Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Vineri 19 Aprilie 2024 - 14587
Dupa 24 de ani nu stiu cu cine sa votez!

Nu cred ca la alegerile din 1990 cineva si-ar fi imaginat ca peste 24 de ani poporul roman (n.r. - poporul ?!?) va fi atat de mediocru din punct de vedere politic. Este suficient sa-i studiem pe cei 14 candidati la prezidentiale ca sa realizam acest lucru. Atunci, in ’90 romanii aveau de ales intre oamenii sistemului comunist aflati sub bagheta domnului Ion Iliescu si minoritatea de occidentali, democrati, idealisti, exilati sau fosti detinuti politici aflati in spatele domnului Ion Ratiu si a domnului Radu Campeanu.

Astazi, numai pe oamenii sistemului ii putem alege, iar cei noi intrati in lupta electorala au in spate aceleasi fete posomorate ale comunismului reciclat sau tineri inveninati cu aceleasi metehne. Daca nu ar fi anchetele juridice din acest timp ar fi atat de plicitisitoare viata politica incat nu ar merita sa deschidem televizorul.

Cei 60% din electoratul roman care nu merg in general la vot dezamagiti si indignati pana in panzele albe de demagogia, hotia si minciuna politicienilor, nici acum nu au pe cine alege.

E foarte trist ca acest drept pentru care inaintasi de ai nostri si-au dat viata este acum in practica lipsit de substanta. Caci, societatea romaneasca se dezintegreaza treptat, iar manipularea, lipsa de cultura si respect, avaritia si coruptibilitatea de care suferim au distrus posibilitatea aparitiei de cercuri politice morale si profesioniste.

Numai din astfel de asocieri de dialog si moralitate pot apare altfel de politicieni. Insa aceste asocieri politice de dezbatere civica in afara partidelor politice lipsesc, iar putinele asociatii democratice se limiteaza doar la analiza politica fara o dorinta de implicare reala in actul de decizie politica.

Astfel, din punctul de vedere al alegerii viitorului presedinte al Romaniei in anii ’90 aveam pe cine alege, astazi nu… Ce putem face noi cei ce nu stim cu cine sa votam?

 

Prof. Florin I. Bojor.

0 comentarii3003 vizualizări30 octombrie 2014




rss 2.0
rss 2.0