Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Marti 09 August 2022 - 14587
ROMANIA CRESTINA, DECI ANTI-MASONICA.

Iata, dragi cititori, printre prea multele "bucurii" de care are parte POPORUL ROMAN pe acest final de an, care mai de care dintre ele fiind mai in favoarea lui, a poporului (!), apare una cu totul si cu totul speciala. Concret, Guvernul Romaniei ofera gratuit Ligii Masonilor din Romania un teren in valoare de 1.500.000 de euro (conform estimarilor analistilor imobiliari). Terenul, zice-s-ar, este evaluat de stat la 500.000 de euro si va putea fi folosit de Marea Loja vreme de 49 de ani. Asociatia masonica sustine ca acolo va fi construit un centru socio-cultural de care se vor "bucura" toti locuitorii Capitalei.

Extraordinar! Parca ii si vad pe ceilalti locuitori ai Romaniei, altii decat cei ai Bucurestiului, cum se dau cu capul de pereti de ciuda ca nu se pot bucura si ei de "binefacerile" masoneriei! Daca n-ar fi de plans ar fi de ras! 

 

Redau, in acest sens, cateva cuvinte din presa zilei de 21 decembrie a.c.:

"Terenul concesionat de Guvern se afla in zona de nord a Capitalei, foarte aproape de Centrul Romexpo. Este o parcela dintr-o suprafata de peste doua hectare pe care se vor construi mai multe imobile.

Pe terenul primit cu titlu gratuit de la stat, Marea Loja Nationala anunta ca vrea sa construiasca o cladire de interes public.

Bucata de pamant de 2.500 de metri patrati a fost data in folosinta printr-o hotarare de guvern. Reprezentantii masoneriei spun ca proiectul propus de ei va fi in folosul tuturor locuitorilor din Capitala.

«Marea Loja Nationala din Romania va construi din resurse proprii, pe acest teren, situat in Bucuresti, pe Bulevardul Expozitiei, un centru socio-cultural de interes public, in cadrul caruia vor functiona o biblioteca, sali de lectura, sali de expozitie, sali de conferinta, un muzeu, dar si o serie de alte facilitati puse la dispozitia publicului pentru sprijinirea proiectelor educationale», se arata intr-un raspuns al Marii Loje Nationale din Romania."

 

Vai de tara si popor, in ce hal am ajuns! Statul Roman, fost candva cu adevarat stat crestin, sprijina acum "proiecte educationale" masonice! Despre ce fel de educatie va putea fi vorba in cadrul unui astfel de proiect?! Despre una in spirit satanic?!

Pentru stiinta sau amintire, iata, redau mai jos trei hotarari ale Bisericii Sobornicesti Ortodoxe, singura institutie careia Dumnezeirea i-a permis sa functioneze unitar la nivel de mapamond, in comparatie cu toate celelalte inventii omenesti (omenesti?!) globalizatoare, nivelatoare, antinationale etc:

 

Procesul verbal al Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane privind masoneria - Temei Nr. 785/1937:

I.P.S. Mitropolit Nicolae al Ardealului, da citire referatului cu studiul asupra francmasoneriei, ce i s-a cerut de Sf. Sinod inca din anul 1934.

Sf. Sinod, insusindu-si concluziile din referat, hotaraste:

Biserica osandeste Francmasoneria ca doctrina, ca organizatie si ca metoda de lucru oculta, in special pentru urmatoarele motive:

1. Francmasoneria invata pe adeptii ei sa renunte la orice credinta si adevar revelat de Dumnezeu, indemnandu-i sa admita numai ceea ce descopera cu ratiunea lor. Ea propaga astfel necredinta si lupta impotriva crestinismului ale carui invataturi sunt revelate de Dumnezeu. Vanand pe cat mai multi intelectuali sa si-i faca membri si obisnuindu-i pe acestia sa renunte la credinta crestina, Francmasoneria ii rupe de la Biserica, si avand in vedere influenta insemnata ce o au intelectualii asupra poporului, e de asteptat ca necredinta sa se intinda asupra unor cercuri tot mai largi. In fata propagandei anticrestine a acestei organizatii, Biserica trebuie sa raspunda cu o contrapropaganda...

