Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Marti 09 August 2022 - 14587
De ce nu votez cu Klaus Iohannis. El va reprezenta interesele Germaniei in Romaniei.

Inainte de a va precipita sa aruncati "anatema" ca as fi xenofob, nationalist, comunist sau securist, va rog sa aveti rabdare si sa cititi pana la capat materialul care urmeaza, cu toate argumentele, si citatele (linkurile) care-l insotesc! Din start, intreb retoric: pe cine reprezinta Klaus Iohannis in Romania si ale cui interese le apara? Pentru un observator al fenomenului este simplu de observat, mai ales daca face un bilant al decoratiilor primite de primarul sibian din partea altor sate.  Klaus Iohannis a fost decorat de toate tarile care au constituit puterile Axei in al Doilea Razboi Mondial, insa Germania a fost cea mai darnica cu onorurile!

Astfel, Klaus Werner Iohannis a fost distins cu Crucea Federala de Merit de catre Republica Federala Germana (2006). Tot in Germania a mai fost decorat si in septembrie 2010, cand a primit la Berlin, placheta de onoare din partea Uniunii Asociatiilor Etnicilor Germani Expatriati, cea mai inalta distinctie pe care o acorda aceasta asociatie. Insa cea mai valoroasa decoratie a primit-o Klaus Iohannis de la Otto Schily, fostul ministru de Interne al Germaniei, in ziua de 11.12.2007. Acesta l-a decorat pe primarul Sibiului, Klaus Werner Iohannis si pe succesorul sau la Ministerul de Interne, Wolfgang Schauble, din partea Societatii Germane! Decoratia, cea mai inalta distinctie din Germania, a fost inmanata pentru merite deosebite aduse... Germaniei!!!

Si noi care credeam, ca niste naivi, ca Iohannis slujeste Romania. Deci, sa recapitulam: Iohannis a fost decorat in anul 2007 alaturi de ministrul de Interne al Germaniei de la acea vreme "pentru merite deosebite aduse Germaniei", iar cel care a inmanat distinctiile era fostul ministru de Interne al Germaniei!!!

Iata ce scriam noi despre Otto Schily, cel care a fost maestru de ceremonii la decorarea din 2007: "Atat la alegerile locale din anul 2000, cand candidatul sas a iesit primar mai scremut, din al doilea tur, cat si la cele din 2004, cu succesul «uluitor» de aproape 90 la suta in randul electoratului roman, Sibiul a fost vizitat, cu o saptamana inainte de prezentarea populatiei la urne, de ministrul de Interne al Germaniei, Otto Schily. Credeti ca intamplator sau a fost doar o coincidenta? Noi credem ca a fost o actiune deliberata! Acelasi Otto Schily (devenit si cetatean de onoare al Sibiului - pentru ce «merite», nestiute de opinia publica?!), desi nu mai era ministru, in ziua de 11.12.2007, l-a decorat pe primarul Sibiului, Klaus Werner Iohannis si pe succesorul sau, ministru de Interne la acea data, Wolfgang Schauble, din partea Societatii Germane (!!!) pentru anul 2007. Decoratia, cea mai inalta distinctie din Germania, a fost inmanata pentru merite deosebite aduse Germaniei!!! (…) Acelasi Iohannis a fost decorat, imediat dupa castigarea alegerilor din 2004, si de catre vicepresedintele parlamentului german, Susanne Kastner, aceasta fiind mai mult la Sibiu, cu un rol activ propagandistic in acel an electoral, decat in Parlamentul german, de unde primea salariul!" (http://www.justitiarul.ro/klaus-iohannis-o-imagine-trucata-2/)

