puterii monetare a statelor suverane din Europa presupune existenta unui "supervizor general al intregii Europe". Natiunilor nu li se vor mai permite sa-si administreze propriile finante, acestea fiind manageriate de tehnocratii de la Bruxelles. Exact ce si-a dorit Oculta Mondiala de mult! Si cand zic, Oculta Mondiala, ma refer in special la organizatia Illuminati, dar si la alte organizatii ca Grupul Bilderberg, Clubul de la Roma sau Comisia Trilaterala. A controla financiar fiecare stat-membru ar fi fost mult mai dificil…asa va exista un control deplin al Ocultei Mondiale asupra intregii Europe.

In luarea acestei decizii, s-a folosit drept pretext criza financiara din 2008, cand o multime de banci au avut mari dificultati de lichiditati. Dar oare aceasta criza nu a fost creata in mod special pentru luarea unei asemenea masuri de centralizare? Desigur ca da… si acesta a fost scopul inca de la bun inceput. A nu se uita ca "scopul de aur" al Illuminati a fost intotdeauna acela de a unifica toate institutiile nationale intr-una singura, pentru un control deplin. Acum, Oculta Mondiala isi freaca mainile de bucurie: au reusit sa puna control deplin asupra Europei. Iar toti politicienii mari ai Europei si-au vandut interesele nationale ale fiecarui stat-membru in fata Ocultei Mondiale, acceptand aceasta decizie "istorica".

De-acum inainte, orice proiect financiar al unui stat al Uniunii Europene va trebui sa fie aprobat de "tehnocratii ocultisti" de la Bruxelles. Adica, de exemplu, daca Romania va dori sa construiasca o centrala nucleara noua, va trebui ca Oculta Mondiala sa fie de acord cu acest lucru. Poporul roman nu vor avea nimic de spus… Incet-incet democratia din Europa care inca mai exista isi va pierde orice valoare: degeaba vor vota cetatenii, caci deciziile importante vor fi luate de "tehnocratii ocultisti" de la Bruxelles…care nu vor fi alesi de nimeni, ci vor fi numiti! Asadar, vom trai zile grele…intreaga Europa va trai o dictatura tehnocrata perfecta. E nevoie de o noua revolutie pentru ca cetatenii Europei sa-si recastige teritoriul din ghearele acestor tehnocrati ocultisti!

Sursa: Searchnewsglobal

.

Material primit la redactie.

.

Vezi si:

1) Centrul Roman de Informare de la Bruxelles organizeaza pe 28 iulie 2004, cu participarea reprezentantilor Ministerului de Externe si ai Ministerului Economiei si Comertului, masa rotunda "Privatizing by the billion".

Discutiile se vor purta pe tema recentelor privatizari din Romania si vor avea loc la Residence Palace din Bruxelles.

In contextul in care, in acest an in Romania au fost realizate sau sunt in curs de realizare privatizari care, impreuna cu optiunile de marire a capitalului subscris, reprezinta circa 2 miliarde de euro, privatizarile din domeniul energetic reprezinta un subiect de interes in mediul european.

Dezbaterea de la Bruxelles urmareste informarea publicului specializat si atragerea atentiei asupra semnificatiei evolutiilor macro-economice pozitive din Romania, a inchiderii capitolului de negocieri Energie si a implicatiilor economice si financiare ale privatizarilor. 

Evenimentul organizat de Centrul Roman de Informare propune ca teme de discutie impactul economic al marilor privatizari si modul in care

acesta va afecta evolutiile macroeconomice din Romania, care sunt perspectivele pentru aceste companii nou privatizate, precum si care va fi impactul regional. Pe agenda se afla de asemenea subiecte legate de politicile energetice regionale ale Comisiei Europene UE si modul in care Romania se integreaza acestora.

La dezbaterea organizata de Centrul Roman de Informare vor participa reprezentanti ai Comisiei Europene, membri ai Romanian London Business Club, reprezentanti ai Ministerului Afacerilor Externe, ai Ministerului Economiei si Comertului, reprezentanti ai Romanian-American Investment Fund, consultanti ai privatizarii Distrigaz,  reprezentanti ai Price Waterhouse Coopers, consultant al privatizarii Distrigaz si Petrom, precum si reprezentanti ai companiilor romanesti privatizate.

Sursa: MAE

 

 

2) Privatizarile energetice, cruciale pentru integrare. Thursday, 11 March 2004.

Romania trebuie sa respecte in acest an calendarul de privatizare a sectorului energetic pentru a continua reforma economiei si a-si promova candidatura la Uniunea Europeana, a apreciat reprezentantul rezident al FMI, Graeme Justice , intr-un interviu acordat Reuters. Oficialul a spus ca vinzarea companiilor de stat este cruciala pentru reformele necesare aderararii Romaniei la UE. ?Este important ca Romania sa arate ca este capabila sa indeplineasca agenda foarte ambitioasa de privatizare pe care si-a stabilit-o in acest an, mai ales in sectorul energetic?, a afirmat Justice. Vinzarea companiei SNP Petrom, a carei finalizare este planificata pina la sfirsitul lunii iunie, va fi un test al succesului privatizarii din Romania, a declarat oficialul FMI. ?Toata lumea se uita catre Petrom si asteapta sa vada cum va reusi guvernul in aceasta privinta, asa incit cred ca este foarte important ca guvernului sa-i iasa bine?, a mai spus Justice. Romania trebuie sa vinda, pina la sfirsitul lui martie, doua distributii electrice catre grupul italian Enel si sa privatizeze doi distribuitori de gaze, pina la finalul lunii iunie. Privatizarea SNP Petrom a fost aminata in mai multe rinduri, generind temeri ca procesul ar putea intimpina obstacole politice in an electoral. Sapte firme - OMV, MOL, PKN Orlen, Gazprom, Hellenic Petroleum, Occidental Oil & Gas Holding Corporation si Glencore - urmeaza sa prezinte oferte finale pentru Petrom in aprilie. Vinzarea companiei petroliere poate aduce statului aproximativ un miliard de dolari. Graeme Justice considera ca guvernul trebuie sa se asigure in privinta investitorilor potentiali ai Petrom, companie care controleaza 60% din piata interna a distributiei de combustibili si are 60.000 de angajati,? ca nu vor intilni piedici atunci cind vor incerca sa restructureze compania. ?Este foarte important ca guvernul sa ofere conditii juste pentru investitori, mai ales in domenii precum restructurarea companiei. Orice restrictii la restructurare ar fi, in caz contrar, deduse din pretul pe care il obtine Romania?, a afirmat oficialul FMI. Potrivit strategiei de privatizare a SNP Petrom, transferul proprietatii va fi realizat prin vinzarea directa a 33-34% din actiuni catre un investitor strategic, participatia acestuia urmind sa urce, concomitent, la 51%, printr-o majorare de capital.

