Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Luni 15 August 2022 - 14587
Fuga dupa doi iepuri.

"Vom lupta pentru cele doua palate, daca nu reusim, scapa cine poate". Asa ne-a anuntat, Viorel, pe care l-am votat, sa fie sef la un Palat. Nimeni, niciun premier din Romania democratica n-a avut, pana acum, o majoritate in parlamentul tarii de peste 70 %. Un asemenea premier care isi bate joc de aceasta majoritate si de asteptarile romanilor, trebuie sa inteleaga urgent ca romanii, nu vor ierta si nu vor trece usor peste aceste lucruri. Nu stim ce-l determina sa distruga aceasta majoritate parlamentara, greu de realizat in conditii politice normale, fiind constient de faptul ca a fost posibil acest lucru, prin vointa maselor de oameni antibasisti. Oameni care au cerut dreptate pana la capat si nu au fost neaparat sustinatorii unui partid. Dincolo de calculele lui, sau ale noastre, mai mult, sau mai putin subiective, trebuie sa constatam niste lucruri care sunt certe. Cine a crezut ca dupa 90, la noi a disparut comunismul cu metodele, principiile si idealurile lui, s-a inselat amarnic. El s-a deghizat, luandu-si o noua haina, o noua titulatura, avand aceleasi principii socialisto-bolsevice. Neocomunismul din tarile est-europene si-au pastrat centrul de comanda la Kremlin. Nu cred ca cineva isi inchipuie ca Moscova poate ceda ceva, care i-a apartinut. Framantarile care au loc in ultima vreme si la vecinii ucrainieni, dar si la noi, se desfasoara dupa un plan bine elaborat pentru destabilizarea unor zone aflate inca in sfera de influienta economica a Moscovei. Steaua rosie bolsevica la care rusii nu au renuntat niciodata, de la Marea Revolutie din Octombrie, are si acum scrijelat pe ea "Divide et impera". La un semnal dat de la central de comanda, neocomunistii ca intodeauna buni executanti se conformeaza. Nici un partid neocomunism nu actioneaza de capul lui. Nu trebuie sa uitam o clipa, ca in politicile comuniste, economicul are rolul secundar, insa nu este de loc un subiect neglijabil, care sa nu fie luat in seama. Pe comunisti nu i-au interesat niciodata bunastarea oamenilor, pacea ori prosperitatea lor. De aceea pentru premier nu a insemnat nimic acea majoritate de 70%.

Amintiti-va ce politici de infometare, impise pana la canibalism, a impus Stalin in teritoriile pe care le-a dorit in spatiul sovietic. Amintiti-va ce dezbinari au provocat comunistii imediat dupa 23 august 1944, numai ce intrasera la guvernare. Au denuntat numai dupa o luna, actul de colaborare cu PNL si PNT, rupand Blocul National Democrat, luandu-si aliat PSD-ul de atunci pe care l-a inghitit apoi. Infiinteaza la ordinul Moscovei, Frontul National Democrat impreuna cu Frontul Plugarilor a lui Petru Groza. Ce a urmat, unii dintre noi mai stim si avem datoria sa le dechidem aceasta pagina de istorie si celorlalti, pentru ca ea astazi, observam ca se repeta si ce-am suferit noi si parintii nostri, nu trebuie sa sufere copiii si copiii, copiilor nostri.

Comunistii de atunci care au facut acele lucruri, i-au crescut si lasat printre noi sub o alta infatisare dar cu aceleasi naravuri pe neocomunistii de astazi. Imi vine greu sa cred ca pot exista romani, care mai cred in minciunile unui partid cunoscut a fi continuatorul partidului bolsevic din Romania anilor 45-60. Nu cred ca exista familie de romani sa nu fi avut un membru din familie, care sa nu fi cazut victima regimului comunist. Oameni nevinovati, pedepsiti si omorati pentru ca au avut alte convingeri politice. Si astazi acestia sunt niste chinuiti pentru ca timpul petrecut in inchisori, la munca silnica, nu le este luat in calculul pensiei, la prima grupa de munca. Cei care au continuat sa le faca viata grea acestor oameni chinuiti, au fost tocmai neocomunistii care s-au perindat pe la guvernare de mai multe ori, inclusiv acum.

Sunt posturi de televiziune unde, pe buna dreptate, presedinta CNA-ului Laura Georgescu, (o eminenta ziarista, recunoscuta si pe plan international), remarca, ca "spala creierii" oamenilor. Ca in goana lor pentru audienta, cand mai prind in imagini cate un fost detinut politic octogenar, in nemernicia lor il folsesc si pe acesta, in bataliile politice actuale. Insa evita cu buna stiinta sa arate cu degetul catre cei care i-au provocat acestuia, suferintele in trecut. Ca acesti vinovati exista deghizati, transferati cu tot cu bagaje, metode, principii, idealuri intr-un partid neocomunist, ajuns prin minciuna si inselatorie la putere. Acelas post de televiziune ii face campanie electorala sefului de partid neocomunist, mostenitorul fostului partid bolsevic din Romania anilor 50. Ca acest sef de partid, nu s-a ferit sa afirme ca idolul lui este comunistul Che Guevara, cel care a si recunoscut, ca a executat in mai putin de sase luni, cat a fost comandantul inchisori Cabana, cateva mii de adversara politici.

Ma intreb ce s-ar fi intamplat daca nu am fi fost membra a Uniuni Europene, ci membra a Uniunii Euro-Asia, cum i-ar fi eliminat el, pe adversarii lui politici?

Col.(r) Nour Constantin.

1 comentariu2471 vizualizări24 februarie 2014
rss 2.0
rss 2.0