Insa si alte tari l-au onorat pe domnul Iohannis Klaus Werner cu distinctii. Culmea, toate fiind aliatele Germaniei in al Doilea Razboi Mondial! Primarul sibian a mai primit: Ordinul National al Italiei - Steaua Solidaritatii Italiene, in grad de Comandor (2008) - Italia a fost principalul aliat din Europa al Germaniei hitleriste; Ordinul de Merit al Marelui Ducat de Luxemburg, in grad de Ofiter (2009) - in 1942, Luxemburgul a fost oficial anexat de Al treilea Reich; Ordinul de Merit "Marea Cruce de Argint"  al Statului Austriac (2009) -  Anschluss-ul: Germania a anuntat anexarea Austriei pe 12 martie 1938, transformand tara in provincia "Ostmark";  Ordinul de ofiter al Coroanei Belgiene (2009) -  in 1940, Belgia a fost ocupata de catre trupele Germaniei naziste. Iar pentru ca Axa beligerantilor din al Doilea Razboi Mondial sa fie completa, in octombrie 2009, cand Klaus Iohannis a fost propus de catre Crin Antonescu in functia de premier al Romaniei, primarul Sibiului tocmai se afla intr-o vizita oficiala in Japonia. Simple coincidente?

Cum sa slujeasca Romania, din moment ce primarul Sibiului nu a participat in nici un an la manifestarile desfasurate de ziua nationala in orasul pe care-l conduce?

Nu-i patriot, dar este plin de sine insusi. Klaus Iohannis este foarte arogant si are acea atitudine de superioritate pe care o afisa "rasa ariana" pe vremea cand Adolf Hitler agita sceptrul razboiului deasupra Europei. Se pare ca aceasta superioritate afisata ostentativ nu este altceva decat o masca pentru a ascunde lipsa de competenta si carentele in cultura generala. Vrea sa para opusul propriei sale persoane.

Pe langa ingamfarea afisata, noul prim-vicepresedinte PNL  vrea sa para si un om corect. Corect ca in cazul retrocedarilor ilegale catre diversi escroci, inclusiv o organizatie nazista reactivata la Sibiu? La fel de corect ca si atunci cand a revendicat si a obtinut pentru familia lui doua imobile pe baza de documente false? Tot asa de corect ca in cazul celor doua lucrari, Aeroportul International si reabilitarea Pietei Garii, ambele obiective realizate cu constructori germani si soldate cu esecuri? Pista aeroportului a luat-o la vale, spre Germania, cu tot cu sistemul de balizaj, iar piatra cubica adusa din China in Piata Garii a iesit din caldaram dupa doi ani, exact cat a fost si garantia data de "serioasa" firma germana. La fel de corect ca si in relatiile de afaceri pe bani publici cu afaceristul- puscarias Ilie Carabulea, actualmente arestat in scandalul asigurarilor?

Datorita "corectitudinii" primarului sas, avem la Sibiu pe cel mai bogat bugetar din Romania, Ilie Gradinar, poreclit Ilie Gigacalorie, fostul director de la "Energie Termica" SA firma subordonata Primarie Sibiu, care a fost desfiintata in cele din urma.  Acesta a fost un manager atat de bun incat a falimentat firma pe care o pastorea, dar a avut grija sa castige prin firmele sale private, firme-capusa pentru societatea de stat pe care o conducea! Averea lui Ilie Gradinar, intrat in topul Forbes in anul 2011, era estimata la 7-8 milioane de euro, ocupand la nivel national locul 485. In Sibiu nu se oficiaza cununii civile sambata. De ce? Pentru ca asa a vrut primarul in anul 2010! Dar pentru cununia fiului lui Gradinar a oficiat chiar Klaus Iohannis intr-o sambata. Mai mult, primarul a gasit si scuze pentru imbogatirea nejustificata a subalternului bugetar.

(http://www.turnulsfatului.ro/11146/gradinar-miliardar-in-viziunea-lui-johannis:-aberatii.html )

Revistele "Justitiarul" si "Justitiarul sibian" au dezvaluit, cu multi ani in urma, faptul ca sub denumirea "democratica" F.D.G.R. (Forumul Democrat al Germanilor din Romania) se afla camuflat fostul Grup Etnic German. Mai ales ca aceasta "organizatie nonguvernamentala" (O.N.G.), aparuta imediat dupa revolutia din decembrie 1989 - geneza la care si-au adus aportul si serviciile secrete germane! - a fost creata pe criterii etnice, fiind astfel un soi de "club exclusivist". Ca orice grupare etnica sau "club exclusivist" este logic ca F.D.G.R. a avut ca scop, inca de la infiintare, obtinerea unor avantaje, apropiate de privilegiile pe care sasii le aveau in Evul Mediu, in detrimentul populatiei majoritare romanesti din Transilvania.