EVZ.ro

.

 

3) Deconspirarea francmasoneriei

- Francmasoneria reflectata in presa romaneasca

    In Evenimentul zilei nr. 1466 din 22 aprilie 1997 senatorul Radu Timofte avertizeaza: "Masoneria are tendinta sa ocupe toate functiile importante in Stat din Romania." Vicepresedintele Comisiei de aparare a Senatului, Radu Timofte ne-a declarat ieri ca tendinta masoneriei din ce in ce mai vizibila de a acapara toate functiile mai importante in Stat reprezinta un mare pericol pentru Romania. "Este de remarcat ca atat presedintele Comisiei Senatoriale de Aparare cat si ministrul apararii Victor Babiuc sunt masoni si probabil ca sunt multi altii nu doar in ministerul respectiv ci si in celelalte. Mi-e teama insa ca acesti asa-zis "frati" nu urmaresc altceva decat de a pune mana pe tot ceea ce inseamna putere in Stat asa cum au reusit in alte tari. Mi-e teama ca vom ajunge intr-o zi sa fim condusi numai de catre cei care fac parte din organizatii si atunci s-a dus si identitatea noastra nationala si tot ce inseamna cultura si traditie romaneasca." - a afirmat senatorul Radu Timofte.
Deputatul Vasile Matei spune de asemenea ca ministrii Victor Babiuc si Adrian Severin sunt masoni. "Din punctul meu de vedere cred ca nu este firesc si normal ca dintr-o comisie ce controleaza activitatea SRI care este prin excelenta un serviciu secret sa faca parte un om care in acelasi timp apartine unei organizatii masonice internationale cu scopuri oculte care intra in contradictie cu interesele Romaniei. Si daca ne gandim bine conform legii Marzescu, partidul comunist din acea vreme a fost scos in afara legii exact din cauza apartenentei la o organizatie internationala, Internationala comunista, care era de esenta masonica. Deci voi cere sa dea explicatii in legatura cu prezenta lui Corneliu Ruse in comisia SRI si intr-o loja masonica ca si examinarea aspectului referitor la o asemenea posibilitate conform Legii sigurantei nationale si Constitutiei. Daca facem paralela intre ceea ce a insemnat pentru Italia loja masonica "Propaganda due" si ce complicatii politice a avut activitatea lui Ligio Geli putem sa ne gandim ca apartenenta la masonerie si implicarea in activitatea politica executiva in Romania poate fi extrem de periculoasa." - a declarat deputatul PUNR Vasile Matei.
In Adevarul din 22 aprilie 1997 liderul Alternativei Romaniei Varujan Vosganian declara ca acest partid recomanda oamenilor politici sa se abtina sa faca parte din lojile masonice. Vosganian sustine ca lojile masonice se orienteaza spre "zonele strategice" precum Guvernul sau Banca Nationala si a relatat ca el personal a refuzat sa faca parte dintr-o loja masonica atunci cand i s-a propus acest lucru.
Senatorul PD Alexandru Nicolae si deputatul PD Corneliu Ruse au fost inaintati in grad de loja masonica de Rit Scotian Antic si Acceptat.
Radu Chesaru, fondatorul Vulturului Brancovenesc afirma: "m-am retras din Partidul Alianta Civica datorita orientarii sale masonice."
Alexandru Paleologu, francmason de dinainte de razboi, om politic a declarat in presa: "De cand m-am apropiat mai mult de Dumnezeu nu ma mai consider francmason."
In ziarul Libertatea din 22.04.1997 se spune "Paul Ghitiu, secretarul general al partidului Alternativa Romaniei a criticat implicarea anumitor parlamentari in masonerie. La sfarsitul saptamanii trecute, trei parlamentari din comisii strategice - de externe, de aparare si de control a S.R.I. - au urcat in ierarhia lojii masonice Ritul Scotian Antic si Acceptat. Liderii A.R. au remarcat o apetenta a organizatiilor masonice spre sectoare strategice. Se constata si un asalt asupra membrilor din guvern si mai ales asupra angajatilor B.N.R., indiferent de nivel."
In ziarul Jurnalul National de vineri 14.02.1997 se afirma: "Costel Iancu, Suveranul Mare Comandor, declara: «Statul roman ne-a recunoscut inca din 1990. Masoneria trebuie sa devina politica de stat, asa cum s-a intamplat in S.U.A., de exemplu.»"
In Jurnalul National din 23 mai 1997, vicepresedintele Comisiei de Aparare a Senatului, Radu Timofte declara ca: "Masoneria are ca scop sa detina controlul in domeniul economic, politic, cultural si mai nou militar. Masoneria isi propune sa finanteze si sa controleze principalele institutii de decizie, nationale si internationale [...] si chiar reuseste sa detina controlul in domeniul economic, politic, cultural si mai nou militar. Si, mai mult decat atat, juramantul masonic are in continutul sau pedepse foarte severe pentru membrii care divulga secretele, organizatia avand caracter secret. Protocoalele masoneriei, care au fost publicate, reprezinta pentru majoritatea celor care le citesc, motive foarte serioase de reflectie, de retinere, de tacere si de teama. Nici macar membrii sus-pusi nu stiu mare lucru. Banuiesc ca activitatile secrete nu sunt cunoscute decat de un grup foarte restrans, iar celorlalti mai mici si mai multi nu le sunt prezentate adevaratele intentii ale masoneriei, acestia fiind simple unelte care doar isi imagineaza ca stiu ceva."
Pentru a exemplifica ce spune senatorul Radu Timofte in legatura cu juramantul masonic vom prezenta in continuare continutul acestui juramant:
«Jur, in numele Arhitectului Suprem al tuturor lumilor (Satana) sa nu divulg niciodata secretele, semnele, cuvintele, invataturile sau practicile francmasoneriei si sa pastrez tacere vesnica asupra lor. Fagaduiesc si jur sa nu tradez niciodata nimic din acestea nici prin scris, nici prin grai, nici prin gesturi, nici sa pun altcineva sa scrie, sa litografieze, sa graveze, sa tipareasca ceva, sa nu dau in vileag in vreun fel ceea ce mi s-a descoperit pana in aceasta clipa sau mi se va descoperi in viitor. Daca nu ma voi tine de cuvant, ma oblig sa ma supun la urmatoarea pedeapsa:
- sa mi se arda buzele cu fier inrosit
- sa mi se taie o mana
- sa mi se smulga limba din gura
- sa mi se reteze gatul
- cadavrul meu sa fie spanzurat in loja in timpul primirii unui nou frate, iar dupa aceea sa fie ars si cenusa aruncata in vant.»
Teribila si criminala siluire a constiintei sa juri ca nu vei destainui ceea ce inca nu ti s-a spus!
In ziarul Jurnalul National din 27.02.1997 profesorul universitar Ilie Badescu, presedintele Asociatiei Sociologilor din Romania afirma: "Dupa stiinta mea nu exista nici o tara care aflata in Criza economica sa fi reusit relansarea cu ajutorul FMI si Bancii Mondiale! In conditiile in care Guvernul va face cum a anuntat, o privatizare prin vanzare neconditionata de intreprinderi se va produce in momentul respectiv o foarte rapida si primejdioasa instrainare a unei parti din averea nationala fara posibilitatea ca vreodata sa se mai poata interveni pentru recuperarea acestei parti instrainate. Noi vom fi debitori pentru ca imprumutam, cautam capitaluri si altii vor fi creditorii nostri. Deci se creeaza o situatie de dependenta prin decalaj nou, suntem din nou la periferia metropolei. Solutia trebuie cautata inauntru in fortele proprii, prin noi insine."
