Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Luni 15 August 2022 - 14587
Romanii primesc mai mult circ decat paine.

Astazi mai mult ca oricand, romanilor li s-a marit ratia de circ, surprinzator mai mult decat cea de paine. Romanii au avut ratia asta de circ si inainte, pentru ca asa se stabilise la Ialta de Stalin, Roosevelt si Churchill. Dar nu era mai mare ca cea de paine. Este adevarat ca dupa alegerile din 6 martie 1946, painea nu mai era alba, pentru ca aici unde se facea graul, ramasese numai taratea. Faina pleca catre "Marea Rasie". Se facea din tarate si era neagra si grea din cauza pamantului din ea. Oricum era mai multa decat circul de proasta calitate, facut prin sedintele de partid, ce se tineau prin fiecare colt al tarii.

Dupa 89, de asta data stabilit la Malta, s-a hotarat sa se dea romanilor circ prin televiziunea nationala. Normal, fiind o productie romaneasca a fost si asta de proasta calitate, dar oricum ratia era mai mica decat cea de paine. Daca inaine exista un program la un interval anume, in ultimii zece ani circul din administratie, politica, justitie etc. este servit zilnic in casele noastre. Nu stim cine a hotarat acest program, dar in orice caz nu este mana romaneasca, pentru ca e prea bine servit. Daca intr-o zi nu avem paine pe masa, imediat vin unuii cu o portie de circ si ne-o serveste. A ajuns ca ratia de circ s-o depateasca pe cea de paine. Acest produs devine tot mai rar, pentru ca au disparut locurile de munca intre timp, iar salariile au fost barbierite cu 25%. Pensiile nesimtite marea colesterolul, fapt pentru care au mai fost reduse ori inghetate. Si toate astea s-au intamplat din nefericire , pentru ca unora dintre noi ne-a placut circul. Si totul a inceput cu circul facut de Base dupa primul tur al alegerilor din 2004. Sa fim cinstiti si sa recunoastem ca ne-a placut unora, circul de proasta calitate facut de acest personaj. Exercitiul acela de circ cu pirueta lui Base demisionar in cinci minute, cu revenirea la Cotroceni alunecand pe o masa verde, ori cu lacrimile lui Stolo pe obrazul lui Base au fost scene de circ aplaudate de unii. S-a ras si se mai rade si astazi, cand revedem aceasta sceneta memorabila. Acest cabotin a observat ca are succes in randul acelor romani, carora le plac numerele de circ ieftin. Numarul acela lacrimogen, l-a repetat decurand la intalnirea cu promotia de magistrati. A fost o scena memorabila care mi-a placut. Am trait sa pot vedea un spectacol cum rar mai poti vedea, cum lacrimile lui Haineala sticleau in ochii jucausi a lui Base, care interpreta o scena viitoare, dintr-un proces ce va avea loc, in care el implora completul sa tina cont de faptul ca nimeni, adica el, nu-i mai presus de lege. Totul a fost perfect regizat, lipseau doar catusele.

 

Col.(r) Nour Constantin.

0 comentarii2471 vizualizări08 februarie 2014
rss 2.0
rss 2.0