4. In lojile francmasone se aduna la un loc evreii si crestinii si Francmasoneria sustine ca numai cei ce se aduna in lojile ei cunosc adevarul si se inalta deasupra celorlalti oameni. Aceasta insemneaza ca crestinismul nu da nici un avantaj in ce priveste cunoasterea adevarului si dobandirea mantuirii membrilor sai. Biserica nu poate privi impasibila cum tocmai dusmanii de moarte ai lui Hristos sa fie considerati intr-o situatie superioara crestinilor din punct de vedere al cunoasterii adevarurilor celor mai inalte si al mantuirii.

In afara de motivele acestea de ordin religios, Biserica mai are in considerare si alte motive de ordin social cand intreprinde actiunea sa contra Francmasoneriei.

6. Francmasoneria este un ferment de continua si subversiva subminare a ordinei sociale prin aceea ca isi face din functionarii Statului, din ofiteri, unelte subordonate altei autoritati pamantesti decat aceleia care reprezinta ordinea stabilita vizibil. Ii face unelte in mana unor factori nestiuti inca nici de ei, avand sa lupte pentru idei si scopuri politice ce nu le cunosc. E o lupta nesincera, pe la spate; niciodata nu exista siguranta in viata Statului si in ordinea stabilita. E o lupta ce ia in sprijinul ei minciuna si intunericul. Impotriva juramantului crestinesc pe care acei functionari l-au prestat Statului, ei dau un juramant paganesc.

7. Francmasoneria lupta impotriva legii naturale, voite de Dumnezeu, conform careia omenirea e compusa din natiuni. Biserica Ortodoxa care a cultivat totdeauna specificul spiritual al natiunilor si le-a ajutat sa-si dobandeasca libertatea si sa-si mentina fiinta primejduita de asupritori, nu admite aceasta lupta pentru exterminarea varietatii spirituale din sanul omenirii.

Masurile cele mai eficace ce are sa le ia Biserica impotriva acestui dusman al lui Dumnezeu, al ordinei social-morale si al natiunei, sunt urmatoarele:

a) O actiune persistenta publicistica si orala de demascare a scopurilor si a activitatii nefaste a acestei organizatii;
b) Indemnarea intelectualilor romani, care se dovedesc a face parte din loji, sa le paraseasca. In caz contrar, "Fratia Ortodoxa Romana" extinsa pe toata tara va fi indemnata sa izoleze pe cei ce prefera sa ramana in loji. Biserica le va refuza la moarte slujba inmormantarii, in caz ca pana atunci nu se caiesc. De asemenea, le va refuza prezenta ca membri in corporatiile bisericesti.

c) Preotimea va invata poporul ce scopuri urmareste acela care e francmason si-l va sfatui sa se fereasca si sa nu dea votul candidatilor ce apartin lojilor.

d) Sf. Sinod acompaniat de toate corporatiunile bisericesti si asociatiile religioase se va stradui sa convinga Guvernul si Corpurile legiuitoare sa aduca o lege pentru desfiintarea acestei organizatii oculte. In caz ca Guvernul nu o va face, Sfantul Sinod se va ingriji sa fie adusa o astfel de lege din initiativa parlamentara.

PRESEDINTE,
(ss) MIRON

Secretar,
(ss) GALACTION CRAIOVEANU

 

Nota: cei care doresc sa studieze Temeiul in intregime, o pot face cautand "Cronica interna a B.O.R., nr. 55/1937".

 

Declaratia Oficiala a Bisericii Greciei privind Masoneria, din 1933:

Episcopii Bisericii Ortodoxe a Greciei in sedinta din 12 octombrie 1933, s-au ocupat de studierea si examinarea acelei societati secrete internationale - Francmasoneria. Au ascultat cu atentie expunerea introductiva a Comisiei celor patru episcopi ce au alcatuit-o din insarcinarea primita de la Sfantul Sinod in precedenta sa sedinta; de asemenea, pozitia Facultatii de Teologie a Universitatii din Atena si in mod special parerea in aceasta problema a profesorului Panag Bratsiotis.