Tot in ziarul Jurnalul National din 21.05.1997, profesorul universitar Dr. Gheorghe Ciulbea, specialist in gandire politica si istorie a gandirii economice afirma: "FMI, Banca Mondiala, BIRD si BERD vor sa transforme Romania intr-o neocolonie. Actuala conducere a tarii nu are habar de doctrinele economice, decide si actioneaza dupa cum o taie capul, dupa interesul zilei si al fortei sociale pe care o reprezinta. USD-istii lui Roman si UDMR-istii asteapta ordinele strainatatii pentru a le aplica in Romania, iar Romania se indreapta irevocabil spre economia de piata tipica unei tari arabe sau africane. Cu alte cuvinte situatia de neocolonie a Occidentului. Economia libera de piata este astazi un nonsens in America si aiurea pentru ca cei care grabesc fara discernamant reintoarcerea la piata libera de tip Smith gresesc in asa masura incat starea lor mintala dovedeste un caz clinic. Ei vor ceva ce nu mai exista in Occident, ceva ce nici nu ar putea fi tolerat si care nu are puterea de a supravietui. Aceste orientari se transpun la noi in tara in domeniul privatizarii, politicii industriale, agrare si terminand cu acelea ale inflatiei si ale nivelului de trai. Este vorba de "reforma" romaneasca!"
In ziarul Jurnalul National din 3.04.1997 profesorul universitar, Dr. Ioan Radu, parintele informatiei manageriale afirma: "Criza manageriala promoveaza in Romania o economie de Piata Obor. Recent a aparut o carte numita «Jocul Pietii» scrisa de trei mari economisti ai lumii, editata in 1995. Aceasta carte critica si prezinta greselile ce se fac intr-un program de guvernare in tarile Europei Centrale si de Est. In aceasta carte se critica tocmai obiectivele principale ale programului Ciorbea. Doresc sa atrag acest semnal de alarma: Trei masuri forte - liberalizarea totala a preturilor, eliminarea subventiilor si atragerea cu orice pret a capitalului strain sunt eficiente doar in situatia in care piata interna este stabila si in al doilea rand managementul microeconomic este bine inregistrat. In caz contrar, spun cei trei specialisti, riscam sa cumparam produse fara alternativa. Alta problema: Cum se justifica cresterea preturilor din domeniul transportului? Nu a crescut calitatea serviciilor, nu au crescut nici lefurile salariatilor. Atunci unde sunt banii? Alta problema: Eu ca profesionist in management nu accept ideea domnului ministru al Telecomunicatiilor conform careia, daca in Occident cheltuielile pentru un abonat sunt de 2,8 dolari trebuie sa ajungem si noi la acest nivel. De ce?! Poate ca noi putem sa avem aceleasi servicii la un pret mai mic. Sau daca nu putem, explica! Dar asta nu este explicatie: trebuie sa ajungem la acelasi pret cu ei! E ca si cand ai spune: Asa vreau eu!"
In ziarul Jurnalul National din 16.05.1997 profesorul universitar, Dr. Paul Bran, rectorul ASE afirma: "La nivelul Guvernului nu se cunoaste suficient situatia din economie. FMI practica metoda asta, repet, si in alte zone. Este ca si cand un om bolnav nu vrea sa se opereze, il iei de pe strada si il operezi cu forta. Nu stii daca scapa, dar operatia trebuia, dupa parerea ta facuta. Asa s-a procedat si cu noi: eu nu spun ca ne-au bagat intr-un experiment ci hai sa o numim etuva."
In ziarul Jurnalul National din 11.06.1997 se afirma: "Dinu Patriciu nu crede in politicile FMI si ale Bancii Mondiale. Peste tot pe unde au fost aplicate, aceste politici au fost falimentare si au impiedicat dezvoltarea capitalului autohton. Ele nu sunt o solutie pentru Romania. Un program de guvernare bazat pe politicile impuse de aceste organisme internationale nu poate da rezultate in Romania. Potentialul tarii precum si masurile liberale ce pot fi luate pentru a stimula politica autohtona spre a deveni partenera a capitalului strain pot fi mult mai eficiente decat o astfel de abordare. Romania nu se poate descurca fara infuzia de capital strain, dar se poate descurca fara semnalul dat de FMI si Banca Mondiala."
In ziarul Jurnalul National din 26.02.1997 profesorul universitar Ilie Badescu, presedintele Asociatiei Sociologilor din Romania afirma: "Guvernul Ciorbea va rezista atata vreme cat se va mentine starea de confuzie. Unul dintre instrumentele cele mai eficiente de a guverna populatii aflate in situatii limita este sa le arunci in dezordine, in haos, in confuzie totala. Experienta terapiei de soc izvorata tot dintr-o conceptie monetarista de reformare in Brazilia a facut un dezastru. Adica, noi sa fim tari, sa reusim sa controlam totul, noi facem reforma, voi acceptati-o! - este gandirea pe care o are la ora actuala Guvernul Ciorbea. Se lauda ca sunt implicati specialisti romani iar pe de alta parte se lauda ca au facut conceptul de reforma cu specialisti straini. Sa spui ca "reforma noastra este ultima salvare a Romaniei" este inadmisibil. Este o conceptie soteriologica de tip parareligios inspaimantatoare. Asta este o gandire de tip apocaliptic. Cum adica?! Sa ma convingi tu pe mine ca tu, guvern, vii sa ma salvezi! Tu guvern si clasa politica vii sa ma salvezi pe mine, natiune, popor cu 2000 de ani de istorie?! Este o conceptie mesianica, de tip neoleninist, si foarte periculoasa."
In Jurnalul National din 22 aprilie 1997 presedintele Comisiei de agricultura din Senat, Trita Fanita afirma ca: "Subarendarea pamantului de catre straini poate face iobagi din taranii romani. Ei (strainii) pot arenda suprafete mari de teren pe care apoi il pot subarenda taranilor, facand din acestia iobagi."
Este evident ca se urmareste ca prin conditiile aberante impuse de FMI, Banca Mondiala, Uniunea Europeana si NATO sa se creeze haos in aceasta tara! Ne intrebam de ce sunt acceptate aceste conditii de cei care au jurat ca vor apara interesele si integritatea Romaniei?
Ceea ce se urmareste sa se realizeze la ora actuala in Romania de catre miscarea Sionista prin oamenii politici cooptati in francmasonerie s-a realizat in anii ’90 in Grecia. La ora actuala, intreprinderile grecesti care au fost cumparate de investitori straini (manipulati de miscarea Sionista) sunt inchise si Grecia a devenit piata de desfacere pentru produsele realizate in exteriorul tarii!
Din tot ce se petrece la ora actuala in Romania reiese ca aceasta tara este supusa unui cumplit razboi economic si psihologic. Din pacate, datorita ignorantei, romanii nu-si dau seama de modul in care sunt atacati psihologic si din aceasta cauza nu se pot apara lasandu-se astfel manipulati si condusi ca o turma. Miscarea Sionista urmareste constant sa actioneze in Romania in conformitate cu secretele sale "Protocoale".