Grupul Etnic German a fost infiintat imediat dupa Dictatul de la Viena. El exista si in alte tari cu minoritate germana: Franta (Alsacia), Polonia (Silezia), Cehoslovacia (Sudeti). Scopurile acestor Grupuri Etnice Germane (celebra Coloana a V-a a lui Hitler) erau: propaganda nazista, sabotajele economice, actiunile diversioniste in spatele frontului, "intoxicarea" si dezinformarea populatiei majoritare din tarile respective. La Grupul Etnic German, oficializat prin Decretul - Lege, nr. 830 din 21 noiembrie 1940, a aderat in anul 1941 si Biserica Evanghelica (cultul religios al sasilor transilvaneni), cu toate bunurile sale mobile si imobile, din fanatism nazist! Puterile Aliate au impus Romaniei, prin articolul 15 al Conventiei de Armistitiu  din 12 septembrie 1944 , dizolvarea organizatiilor pro-hitleriste de pe teritoriul romanesc. Astfel, Grupul Etnic German a fost desfiintat prin Decretul - Lege nr. 485 din 7 octombrie 1944, semnat de fostul rege Mihai al Romaniei.

  La fel ca si in anul 1941, alianta dintre biserica evanghelica si organizatia politica a minoritatii germane functioneaza si acum, chiar daca aceasta din urma se autodeclara ONG. Din moment ce participa la alegeri, F.D.G.R. are rolul politic al unui partid! Contrar evidentelor, iata ce declara Klaus Werner Iohannis, presedintele acestei organizatii, care acum a devenit oficial nazista, asa cum o sa vedeti in continuare: "FDGR nu are o dogma politica, nici nu-si doreste si nu va avea. Forumul este o formatiune etnica, asa cum fiecare etnie recunoscuta din Romania are cel putin o formatiune de acest tip. Noi nu suntem nici ONG, nici partid, ci suntem reprezentantii grupurilor etnice germane din Romania. Si atunci, prin definitie, nu este posibil sa avem orientare politica, fiindca membrii nostri sunt membri prin apartenenta la o anumita etnie. Ei pot fi de dreapta, de stanga, liberali, de orice fel si noi trebuie sa-i reprezentam pe etnicii care se declara alaturi de noi. Deci, nu avem o orientare politica." Acesta este un fragment dintr-un interviu acordat de Klaus Iohannis, primarul Sibiului, dar si presedinte al Forumului Democrat al Germanilor din Romania la vremea respectiva, acordat revistei "22″ si publicat in numarul 905 din iulie 2007.

Atentie la an! Este acelasi an in care Hans Klein (preot evanghelic si consilier local), in calitatea sa de presedinte al organizatiei municipiului Sibiu a Forumului Democrat al Germanilor din Romania (F.D.G.R.), a solicitat Judecatoria Sibiu recunoasterea oficiala a calitatii de succesor al organizatiei F.D.G.R. fata de Grupul Etnic German (Deutsche Volksgruppe). Acesta a actionat la ordinul lui Iohannis, care-i este superior in cadrul F.D.G.R.-ului, fiind presedintele organizatiei nationale. Dar cum "parat" era chiar Iohannis, in calitatea sa de primar, doar nu era sa se dea singur in judecata, asa ca l-a desemnat pe subalternul sau, Hans Klein, sa semneze si sa depuna actiunea la Judecatoria Sibiu. Desi cererea de chemare in judecata a fost inregistrata la Registratura Judecatoriei Sibiu in data de 26 februarie 2007, iar instanta s-a pronuntat favorabil (si iresponsabil!) in data de 28 mai 2007, Klaus Iohannis nu pomeneste nimic in interviul din iulie 2007 despre aceasta "victorie" a nazismului impotriva democratiei si a bunului-simt, el rezumandu-se doar la aluziile echivoce pe care le-am citat mai sus. Si, tot in anul 2007, cancelarul german Angela Merkel a respins propunerea social-democratilor germani privind interzicerea partidului neonazist NPD!