De asemenea, au luat in considerare informatiile asupra acestei chestiuni aparute in Grecia sau in strainatate:

"Francmasoneria nu poate fi compatibila cu crestinismul atata timp cat ea ramane o organizatie secreta actionand si propovaduind in ascuns, glorificand rationalismul. Francmasoneria accepta in randurile membrilor sai nu numai crestini, ci si iudei si musulmani. Ca urmare, clerului nu-i poate fi permis sa faca parte din aceasta organizatie. Orice cleric care o va face trebuie depus. Este absolut necesar sa fie atrasa atentia acelora care au intrat in Masonerie fara ganduri ascunse si fara sa se fi lamurit ce este intr-adevar Masoneria, sa rupa orice legatura cu ea, crestinismul fiind singura religie care invata adevarul absolut si care satisface intru totul nevoile morale si religioase ale omului."

In unanimitate si intr-un singur glas, episcopii Bisericii Greciei au aprobat cele spuse si declara ca toti fiii credinciosi ai Bisericii trebuie sa se fereasca de Francmasonerie.

 

Afurisania impotriva Francmasoneriei data de catre Arhiereii Ciprian, Hrisant, Meletie si Lavrentie, din 1815:

Deci, oricati se alatura cu grabire acestei slujbe dracesti si nelegiuite a Francmasoneriei si toti cei ce ii urmeaza in mandria si ratacirea lor, sa fie afurisiti si dati anatemei de catre Tatal, Fiul si Sfantul Duh. Dupa moarte, ei nu vor avea parte de iertare si dezlegare. Suspinand si tremurand, precum Cain, vor fi ei asupra pamantului - (Facere 4, 14). Pamantul se va deschide si ii va inghiti ca pe Dathan si Aviron -(Numeri 16, 31-32).

Urgia lui Dumnezeu va fi asupra capetelor lor si partea lor cu Iuda vanzatorul. Ingerul Domnului ii va izgoni cu sabia de foc si, pana la sfarsitul vietii lor, nimic nu vor dobandi. Fie ca lucrarile si mestesugurile lor sa fie blestemate si sa se innece intr-un nor de praf, ca o arie de treierat in miezul verii. Si toti cei ce vor starui in rautatea lor vor avea parte de o atare rasplata. Dar toti cei ce vor iesi din mijlocul lor si se vor deosebi, si vor scuipa uracioasa lor erezie, si se vor lepada de blestemata lor mandrie, unii ca acestia vor primi plata zelotului Fineas; adica vor fi binecuvantati si iertati de catre Tatal, Fiul si Sfantul Duh, Treimea cea singura neamestecata si nedespartita, Unul Dumnezeu in fiinta, si de catre noi, smeritii Sai slujitori.

† Arhiepiscopul Ciprian al intreg Ciprului si Noii Justiniana

† Mitropolitul Hrisant al Pafosului

† Mitropolitul Meletie al Citiului

† Mitropolitul Lavrentie al Cyrului

 

Se vede bine, dragi romani, cei care eventual aveti de gand sa va "folositi" de acest proiect, in ce va consta "castigul" dumneavoastra! Sa va fereasca Domnul Dumnezeu, sa ne fereasca pe toti, de astfel de foloase venite din  partea... "dusmanilor de moarte ai lui Hristos"!

Cat despre aceasta parte a Statului Roman numita Guvern, care in conditii firesti ar fi trebuit sa lupte pentru "desfiintarea acestei organizatii oculte", cam ce incredere ar mai putea avea romanii ortodocsi in el atata timp cat tot ce face (sau aproape tot) face pe de-a-ndoaselea?!

Dar, dragi concetateni, si noi, om cu om, suntem alta parte din acest stat si daca stam cu mainile-n san si ne uitam pasivi la aceste "foloase" masonice, sa nu ne mai miram de ce toata urgia lui Dumnezeu este asupra capetelor noastre! Fiecare ortodox din aceasta tara are datoria ca, in felul lui, sa faca o permanenta anti-propaganda acestei organizatii blestemate si osandite de Biserica Mantuitorului nostru Iisus Christos.

Romania, conform tuturor adevarurilor sale istorice, este un stat crestin si, implicit, anti-masonic!

Sa ne ajute Dumnezeu, deci, sa putem dovedi aceasta cu cat mai multe si binecuvantate fapte!

 Decembrie, 2013.

 

S o r i n   A N D R E I

sorinandreitr@gmail.com

sorinandrei.blogspot.com

0740.077.536

 

 

0 comentarii2485 vizualizări31 decembrie 2013
rss 2.0
rss 2.0