 

Romani, uniti-va in bine!

    Cei care vor lectura cu atentie cartea lui Ioan Costin Grigore "Cucuveaua cu pene rosii" vor descoperi stupefiati transcrierea fidela a unor inregistrari secrete facute de fosta Securitate, in care unii francmasoni si membri Sionisti, care deja actionau in Romania inainte de Revolutie, discuta adevaruri cutremuratoare pe care deja acest popor le traieste acum. Pentru edificarea celor ignoranti vom cita din aceste inregistrari cateva afirmatii pline de cinism pe care le rostesc francmasonii si membrii miscarii Sioniste:
"Sa nu uitati ca pamantul Romaniei a fost ales ca loc de pace pentru neamul lui Dumnezeu (care sunt romanii). Nimic nu este mai rau decat implinirea acestei profetii pentru copiii lui Israel. Tocmai de aceea trebuie sa luptam si sa cucerim pamantul fagaduintei (Romania)".
"Noi (Sionistii) sedem acum in umbra cu organizatia noastra secreta. Marile puteri nu mai pot hotari acum nici cel mai neinsemnat acord fara ca noi sa nu luam parte. Autoritatea va trece in strada adica intr-un loc public si noi ne-o vom insusi!… Pentru a pune mana pe opinia publica trebuie sa o derutam cu zvonuri contradictorii astfel incat crestinii obositi, sa renunte la a mai face politica! Acesta este primul secret. Al doilea secret consta in a inmulti asa de tare defectele poporului (alcoolismul, homosexualitatea, coruptia, dezbinarea, dependenta de droguri, obiceiurile rele) incat sa ajunga sa nu se inteleaga unii cu altii!… Atunci vom avea puterea."
Aproape tot haosul care exista la ora actuala in Romania si in general pe aceasta planeta a fost si este in continuare dirijat intr-un mod diabolic de miscarea Sionista. Intrebarea fireasca pe care si-o poate pune orice om cu bun simt este de ce provoaca ei atata mizerie si suferinta? Raspunsul e simplu: datorita faptului ca membrii miscarii Sioniste se inchina diavolului, sunt sustinuti in actiunile lor de diavol, iar acesta urmareste prin ei sa distruga, sa inraiasca, sa subjuge, sa exploateze, sa se hraneasca cu energia oamenilor de pe aceasta planeta care permit prin comportamentul lor negativ sa fie vampirizati si folositi pana la distrugere de catre planurile satanice (vezi cartea lui FRANZ BARDON - "FRABATO MAGICIANUL", Ed. Esoteria & Ed. VOX, 1995). Diavolul si exponentii sai in planul fizic (cei 13 conducatori Sionisti) folosesc cu multa abilitate suprema inselatorie (minciuna) a raului, care este: sa-i faca pe oameni sa creada ca el, raul, diavolul sau cei 13 nu exista! In Romania mai mult decat in oricare alta tara urmareste sa inrobeasca poporul roman (initiatii Sionisti in magie neagra fac chiar ritualuri satanice pentru a adormi (innabusi) Sufletul national roman), deoarece ei stiu ca pamantul Romaniei va fi centrul spiritual al planetei. Conducatorii Sionisti considera (in mediocritatea lor) ca daca vor stapani aceasta tara si se vor stabili ei aici (pamantul ales) vor deveni astfel poporul ales! Pentru aceasta ei se folosesc de unii oameni politici si de metodele specifice razboiului psihologic ca sa genereze haosul si mizeria care la ora actuala exista din plin in Romania. Din pacate miscarea Sionista se bazeaza si pe ignoranta si delasarea multor romani care pot fi astfel foarte usor manipulati prin presa, radio, televiziune actionand conform proverbului romanesc: "s-a intalnit hotul cu prostul".
In ziarul Jurnalul National din 5.03.1997 se afirma: "«Drept intre popoare» al statului Israel, profesorul universitar Raoul Serban afirma: «Maghiarimea a avut si are un program - "recastigarea" Transilvaniei»."!!! Miscarea Sionista urmareste prin francmasoni si prin anumiti lideri ai UDMR-ului sa-i pacaleasca pe maghiarii din Romania ca daca vor lupta pentru federalizarea Transilvaniei vor avea autonomie si vor trai mult mai bine. In acelasi timp aceeasi miscare Sionista a actionat intr-un mod perfid in Ungaria determinand din partea ungurilor din aceasta tara o atitudine rece, indiferenta si uneori chiar ostila fata de ungurii din Transilvania. De asemenea, Sionistii urmaresc sa creeze conflicte artificiale in Transilvania, intre romani si maghiari, intre ortodocsi si catolici. In felul acesta se urmareste sa se faramiteze teritoriul Romaniei. Ceea ce ar rezulta in urma acestei faramitari ar putea fi mult mai usor controlat si manipulat de catre miscarea Sionista. Atat romanii cat si maghiarii stiu ca s-au inteles de veacuri unii cu altii, ca pot trai impreuna pe pamantul Transilvaniei si ca uniti, alaturi de poporul roman pot rezista mult mai usor in fata atacurilor perverse ale miscarii Sioniste. De aceea, atat romanii cat si maghiarii trebuie sa realizeze faptul ca ar fi o mare prostie sa se lupte intre ei, sa fie victime omenesti (ca in Iugoslavia) facand astfel jocul diabolic al miscarii Sioniste. Locuitorii de nationalitate maghiara din Transilvania trebuie sa fie constienti ca membrilor miscarii Sioniste si francmasoneriei nu le pasa de maghiari si ca ii folosesc acum pentru a faramita Romania pentru ca apoi sa-i exploateze si pe ei (maghiarii) cum fac de altfel cu toate popoarele lumii inclusiv cu poporul evreu din care ei (Sionistii) provin.

