Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Marti 09 August 2022 - 14587
VADIM TUDOR CANTARETUL DE FAMILIE SI CARPA DE PONTA.

Acum cand prima repriza a circului electoral "made in Romania" s-a incheiat, competitorii isi ling ranile si pregatesc marea unire de la 1 decembrie. Pana atunci insa, mai au de perfectat cateva uniri de mana a doua, astfel ca finalul sa poata fi sarbatorit cu mici si ...mari.

S-a uitat sacrificiul romanilor aflati la munca in strainatate, carora tara mama nu le ofera decat circ fara paine, s-au neglijat eforturile financiare a celor din diaspora  numai pentru a fi prezenti la votul de duminica. Ploaia rece de la Londra, bastoanele jandarmilor francezi, nimic nu i-a impiedicat pe adevaratii romani, compatriotii nostri, sa-si exercite dreptul constitutional.

Singura piedica in calea bravilor nostri compatrioti a fost reprezentata tocmai de cei care aveau obligatia sa-i sprijine pe romanii care din motive financiare au acceptat sa lucreze la straini - GUVERNUL ROMANIEI.

           Cu gandul la scaunul de la Cotroceni incalzit de zece ani de un marinar umblat prin lume, ai nostri guvernanti s-au  "lasat coplesiti " de amploarea fenomenului electoral iscand electrocutari mai abitir decat cei  insarcinati cu resuscitarile de la 112  ...

Cei 14 candidati la un singur fotoliu, s-au manifestat care mai de care mai zgomotos si in stil personal, pentru a avea priza (a se citi - vot) necesara accederii in turul doi al alegerilor prezidentiale.

            Marele (hale) bard de pe vremea lui nea Nicu, metamorfozat in salvatorul Romaniei Mari, i-a mitraliat pe guvernantii de astazi, in frunte cu doctorul plagiator PONTA.

"Daca voi castiga alegerile, o sa umplu puscariile cu toti mafiotii din tara si strainatate", striga tribunul intrat in transa, de parca recita in fata membrilor Comitetului Central al PCR. Cu o saptamana in urma, in cursa spre Cotroceni, Vadim Tudor stergea pe jos cu "carpa de PONTA", ca nu cumva praful depus sa-i strice la gusa lui de curcan indopat cu politica.

             Circ fara bani pentru lumea intreaga, asa ceva ne-au oferit viitorii nostri presedinti si asta, repet, in timp ce romanii adevarati infruntau vijelia spaniola, ploaia engleza sau bastoanele frantuzesti. Pentru ce ? Pentru ca lor, care au fost obligati sa-si paraseasca familiile din lipsa posibilitatilor de existenta decenta si urmasilor lor sa le FIE MAI BINE !

Ei, romanii din diaspora sunt cei care sufera cel mai mult! Dorul de familie, de casa, de tot ce au lasat aici. Ai nostri  in schimb, stau lejer in fata televizorului, mancand floricele de porumb si admirand zecile de mii de umbrele care asteapta sa voteze pentru o Romanie mai buna.

              Acum insa este pauza intre reprize, echipele ramase in competitie s-au retras la vestiare unde pregatesc noi tactici de ducere a luptei sportive in repriza a doua.

Aflam cu stupoare, de intelegeri din cele mai stupide intre persoane de diferite orientari politice sau partide.  Asa se face ca Vadim Tudor, inconjurat de niste fosile vii si care saptamana trecuta ii baga pe toti in puscarii, astazi il pupa undeva pe cel care saptamana trecuta era carpa lui personala, Victor Ponta, astazi  isi  exprima intrega compasiune pentru cei care au ajuns la temnita. "Ce tara-i aia care-si baga premierul in puscarie" - se intreaba acum marele istoric si om de-o litera. 

Ca noua lui pozitie sa fie contorizata "pe bune", VC Tudor se  face  frate  si  cu  UDMR-ul mesterului Manole (in varianta ungureasca) Kelemen, care la randu-i s-a infratit cu UNPR-ul unui izmanar cu patru stele.

               Premierul in exercitiu, aflat deja in drum catre cucuvele, lasa cu limba de "mort" urmasi pentru Regiunea Victoria unde si-a avut cuibul de cuc si baga mana in sacul gol al finantelor pentru a mai  oferi cateva sute de lei mita electorala, cu consecinte nefaste imediat dupa turul doi al prezidentialelor. Ce mai conteaza, ...dupa mine potopul, ca pe vremea premierului Tariceanu.

Prezentatorul de moda (veche) RAZGANDEANU -TARICEANU, a uitat crimele vocale savarsite de catre Ponta asupra sa si se gandeste din motive de functie la o impacare pana si cu Elena Udrea care o tine tare cu nealinierea la nicio fusta.

Toate astea se intampla in timp ce milioane de romani lucreaza din greu in Spania, Italia, Germania, Franta, Anglia si alte colturi ale lumii pentru cei de acasa, iar ochii mai marilor lumii sunt atintiti asupra Romaniei care se tot scufunda.

   Singur, bunul Dumnezeu, dar si vointa nationala ne pot stopa din acest coboras vertiginos pe care mergem de la insangeratul Craciun,  25 decembrie 1989 si pana acum.

AMIN.

 

         Toader Ciui.

2 commentarii2457 vizualizări05 noiembrie 2014
rss 2.0
rss 2.0