Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Miercuri 10 August 2022 - 14587
Dezvat fara matura si bat.

Dupa cum se cunoaste, premierul nostru, cu o ureche de pungas fara pereche, a tot dat tarcole, bagand laba in cotetele liberalilor, furand si inghitind cate un ou ba de la finante, ba de la economie sau de la transporturi. Cand gospodina liberalilor a vazut ca tot pune laba a zis si facut; "Stai putin ca te dezvat" "Fara matura si bat" "Te invata mama minte" "Si i-a dat un ou fierbinte" pe Iohannis baiat cu minte.

Inca de cand era la Soci a incercat sa-l inghita pe Iohannis, dar nu s-a putut pentru ca Iohannis asa cum a si mentionat in conferinta de presa, este greu de presat. Dincolo de declaratiile si manipularile care se fac astazi pe posturile de televiziune, romanii stiu sa faca o evaluare a faptelor si nu a vorbelor care se deruleaza pe ecrane. Iar cei care nu reusesc sa inteleaza, se intreaba, de ce a trebuit un premier sa renunte la o asemenea majoritate, cu care ar fi putut sa realizeze lejer obiectivele promise in programul comun de guvernare, program cu care a venit in fata parlamentului tarii, in fata natiunii. Cand se renunta la o asemenea majoritate rar de realizat, este logic ca nu vrei sa mai te ti de cuvantul dat celor care te-au votat. Vrei un alt program si e normal ca partenerii cu care ai plecat la drum, sa nu te mai insoteasca. Este normal si firesc sa ti se ceara inapoi mandatul acela cu care si ei te-au investit. E normal, e firesc si civilizat ca sa mergi din nou in parlament, pentru a fi investit de o noua majoritate cu un nou program, care sa devina legitim. Altfel folosirea acelui program reprezinta un furt, pentru ca subtilizarea programului initial, inlocuit astaui cu altul pentru care alegatorii prin reprezentantii lor nu au pus stampila, nu poate fi decat un furt. Si nu trebuie sa ne mire acest fapt, de vreme ce in lucru la parchete exista asemenea cazuri. Un asemenea caz de furt intelectual este pe rol in pronuntare, privind plagiatul. Si mai mult ca probabil la 380 de pagini plagiate din 400 cat are lucrarea, o instanta normala la cap, nu poate da un alt verdict, decat de furt. Lasand asta la o parte, pentru ca nu este singurul hot din leaganul politic romanesc, ceea ce ne supara si mai mult la acest specimen politic, este aceiasi scarba provocata de Boc, Basescu si PDL-ul, scarba pe care ne-o provoaca acum si el, luandu-i la guvernare pe maghiari. Viata amara pe care le-au facut-o cei doi romanilori, ajutati de UDMR, incearca sa o faca astazi, si acest personaj a lui Arghezi, refuzand singurul partid national din Romania, luand la guvernare o formatiune antinationala, care nu recunoaste statul roman, ca stat national unitar. Este o mare eroare pe care o poate face un sef de guvern al Romaniei, care din eroare a fost asemuit cu Titulescu, poate pentru faptul ca avea ca si Titulescu doua picioare, doua maini si doua urechi, prinse insa, spre deosebire de ale reputatului diplomat si om politic, de un bostan.

Col.(r) Nour Constantin.

0 comentarii2478 vizualizări28 februarie 2014
rss 2.0
rss 2.0