    Masoneria de partid si de stat - de Christian Levant, Evenimentul Zilei, luni, 17 mai 2004

Masoneria romana a devenit printr-o hotarire a guvernului Nastase o asociatie de utilitate publica. Aceasta inseamna ca va putea fi finantata si de la bugetul de stat, strins din banii dumneavoastra, si problemele Francmasoneriei din Romania va privesc direct. In aceasta editie vom incerca sa vedem cum Francmasoneria "discreta" si de "elita" a devenit un magnet pentru personaje dubioase cu bani. Francmasonii pretind ca fara sprijinul lor Statele Unite nu si-ar fi dobindit independenta si ca puternica America pe care o cunoastem astazi este rodul muncii lor. Dar ce rol au avut ei in istoria Romaniei si cum s-au descurcat sub comunism? Ce influenta au acum si cit de mult conteaza ca Marele Maestru Eugen Ovidiu Chirovici este omul guvernului PSD? Francmasonii spun ca au scopuri morale si filantropice, ca nu sint o religie si ca ei cred in Marele Arhitect al Universului. Dar de ce au intrat in conflict cu Biserica Catolica si de ce sint condamnati de Biserica Ortodoxa Romana? Caracterul "secret" al organizatiei, care se prezinta drept "discreta" in zilele noastre, alimenteaza teoriile conspirationiste. Dar e chiar atit de puternica Francmasoneria, atit de oculta si de influenta pe cit se spune?
De ce se bulucesc ministrii romani sa intre in Masonerie? Cine sint cei care stau in fruntea Marii Loje Nationale a Romaniei, pe mina carora ajung o parte din banii nostri? De ce aceasta organizatie este considerata de guvern ca fiind "de utilitate publica" cu toate ca, in Constitutia in vigoare, la articolul 40 se spune clar: "Asociatiile cu caracter secret sint interzise"? Sint intrebari care fac din "Dosarul Masoneriei" un subiect fierbinte, la ordinea zilei.

    Marea Loja a ministrului Chirovici

Masoneria romana, "fiica zvapaiata" a marii Masonerii universale, este o organizatie (dupa unii oculta, dupa altii para-politica) bine ancorata in toate zonele societatii, de la administratie si servicii secrete pina la diplomatie si biserica. "Cupola" oficiala este reprezentata de Marea Loja Nationala din Romania (MLNR), condusa de fostul ziarist Eugen Ovidiu Chirovici (actual ministru in cabinetul Nastase) si "binecuvintata" de guvern cu toate drepturile care se cuvin unei asociatii "de utilitate publica". "Cupola" este intregita de un Suprem Consiliu al Ritului Scotian Antic si Acceptat Regular, cu Costel Iancu Suveran Mare Comandor.

    Loja franco-maghiarului Szakvary

In paralel cu MLNR, mai exista si Marea Loja Unita din Romania (MLUR), iregulara si nerecunoscuta. Aceasta il are in frunte pe profesorul Nicoara, din Cluj, ca Mare Maestru. De asemenea, dispune de un Suprem Consiliu, condus de Andre Szakvary (cetatean francez de origine maghiara) ca Mare Comandor.
In timp ce MLNR este recunoscuta de peste 40 de Mari Loji din lume (si in special de Marea Loja Unita din Germania), MLUR este recunoscuta doar de Supremul Consiliu din Franta. Dezbinarea din cadrul Ordinului Masonic roman face ca Masoneria noastra sa fie inca pusa "pe coji de nuca" de Marea Loja-mama, din Anglia.