Deci, Judecatoria Sibiu, prin solutia emisa (Sentinta civila nr. 2790, din 28 mai 2007), confirma - oficial! - un adevar stiut de noi, ca F.D.G.R. este continuatorul Grupului Etnic German. Pe baza acestei sentinte FDGR a scapat de procesele pentru retrocedari de imobile, acum doar printr-o simpla decizie a Primarie Sibiu se restituie orice imobil care a apartinut unei organizatii naziste desfiintate prin lege si cu bunurile confiscate tot prin aceeasi lege, care nu a apartinut comunistilor, ci regelui Mihai!  (http://www.justitiarul.ro/jaf-imobiliar-la-sibiu-retrocedari-ilegale-catre-fdgr-succesor-al-organizatiei-naziste-grupul-etnic-german-i/)

De altfel, acest O.N.G., cu rol politic, fiindca participa la alegerile locale si generale din Romania, a incheiat in 13 iunie 2002 cu P.S.D.-ul fostului puscarias Adrian Nastase, pe atunci si premier al Guvernului, un Protocol. Prin acest document Nastase se obliga sa retrocedeze toate bunurile confiscate comunitatii sasesti de catre  comunisti!!! In fond, regimul comunist nu a confiscat nimic, ci doar a aplicat  Decretul - Lege nr. 485 din 7 octombrie 1944, cel semnat de regele Mihai, care abroga alt Decret - Lege, nr. 830 din 21 noiembrie 1940 prin care fusese constituit Grupul Etnic German si confisca bunurilor acestuia.

Klaus Werner Iohannis a fost presedintele Forumului Democrat al Germanilor din Romania si nu credem ca peste noapte, asa cum a fost facut prim-vicepresedinte la Partidul National Liberal, a devenit si mare patriot roman! Iata ce spune Statutul F.D.G.R., la capitolul introductiv, "Dispozitii generale",  la Art. 1, sustine urmatoarele: "Forumul Democrat al Germanilor din Romania (F.D.G.R.) este o asociatie a minoritatii germane din Romania, organizata pe baza etnica, persoana juridica romana de drept privat, fara scop patrimonial."

Revenind la revendicarile nerusinate initiate de catre Klaus Iohannis, imediat dupa ce a devenit primarul Sibiului (iunie, 2000), trebuie subliniat ca prin revendicarea drepturilor patrimoniale ale organizatiei hitleriste Grupul Etnic German, FDGR - Sibiu incalca chiar propriul statut, art. 1! ( http://www.fdgr.ro/ro/statutul_organizatiei/ ). Aceasta organizatie asa-zis  "democratica" a fost creata premeditat  in scop revizionist. Astfel, la articolul 6, al aceluiasi Statut F.D.G.R. sunt scrise urmatoarele: "F.D.G.R. este succesorul de drept al tuturor institutiilor si organizatiilor ale minoritatii germane, care au fost desfiintate prin constrangere." Adica, fondatorii din anul 1990 al acestei asociatii etnice (ce fel de democratie poate sa fie intr-o organizatie constituita pe criterii etnice, exclusiviste si care participa la alegeri ca un partid politic?!) pregateau terenul pentru revendicarile lor ulterioare de succesiune dupa Grupul Etnic German!!! Singura problema care a stat si sta, in continuare, in calea planurilor acestor neonazisti este aceea ca Grupul Etnic German nu a fost desfiintat prin constrangere de catre comunisti, asa cum avocatii FDGR sau ai Consistoriului Bisericii Evangelice C.A. au sustinut permanent, in fals, in fata instantelor de judecata, atunci cand s-au revendicat imobile in numele celor doua institutii ale minoritatii germane.

Asa cum am aratat si in mai sus: Puterile Aliate au impus Romaniei, prin articolul 15 al Conventiei de Armistitiu  din 12 septembrie 1944 , dizolvarea organizatiilor pro-hitleriste de pe teritoriul romanesc. Astfel, Grupul Etnic German a fost desfiintat prin Decretul - Lege nr. 485 din 7 octombrie 1944, semnat de regele Mihai al Romaniei. Comunistii nu au facut altceva decat sa aplice acest Decret - Lege nr. 485 din 7 octombrie 1944, care nu le-a apartinut, ei nefiind la putere la momentul istoric respectiv.

