Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Vineri 29 Martie 2024 - 14587
Cand stii ca n-ai onoare, inchei un pact de coabitare.

Inainte de a participa la scrutinul democratic, stiam una si buna, ca aveam obligatia de a merge la vot, pentru ca nu conta pe cine votam. In ultimii 24 de ani am devenit o masa de manevra, pentru cei care au avut intentia sa parvina in politica si pe langa resursele economice. La alegerile din decembrie 2012, majoritatea   am fost o masa de manevra ametiti de  promisiunile unor lideri care se angajase sa puna ei  pieptul in fata, in lupta antibasista.

Asezandu-se in fruntea unei miscari cu initiale USL, s-au angajat ca vor lupta pana la capat cu basismul si cu persoana fizica care a generat acest fenomen. Ce s-a intamplat dupa alegeri, nu poate fi explicat de nici un politolog pentru ca nu exista explicata in politologie "golaneala". Numai aici pe plaiurile mioritice s-a putut intampla asa ceva. Niciodata o masa de manevra, satisfacuta de rezultatul votului, nu s-a desumflat atat de repede, ca urmare a unor demersuri ce a demonstrat o lipsa de respect si un total dispret fata de alegator.  

Chemarea la guvernare a UDMR-ului, imediat dupa anuntarea rezultatului alegerilor, fara nici cea mai mica jena, dupa ce in campania electorala spuneai ca aceasta uniune trebuie sa mai faca pauza, ca de 20 de ani sunt abonati la ciolan, a reprezenta o monstra de dispret fata de cel care a pus stampila pentru tine si pentru ce-ai declarat in campanie. Incercarea de a le insela asteptarile, a dezamagit profund.

Trebuie sa recunoastem ca datorita pozitiei transante a presedintelui partidului liberal, acest lucru nu s-a intamplat. Insa bomboana de pe coliva care a produs debalonarea electoratului USL, a fost pactul cu diavolul, incheiat imediat, inainte de a fi desemnat prim- ministru. Semnarea unui pact de coabitare pe ascuns cu cel, cu care aveai de dus un razboi, a fost un armistitiu inainte de a incepe razboiul, fapt ce a dezamagit profund fostul electorat USL. Fostul, pentru ca el nu mai exista de atunci. Uitati-va pe facebook si cititi reactiile celor care au sustinut uniunea,  veti observa ca ea nu mai exista decat la judecatorie si pentru cei care au de profitat. Iar ceea ce se intampla zilele acestea, demonstreaza acest lucru. Oricum in electorat increderea este pierduta. Sa semnezi un armistitiu cu agresorul celor multi, care  ti-a dat  votul, inseamna ca ai tradat, ca esti lipsit de curaj, ca esti mincinos si ca te-ai folosit de ei pentru a ajunge la ciolan.

Lucrurile sunt extrem de logice pentru cei care au pus stampila de vot, pentru un asemenea personaj.  Daca USL-ul a pierdut, a pierdut pe aceasta logica. Omul simplu nu suporta sa fie mintit si inselat. Se spune ca trebuie sa-i dai omului puterea, sa vezi cine e. Faptul ca incerci acum sa transferi un numar de mandate castigate initial cu o anumita uniune,  adica cu USL, catre o alta uniune care nici nu a existat, adica USD, mi se pare o sarlatanie de mari dimensiuni. Un transfer de imagine catre o alta Uniune, care de fapt n-a jurat sa lupte impotriva basismului, ii deroga pe acestia de realizarea promisiunilor facute electoratului.

Ce sa mai creada lumea? Ca n-o fi atat de naiva. Vede si ea cum se deruleaza faptele si mai invata cate ceva. Si cum in politica nu exista morala, nu exista nici capat. In politica pot exista scrisori pierdute, cum zicea Caragiale, sau mai nou, lucrari plagiate care fac, pac! la razboiu.  Sa aiba cumva Basescu la sertar o noua lucrare?

                            Col.(r) Nour Constantin.

 

0 comentarii2933 vizualizări19 februarie 2014




[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu





rss 2.0
rss 2.0