Masoneria kaki

In afara de MLNR-ul lui Chirovici, mai exista, ca o "suprema diversiune", un al doilea MLNR (Marea Loja Nationala a Romaniei). In fapt, o gruparea a "masonilor disidenti", reuniti in jurul venerabilului Mare Maestru Nicu Filip si condusa de un maior din Ministerul de Interne, Viorel Danacu. Este supranumita Masoneria kaki, in contrast evident cu adevarata masonerie, cea albastra.
Cei mai multi adepti ai "Masoneriei kaki" sint ofiteri din armata, politie si servicii secrete, unii provenind din fosta Securitate. Aceasta grupare masonica este totusi singura care are un site oficial pe Internet. De la respectiva adresa putem afla ca MLNR este formata din 28 de Loji (regasite in tot atitea "orienturi") in tara si 7 Loji in Capitala (Orientul Bucuresti).

Printre masonii din Romania se mai numara: Lucian Bolcas (senator PRM), Ioan Rus (ofiter activ in SIE), Florin Mihalache (DIPI/STS), Traian Dragusanu, Constantin Dinculescu, Sebastian Telbitz, Constantin Mindru Macostrai, Daniel Serghi, Mircea Tanase, Antonio Iervolino, Eugen Zubcov, Dan Enescu, Dan Grigore Adamescu (presedintele ASTRA ASIGURARI), Gheorghe Cirhoc, Ovidiu Drimba (istoric si profesor universitar), Constantin Maximilian, Ioan Pecsi, Claudio Teseo. Toti acestia reprezinta numai doua pagini (cu adrese si alte date de identificare) dintr-un opis de 123 de pagini. Apartenenta acestor nume la diverse Loji ne-a fost confirmata din mai multe surse din interiorul Masoneriei. Printre acestea se afla si un mason cu rang important, care ne-a declarat: "Am sub mine ori deasupra mea multi frati masoni sefi de spitale ori cu grade si functii importante in armata, in serviciile secrete si membri marcanti din toate partidele politice importante".

    "Arhitectii", in toate institutiile

    SANATATE: In ciuda secretomaniei care insoteste activitatea masonilor, exista informatii certe ca acestia sint puternic reprezentati si la virful sistemului sanitar. Numai in Senatul Universitatii de Medicina, se zice, ar fi 12 masoni, iar dintre sefii de spitale, majoritatea fac parte dintr-o Loja sau alta.

Printre acestia, putem sa-i enumeram pe Eugen Pascal Ciofu, Ovidiu Bajenaru, Petru Calistru, Leon Zagreanu, Eugen Bratucu (director la Caritas), Sorin Simion (director al Spitalului Colentina), Mihai Coculescu, Laurentiu Mircea Popescu (zis "don Lorenzo", senator PSD si rector). In rindul medicilor, celebru este cazul doctorului Irinel Popescu (gradul 33). Si tot medic-mason este si doctorul Alexandru Ciocilteu.

Mason renumit (din tagma medicilor) este si Constantin Balaceanu-Stolnici (presedintele Jokey Clubului Roman). Chiar si de-a dreapta premierului Nastase avem un medic mason de rang inalt: doctorul-consilier Dan Georgescu, fost secretar de stat in "guvernul Dascalescu" si fost membru a CC al PCR.

    DIPLOMATIE: In acest domeniu care presupune contacte internationale, masonii au avut intotdeauna o reprezentare puternica. Consilieri, consuli, atasati de toate felurile, secretari de stat… S-a ajuns chiar pina la nivel de ministri de externe.

Cel mai renumit mason dintre diplomatii actuali este celebrul astronaut Dumitru Prunariu, ambasadorul Romaniei la Moscova. Conform revistei "Forum masonic", Prunariu este "Cavaler Templier, grad pe care l-a dobindit in Florida, SUA". Primul (si pina acum singurul) roman care a zburat in spatiu "detine functia de Grand King in Marele Capitul de Masoni ai Arcului Regal din Romania", avind "gradul 32 in Ritul Scotian" si fiind "Maestru Venerabil al Respectabilei Loji "Roza Vinturilor" din Orientul Bucuresti".

    "GRADATII": Pentru ca, prin "constitutia Masonica", se inchina Marelui Arhitect, masonii isi mai spun, intre ei sau in diverse mesaje secrete, "arhitectii". Printre "arhitectii" din Ministerul Administratiei si Internelor si din Ministerul Apararii Nationale se numara:

- generalul Virgil Ardelean (Quattuor Coronati), seful Directiei de Informatii si protectie Informativa (fosta UM 0962, fosta "Doi si?un sfert");
- Colonelul Olimpian Ungherea (Quattuor Coronati), redactor la revista "Pentru Patrie", fost consilier al PDSR si autor al celebrei carti "Clubul Cocosatilor" (o parabola despre masonii din PDSR/PSD care au condus si conduc, din umbra, Romania, carte care l-a deranjat foarte tare pe Adrian Nastase);
- generalul Gheorghe Carp (fost consilier al lui Ion Iliescu, sef de directie in MAI).
Cel mai renumit cadru militar activ si totodata mason, pare a fi generalul Mihail Popescu, seful Statului Major General si, practic, seful armatei romane.

Insusi unul dintre "arhitectii sefi" ai al Masoneriei romane, maiorul Viorel Danacu, provine de la "Interne". Aceeasi "pepiniera" l-a dat Masoneriei pe colonelul Florentin Calapod (fost sef la UM "Doi si-un sfert"), la inmormintarea caruia se zice ca au fost mai multi masoni decit cruci si gropi in cimitir.

    SERVICII SECRETE: La SRI ii intilnim ca masoni pe urmatorii generali (fosti securisti): Ovidiu Soare (seful diviziei de aparare a Constitutiei), Victor Marcu, Aurel Rogojan (toti trei fosti ofiteri de securitate, cu functii-cheie in DSS, inainte de ‚89) si Vasile Iancu (fost sef de contrainformatii in spionajul lui Ceausescu, fost numarul doi in SRI-ul lui Timofte). Chiar si despre generalul Radu Timofte, directorul SRI, care pina mai ieri infiera masoneria, se spune ca ar fi fost recent initiat in Loja condusa de Stefan Misu (inregimentat in PUR-ul lui Dan Voiculescu, unde raspunde de Departamentul pentru Integrare Europeana).

    AFACERI: In rindul oamenilor de afaceri si al bancherilor exista "batalioane" de masoni. Citiva dintre ei detin functii sau au legaturi speciale la Presedintia Romaniei sau la Guvern. Printre acestia: Ovidiu Tender, Sorin Tesu, Alexandru Bittner, care se simt ca acasa la Palatele Cotroceni si Victoria.

