Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Marti 09 August 2022 - 14587
Fostul rege Mihai este un tradator de tara. Fosta regina Ana ii uraste de moarte pe romani.

Actul de la 23 August a fost opera colectiva a tuturor membrilor oligarhiei traditionale, a monarhiei si a aparatului de stat, toti luptand sa-si salveze pozitiile avute timp de secole." (C. W. Forester) 23 AUGUST 1944 a insemnat pentru Romaniao mare nenorocire : intrarea tarii in sfera de influenta a URSS, cu urmarile stiute. Nelecuiti de comunism (doar sunt aceiasi) astazi guvernantii romani serbeaza, ca inainte de 1989, acest eveniment nefericit din istoria tarii. Ceea ce putina lume stie, este ca la 23 august 1944 regele Mihai a mintit nerusinat intreaga tara. In "Proclamatia catre tara" difuzata in seara acelei zile - si redactata se pare de Lucretiu Patrascanu - suveranul a pretins ca intoarcerea armelor a fost rezultatul unor negocieri si ca Romania a beneficiat de conditii acceptabile. Acest lucru nu este adevarat. Dimpotriva, de la inceputul anului 1944, Ion si Mihai Antonescu incepusera tatonari diplomatice atat pe langa aliatii occidentali, cat si cu inamicul numarul unu, URSS. Mihai Antonescu tratase pentru iesirea Romaniei din razboi la Ankara, Berna, Madrid si Lisabona. Trimisul lui Ion Antonescu, ambasadorul roman in Suedia, Frederic Nanu, purtase discutii directe cu sovieticii la Stockholm. Alti doi diplomati, printul Barbu Stirbei si Constantin Visoianu negociasera la Cairo cu aliatii vestici, trimisi de Iuliu Maniu cu stirea si acordul sefului statului. Regele Mihai insa, desi stia toate acestea, a preferat sa angajeze unilateral Romania intr-un armistitiu - care insemna de fapt o capitulare. El nu a tratat nimic. Mai mult, armistitiul s-a semnat abia pe 12 septembrie 1944, iar regele a refuzat sa puna in garda armata romana aflata in calea bolsevicilor asupra prevederilor reale ale acestuia, gest ce a dus la caderea in prizonieratul sovietic a circa 230.000 de soldati romani, ulterior deportati in Siberia. Dupa incheierea razboiului, Stalin i-a acordat regelui cea mai inalta deocratie sovietica, "Ordinul Pobeda"; insa nu in semn de recunostinta, ci ironic, in bataie de joc. "Tatucul popoarelor", cat era de criminal, ii detesta pe tradatori. Tot drept "rasplata" l-a lasat pe tron pana in ultima clipa inainte de a-l expulza, ca sa admire in voie nenorocirea in care angajase tara. Se spune ca la discutiile privind "armistitiul", intre delegatia romana, condusa de Lucretiu Patrascanu, si cea sovietica, avand in frunte pe odiosul Comisar al Poporului V. Molotov, Patrascanu ar fi intrebat pe oficialul sovietic care este motivul pentru care conditiile impuse sunt atat de dure, "cand Antonescu avea conditii mai bune" (cu referire la tatonarile diplomatice mentionate anterior). Raspunsul nu mai lasa loc de nici un comentariu: "Antonescu reprezenta poporul; voi nu reprezentati pe nimeni". Regele Mihai poate purta in fata istoriei un singur nume: ACELA DE TRADATOR DE TARA. Posteritatea il va judeca pentru raul pe care l-a facut.

 

.

 

Fostul rege Mihai a abdicat de dragul banilor oferiti de comunisti. Mihai este un tradator de tara, care a abdicat de dragul banilor care i-au fost oferiti de comunisti, in timp ce fosta regina Ana a Romaniei "ii uraste de moarte pe romani", pe care ii considera "un popor de inapoiati", afirma reputatul arhitect Camil Roguski. El sustinea ca regele Mihai l-a urit pe tatal sau, regele Carol al II-lea, deoarece i-a lasat doar 30% din avere. Arhitectul, era de parere ca acesta este si motivul pentru care regele Mihai a refuzat sa ia parte la inhumarea ramasitelor pamintesti ale tatalui sau.

 

"Regele Mihai este un tradator de tara"

"Eu am trait acele vremuri si sustin cu argumente tot ceea ce va spun", afirma fostul arhitect al lui Ceausescu, veteran doborit in razboi de un Messerschmit german si care si-a pus semnatura pe sute de constructii de exceptie. "Regele Mihai poate fi considerat tradator al Interesului National, deoarece a abdicat doar de dragul banilor. Daca ar fi refuzat sa abdice, era dat afara din Romania, fara sa primeasca nici un ban. Nu patea nimic altceva. Cei care spun ca ar fi fost bagat in puscariile comuniste sau ar fi fost omorit, nu au nici cea mai vaga idee. Venise la putere Kominternul si Ana Pauker era reprezentanta rusilor. Rusii nu aveau nevoie de probleme si de scandal diplomatic. Nimeni nu s-ar fi atins nici macar de un fir de par din capul regelui Mihai. Problema s-a rezumat intotdeauna la bani. Daca nu ar fi fost avid de avere, ar fi putut sa se opuna abdicarii si sa plece cu fruntea sus, ca un rege. El nu a vrut sa faca asta.

 

"Regina (!?) Ana ii uraste de moarte pe romani" (In iunie 1948 fostul rege Mihai s-a casatorit cu printesa Ana de Bourbon-Parma, deci dupa abdicare, astfel ca Ana nu a fost oficial niciodata regina)

Si in prezent regele Mihai este interesat tot de avere. Acum un an si ceva eu lucram, ca arhitect, pentru Gigi Becali. In acea perioada, am primit o instiintare de la o banca din Austria ca regele Mihai a pus in vinzare unul dintre tablourile pe care le-a scos din tara cind a abdicat. El vinde un tablou care ar trebui sa apartina Statului Roman. Banii sint adevaratul sau tel. Pe de alta parte, nevasta lui (regina Ana a Romaniei - n.n.) uraste de moarte Poporul Roman. Eu nu am mai vazut asa ceva. Sa fii nevasta regelui Mihai si in 20 de ani tu sa nu inveti un singur cuvint in romana? Ii considera pe romani drept ultimii oameni. Ii crede inapoiati.

"Mihai si-a urit tatal, pentru ca i-a lasat doar 30% din avere"

De neinteles este si ura regelui Mihai pentru tatal sau, Carol al II-lea. Care copil mai este in stare sa refuze sa ia parte la inhumarea tatalui sau? El nu s-a dus la inmormintare deoarece si-a urit tatal, ca i-a lasat doar 30% din avere. Din cauza banilor, regele Mihai a refuzat sa ia parte la inhumarea tatalui sau, cind i-a fost adus corpul. Asadar, este doar o problema de bani. Nimic mai mult", sustinea renumitul arhitect, care a afirmat, inca de acum citiva ani, ca regele Mihai s-a aflat permanent pe statele de plata ale regimului comunist, banii fiindu-i virati la Versoix, periodic, de catre Victor Atanasie Stanculescu.

 

.

RAZVAN GHEORGHE.

 

.

 

 

Material primit la redactie.

0 comentarii2527 vizualizări26 octombrie 2014
rss 2.0
rss 2.0