Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Marti 09 August 2022 - 14587
POLITICA SAU DRUMUL FARA DESTINATIE.

Despre politica si politicieni s-au scris biblioteci intregi . Ne-am obisnuit cu palavrageala lor cotidiana , palavrageala care atinge cote maxime in perioada de campanie , precum apele Dunarii in timp ploios . Elitele vin in precampanie si isi pregatesc terenul pentru perioada prevazuta legal  realizarii scopului propus. Apar promisiunile, locurile de munca, mariri de salarii in contra partida cu scaderea impozitelor , se inventeaza spitale noi si tehnici de diagnosticare la ultimul racnet al stiintei in domeniu .Desigur, toate astea pe fondul unor tehnici abile de manipulare a electoratului care vazandu-se cu o bricheta, o sticla de ulei si un tricou imprimat numai bun de sters geamuri , uita sa priveasca inapoi si sa compare antecedentele in materie.

                 Electoratul vede doar bucatica de asfalt turnata proaspat pe un drum care  ...duce nicaieri si asculta ca cel mai dresat dog , minciunile debitate de catre mai marii zilei.

Uita de asemenea sa-si vada buzunarul gol , stomacul plin de aer conditionat de pe la birurile unde a stat la coada pentru a-si plati taxele si mai ales uita ca promisiunile de astazi le-a mai auzit si acum patru, cinci ani.

                  El, omul cu votul in buzunar , uita pur si simplu de sine ,de puterea pe care o are , de vecini, de rude si se aliniaza ca bobocul nestiutor in fata cabinei de vot , pentru a-si exprima apartenenta nu la o  ideologie, ci la marea masa a dezinteresatilor acestui veac.

Ori poate vrem sa demonstram totusi ca istoria se repeta....

                 Pana cand aceasta stare de lucruri , cine stie sa ne comunice si noua !?!

 

 

           A . ORBAN.

0 comentarii2464 vizualizări17 septembrie 2014
rss 2.0
rss 2.0