"Evenimentul zilei" este in posesia unui document ultra-secret din 1990. Acesta, este adresat de "fratele" Petre Roman, pe atunci prim-ministru, ambasadorului Romaniei la Cairo, Ion Angelescu.

"Sinteti autorizat ca imediat dupa primirea la presedintele Mohamed Hosni Mubarak, sa-l asitati la ceremonia afilierii in loja Memphis-Mitraim din Cairo pe trimisul nostru Atherasata nakej, fratele Gelu Voican, adept al ordinului nostru, cu gradul de Cavaler Kados, in Loja swedenborgiana de rit scotian, rectificat si acceptat, in care ati primit Lumina", ii "ordona" Petre Roman subordonatului sau de la Cairo.

In acest mesaj cifrat, "Atherasata nakej" este un termen mason si se refera la Gelu Voican Voiculescu. Desi documentul a aparut o data in presa anilor ‚90, nici Petre Roman si nici Gelu Voican-Voiculescu nu au negat apartenenta lor la Loja Memphis-Mistraim.

    Din Masonerie ar face parte si urmatorii: Viorel Hrebenciuc (deputat, "eminenta cenusie" a PSD); Ioan Talpes (vicepremier, numarul doi la Palatul Victoria, fost numarul doi la Cotroceni); ministrii Razvan Teodorescu, Gabriel Oprea si Eugen Bejenariu.

In ce-l priveste pe Adrian Nastase, unii zic ca ar fi mason al unei Loji din Germania, altii ca ar fi doar reprezentant al Ordinului de Malta. Oricum, "botezul" lui in ale Masoneriei, daca a fost facut, nu a avut loc in Romania, ci in afara tarii.

Intr-o situatie similara se afla si cel dintii prim-ministru postdecembrist (si fost ministru de externe), Petre Roman: daca este mason (nr. - in Loja franceza Memphis-Misraim), tot "afara" a fost facut. Si tot peste hotare (se pare, in SUA) a fost uns mason si Mircea Geoana.
Tot din sera acelorasi ministri de externe l-am identificat ca mason si pe senatorul PSD (fost PD) Adrian Severin (cel cu "lista" cu ofiteri acoperiti din politica si presa).

    Dintre fostii oameni politici din prima linie, ii putem aminti pe:

Gavril Iosif Chiuzbaian (fost ministru PUNR al justitiei); Victor Babiuc (care de-a lungul timpului a condus trei ministere diferite, Apararea, Justitia si Internele), acum "mason in adormire"; Crin Halaicu (fost primar liberal al Capitalei).

    THE ROMANIAN ASSOCIATION FOR THE CLUB OF ROME(ARCOR)

Lista cu membrii romani cu drepturi depline sau asociati Clubului de la Roma/ The Romanian Association for the Club of Rome

President
Mugur Isarescu

Vice Presidents
Mircea Malitza
Virgiliu N. Constantinescu
Nicolae Danila
Petru Rares
Teodor Melescanu
Sergiu Celac
Secretary General
Calin Georgescu

Executive Director
Mugur Tolici

Members
ALBU LUCIAN-LIVIU,
ALEXANDRESCU VALENTIN
ANDREESCU BOGDAN
ANDRONESCU ECATERINA
ANTON ANTON
BARBU DANIEL
BIRZEA CEZAR
BOSTINA CONSTANTIN
BULIGA GHEORGHE
BUZATU RAZVAN
CELAC SERGIU
CHEBELEU TRAIAN
CODITA CORNEL
COLCEAG FLORIAN
CONSTANTINESCU EMIL
CONSTANTINESCU VIRGILIU
COSEA MIRCEA
CRETU OCTAVIAN
DAIANU DANIEL
DANILA NICOLAE
DIJMARESCU EUGEN
ECOBESCU NICOLAE
ENE ALEXANDRU
FRANC VALERIU
GEORGESCU CALIN
GHEORGHIU IOAN DAN
GHETEA RADU GRATIAN
GIURESCU DINU
GOMOIU TRAIAN
GRUMAZ ALEXANDRU
HAIDUC IONEL
HERA CRISTIAN
HUREZEANU EMIL
ILIESCU ION
IOSIFESCU MARIUS
ISARESCU MUGUR
LAZEA VALENTIN
LECA AURELIU
MALITA MIRCEA
MARCUS SOLOM0N
MARGA ANDREI
MELESCANU TEODOR
MELESCANU RADU
MICU NICOLAE
MIHAESCU ANA MARIA
MIHAILESCU ION
MIRCEA VIRGINIA
MIRONOV ALEXANDRU
MOLDOVAN ROXANA
MORARIU OCTAVIAN
NEGRITOIU MISU
NEGUT SILVIU
NICULESCU ALEXANDRU
NICULESCU GABRIEL
PAMBUCCIAN VARUJAN
PANIN NICOLAE
PASCU IOAN MIRCEA
PAUNA CATALIN
POP NAPOLEON
POPA CRISTIAN
POPESCU DAN DUMITRU
PRICOPIE REMUS
PURICA IONUT
RADUT RADU CRISTIAN
RARES PETRU
ROMAN PETRE
RUS IOAN
SADLAK JAN
SALA MARIUS
SANDI ANA-MARIA
SECARES VASILE
SERBANESCU ILIE
STOENESCU VIRGIL
TEODORESCU GELU
TIRIAC ION
TOLICI MUGUR
TUDOR GABRIELA
VADINEANU ANGHELUTA
VASILESCU ADRIAN
VOICULESCU DAN

    INSTITUTUL DE PROIECTE PENTRU INOVATIE SI DEZVOLTARE (IPID)

Unul dintre puii Clubului de la Roma in Romania este Institutul de Proiecte pentru Inovatie si Dezvoltare (IPID), infiintat in anul 2006 ca organizatie non-profit.

    Membrii IPID:

Ecaterina Andronescu - Chimist, rector al Universitatii Politehnice Bucuresti (2004 -), ministru al Educatiei si Cercetarii (2001-2003), deputat in Parlamentul Romaniei (1996 -), Ministru al Educatiei, Cercetarii si Inovarii (2008 -).

