Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Luni 15 August 2022 - 14587
Demonstratie de forta, ingamfare si badaranie in Consiliul Local Bistrita.

Proaspatul ales presedinte de sedinta a Consiliului Local Bistrita, consilierul PSD Alexandru Bria, desi inca tanar a vrut sa demonstreze ca este in forta si poate conduce cu o mana de fier legislativul bistritean. La cateva secunde dupa ce a fost ales pe o perioada de 3 luni, presedinte de sedinta in Consiliul Local, Alexandru Bria i-a inchis microfonul secretarului primariei - doamna Floare Gaftone. Alexandru Bria a vrut sa arate ca el este "stapan pe mosie" si i-a replicat zambind fortat dar cu scrasnete de dinti ca el conduce sedinta si inca nu i-a dat dreptul sa vorbeasca la microfon. Dupa alte cateva secunde a devenit iar mielusel si umil in fata primarului Ovidiu Cretu care i-a tras un scaun langa el. Chiar daca de obicei langa primarul PSD Ovidiu Cretu sta secretarul primariei, de data aceasta a vrut sa il aiba mai aproape pe presedintele actual de sedinta, Alexandru Bria pentru a se putea consulta - "ghida" in timpul sedintei in plen pentru a nu fi nevoit sa mai faca semne din cap, cu ochiul sau alte semne prin care ii avertizeaza pe consilierii puterii de modul in care trebuie sa voteze. Micul incident ar fi trecut neobservat daca dupa el n-ar fi urmat un scandal care a facut de rusine Consiliul Local Bistrita si in special pe presedintele actual de sedinta, Alexandru Bria.

In fapt, consilierul local PER Maxim Gagea a cerut in timpul interpelarilor un drept la cuvant de 3 minute pentru liderul municipal ecologist  Marius Balan, care se afla in sala. Practic, presedintele de sedinta trebuia sa supuna la vot cererea consilierului Gagea si daca ar fi trecut propunerea trebuia sa il lase pe Marius Balan sa isi expuna problema. Din pacate, Alexandru Bria a procedat nedemocratic spunand ca va supune la vot dreptul la interpelare a lui Marius Balan dar il va lasa sa vorbeasca la final la capitolul "diverse" adica atunci cand de obicei nu mai este presa in sala si majoritatea consilierilor sunt plictisiti si nu mai dau importanta discutiilor. Ofensat de aceasta atitudine rau voitoare si manipulatoare a presedintelui de sedinta Alexandru Bria, liderul municipal ecologist Marius Balan a inceput sa vocifereze si sa isi ceara dreptul la o opinie in plen. Cu toate ca Alexandru Bria putea sa isi repare greseala si sa-l lase atunci pe ecologist sa isi spuna parerea, Bria a preferat sa actioneze in forta si sa isi arate "puterile" de lider temporar al consiliului local Bistrita. In aceste conditii de intoleranta si de lipsa a deschiderii spre un dialog cu cetatenii municipiului, Bria a facut ca orice om ce se crede vesnic la putere si stapan pe situatie, si anume a apelat la forta. Bria a chemat politia locala sa il evacueze pe Marius Balan, lucru ce s-a si intamplat deoarece in sala de plen a Consiliului Local Bistrita era prezent si Ovidiu Gabrian, sef-serviciu in cadrul politiei locale , care a trecut imediat la scoaterea lui Marius Balan din sala de plen. Atitudinea lui Alexandru Bria fata de Floare Gaftone si Marius Balan mi se pare a fi inadmisibila, de o rautate si o intoleranta grava, de nepermis pentru un om tanar, educat si instruit mai ales ca activeaza in viata civila ca si notar, adica este un om care trebuie sa aplice legea in litera si spiritul ei in favoarea cetateanului si nu a unui interes de grup cum a fost in cazul de fata pentru PSD si primarul Cretu.

Vedeti evacuarea fortata aici :

 http://youtu.be/dWP7xxsaqJE

.

Material, foto si video de - Marius Chiuzan.

1 comentariu2583 vizualizări21 februarie 2014
rss 2.0
rss 2.0