Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Luni 15 August 2022 - 14587
ROMANIA UN GHIVECI AL AFACERISTILOR.

Dincolo de ce spune lumea despre tara noastra, noi romanii ne simtim totusi patrioti si avem sentimentul ca tara noastra este cea mai mandra de pe glob. Desigur ca patriotismul local este cel care ne face sa exageram  totusi putin  cand vine vorba despre acest aspect. Neam de neamul nostru a murit in picioare in fata dusmanului daca tara cerea acest lucru. Nici  gand de off-shoruri pentru deschiderea conturilor in scopul transferarii  la repezeala  a modestelor sume posedate. Nimanui nu i-a trecut prin gand sa-si stabileasca resedinta in Cipru, Las Vegas sau Monaco, ai nostri au ramas pe valea Bargaului, Somesului sau a Muresului, ducandu-si zilele asa cum se putea.

           Vorba poetului "veacul evolueaza", iar pretentiile si modul de operare au crescut odata cu modernizarea tehnicilor din acest domeniu.

Astazi daca dupa un control guvernamental reusesti sa-ti multumesti sefii, esti trimis sa-ti completezi studiile tocmai la Catania (Italia ), de unde isi trag radacinile Marcello Mainardi si Michelle Procida, doi mafioti specializati in "spalare de bani "  in Romania si care si-au infipt adanc masinile de spalat in Guvernul Romaniei .

           Romania a devenit astazi placa turnanta a afaceristilor pur- sange, locul unde sunt expulzati pentru reeducare fosti cancelari,  exemplu -psd-istul Alfred Gusenbauer al Austriei si care in noua sa calitate de  consilier al dictatorului cazak Nursultan Nazarbayev, dar si  de director la STRABAG  sau  Gabriel Resources "baga carbuni" sa traga jarul pe turta personala..... Apropo de Gabriel, aici activeaza ca avocat si mamica fostului ministru Dan Sova, care printre alte merite, il are si pe acela de a schimba prioritatea U.E. in materie de drumuri in Romania. Danut a tot sperat ca U.E. sa-i accepte schimbarea Coridorului IV -Sibiu-Pitesti cu traseul Sibiu- Brasov, a ramas pana la urma  doar cu un stalp  infipt in mijlocul drumului proaspat asfaltat si cu ochii in soare !!!

            Despre cei care si-au transferat averile obtinute in mod ilicit pe la Monte Carlo, Las Vegas etc...nu este cazul sa mai amintim. Lista este prea lunga ca sa poata fi citita de catre un om normal care mai are si cate ceva de facut pe langa batatura personala. Fie ca este vorba despre  I. Tiriac, marele sportiv si primul vanator al tarii sau despre Ionut Costea, presedintele EXIMBANK si cumnatul lui Mircea Geoana, problema arzatoare  consta in devalorizarea sentimentului de patriotism,  sentiment care s-a nascut deodata cu romanul.

               As fi tentat sa spun ca toti suntem o apa si-un pamant, din pacate realitatea cotidiana se prezinta cu mult mai tragic. Oamenii simpli raman si mai simpli, iar cei care vorba lui Nenea Iancu Caragiale..."sug sangele poporului ", isi rotunjesc sumele si isi afiseaza pantecele de chiabur sub soarele arzator al Mediteranei  ( n cel mai rau caz) !

                Biata tara, ce zile ti-au fost harazite !!!

 

                  Prof.  D. Plesca.

0 comentarii2478 vizualizări02 octombrie 2014
rss 2.0
rss 2.0