Sergiu Celac - Diplomat, ministru de externe (1989-1990), ambasador in Marea Britanie si Irlanda (1990 -1996), vicepresedinte al Asociatiei Romane pentru Clubul de la Roma, senior adviser la Centrul National pentru Dezvoltare Durabila

Virgiliu N. Constantinescu (fost presedinte IPID, 2006) [In memoriam] - Doctor in inginerie aerospatiala, presedinte al Academiei Romane (1994 -1997), presedinte al Agentiei Spatiale Romane, ambasador al Romaniei in Belgia (1997-2003). A decedat in ianuarie 2009.

Daniel Daianu (fost presedinte IPID, 2007) - Economist, ministru al finantelor (1997-1998), profesor universitar la scoala Nationala de Studii Politice si Administrative din Bucuresti, membru corespondent al Academiei Romane, deputat in Parlamentul European (2007 - 2009).

Vasile Ghetau - Sociolog, specialist in demografie, profesor la Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala a Universitatii din Bucuresti, expert la Centrul Demografic ONU-CEDOR (1974-1984).

Ionel Haiduc (presedinte IPID in exercitiu, 2009) - Chimist, presedinte al Academiei Romane (2006 - ), profesor universitar la Facultatea de Chimie si Inginerie Chimica a Universitatii "Babes-Bolyai" din Cluj Napoca, rector al acestei universitati (1990 -1993).

Marius Iosifescu - Matematician, membru titular al Academiei Romane, director al Institutului de Statistica Matematica si Matematica Aplicata "Gh. Mihoc - Caius Iacob", membru al Societatii Americane de Matematica.

Mircea Malita - Matematician si diplomat, membru titular al Academiei Romane, ministru al invatamantului (1970-1972), ambasador in Elvetia (1980-1982) si in Statele Unite (1982-1985).

Petru Rares - Economist, director general al Institutului Bancar Roman, consilier pentru Romania al Bancii Nationale a Greciei; a lucrat in Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Comertului, Agentia Romana pentru Promovarea Investitiilor Straine.

Serban Sturdza - Arhitect, specializat in renovare si urbanism, fost cadru didactic la Facultatea de Arhitectura din Timisoara, presedinte al Ordinului Arhitectilor din Romania.

Florin Constantiniu - Istoric, specialist in istoria Romaniei, membru titular al Academiei Romane, profesor universitar la Facultatea de Istorie a Universitatii din Bucuresti.

Calin Georgescu (director executiv IPID) - Doctor in pedologie, director executiv al Centrului National pentru Dezvoltare Durabila, secretar general al Asociatiei Romane pentru Clubul de la Roma. A coordonat realizarea Strategiilor Nationale de Dezvoltare Durabila din 1999 si 2008.

Victor Giurgiu - Inginer silvic, profesor universitar, membru corespondent al Academiei Romane, presedintele sectiei de silvicultura a Academiei de stiinte Agricole si Silvice "Gheorghe Ionescu Sisesti".

Cristian Hera (fost presedinte IPID, 2008) - Inginer agrochimist, doctor docent in stiinte, membru titular al Academiei Romane, presedinte al Academiei de stiinte Agricole si Silvice "Gheorghe Ionescu Sisesti".

Mugur Isarescu - Economist, guvernator al Bancii Nationale a Romaniei, prim ministru al Romaniei (1999 - 2000), presedintele Asociatiei Romane pentru Clubul de la Roma, membru titular al Academiei Romane.

Dan Puric - Actor si regizor la Teatrul National "Ioan Luca Caragiale", spectacole de teatru, pantomima, film, turnee artistice pe toate continentele, autor al volumelor "Cine suntem" (2008) si "Omul frumos"(2009).

Veronica Savanciuc - Economist, presedinte si CEO al agentiei de publicitate Lowe&Partner Romania.

Gheorghe Stefan - Doctor in electronica, profesor universitar la Universitatea Politehnica din Bucuresti, Facultatea de Electronica, Telecomunicatii si Ingineria Informatiei, membru al New York Academy of Sciences.

    INSTITUTUL ASPEN ROMANIA

Organizatia paramasonica Skull&Bones din care face parte familia prezidentiala Bush, fondata in SUA in 1950. Filiala din Romania a fost infiintata in anul 2009. O astfel de organizatie isi propune in principiu sa cultive generatii de lideri politici pe care apoi sa-i controleze, adica "sa dezvolte lidearship-ul iluminat", potrivit site-ului propriu.

    Presedinte - Mircea Geoana, fost presedinte PSD, ex-Ministru de Externe, membru Aspen de pe vremea cand era ambasador in SUA

Potrivit site-ului Aspen, din organizatie fac parte: Stefano Albarosa, CEO CEFIN, Gheorghe Barba, director pentru Europa de Est al Wallbridge Group, Andres Baudia, CEO VEOLIA Romania, Mateo Codazzi, ENEL Romania, Michael Cole, Smithfield Foods SUA, Mihnea Constantinescu, seful de cabinet al premierului Tariceanu, Ionut Costea, presedintele Reiffeisen Bank, Daniel Daianu, Nicolae Danila, CEO BCR, Cosmin Dobran, consilier MAE, Calin Dragan, CEO Coca-Cola Romania, Bogdan Enoiu, CEO McCann Erikson, François Formont, CEO Dacia Renault, Patrick Gelin, CEO BRD, Florin Ilie, ING Bank, Antonello Iroce, ENEL Italia, Sergiu Medar, fostul sef al serviciului de informatii al Armatei si fost consilier al presedintelui Basescu, Enrico Malerba, CEO Pirelli Romania, Mugur Isarescu, Sorin Minea, CEO ANGST, Richard Moat, CEO Orange Romania, Liliana Solomon, CEO Vodafone, Dan Ostahie, CEO ALTEX, Misu Negritoiu, CEO ING Bank, Rasvan Radu, presedinte UniCredit, Paolo Sartori, Centrul SECI, Florin Talpes, SOFTWIN, Dan Sucu, Mobexpert, Jean Valvis, CEO La DORNA, Steven von Groningen, CEO Reiffeisen Romania, Nicolae Voiculescu, CEO NOVARTIS PHARMA.

 

.

 

1 comentariu2520 vizualizări12 noiembrie 2013
rss 2.0
rss 2.0