 Klaus Werner Iohannis nu iubeste Romania si el nu a ramas aici din patriotism, ci cu misiune! Imaginea acestui personaj a fost construita temeinic, de-a lungul anilor, conform "politicii pasilor marunti" specifica prusacilor de-a lungul secolelor, ei fiind, prin rabdarea lor diabolica un fel de "chinezi" ai Europei si la fel de razbunatori ca rasa galbena! Iohannis este loial Germaniei care conduce Europa, asa cum si-a dorit Adolf Hitler. Singura deosebire pentru realizare visului dictatorului a fost data de calea prin care a fost castigata suprematia pe batranul continent. Germania a ajuns sa conduca Europa dupa ce s-a impus economic, nu prin intermediul armelor. Insa Germania nu uita si nici nu iarta tradarea romanilor, care au intors armele impotriva ei, in al Doilea Razboi Mondial, (prin vointa fostului rege Mihai - german la origini) devenind, din aliat, dusman. La fel nu a iertat Iugoslavia si nici Cehoslovacia, ambele state fiind dezmembrate datorita intrigilor politice ale Germaniei.


Helmuth Kohl si Mihail Gorbaciov

La 16 iulie 1990 s-au intalnit in Jeleznovodsk, o localitate balneara din peninsula Crimeea, Helmuth Kohl, cancelarul R.F.G., si Mihail Gorbaciov, presedintele U.R.S.S. Atunci s-a acceptat de catre U.R.S.S. unificarea Germaniei. Intalnirea dintre cei doi politicieni a fost reeditata in acelasi an la Geneva, in luna septembrie, cand s-au stabilit sferele de influenta din Europa de Est si Balcani. Un prim efect a fost razboiul din Iugoslavia si, ulterior, dezmembrarea acesteia.

Demn de remarcat este faptul ca dupa caderea "Cortinei de Fier", doar Germania s-a unificat, desi se creasera premisele aparent optime si pentru reunificarea Romaniei cu Basarabia - zisa Republica Moldova - si revenirea la ceea ce a fost odata Romania Mare. Mai mult, dupa faramitarea Iugoslaviei, a venit randul Cehoslovaciei sa se rupa in doua. Transilvania a intrat, conform pactului secret dintre cei doi conducatori, in sfera de influenta a Germaniei, redevenita principala putere din Europa, fiind destinata Ungariei. Astfel, nemtii au dorit sa-i rasplateasca pe unguri, care nu au incetat nici un moment sa revendice Ardealul. Era plata pentru loialitatea dovedita de-a lungul istoriei, cand cele doua state au fost aliate in toate razboaiele, dar si razbunarea pentru tradare romanilor (prin fostul rege Mihai) din 23 august 1944.

Reamintim ca, in 1989, anul prabusirii blocului comunist european, Ungaria a fost prima tara care si-a deschis frontiera cu Austria pentru a facilita exodul cetatenilor din R.D.G. spre Germania Federala. Primii asa-zisi "oameni de afaceri germani", de fapt fosti agenti STASI (Securitatea est-germana), sositi in Romania imediat dupa evenimentele din decembrie 1989, detineau harti in care Uniunea Europeana era trasata pana la Arcul Carpatic, doar Transilvania fiind luata in calcul, in timp ce Muntenia si Moldova ramaneau pe dinafara. Nici Iohannis nu este strain de aceste uneltiri privind dezmembrarea Romaniei prin aceeasi "politica a pasilor mici": regionalizare, federalizare si secesiune!

Iata cateva informatii selectate din articolul "Klaus Johannis, un pion al Germaniei in lupta pentru dominatie europeana" publicat de revistele noastre ("Justitiarul" si "Justitiarul sibian") in luna ianuarie 2010: "Iohannis conduce «Forumul Democrat al Germanilor din Romania» (FDGR), membru asociat al «Uniunii Federale a Nationalitatilor Europene» (FUEN) care, de la cartierul general al sau din nordul Germaniei coordoneaza si minoritatile europene germanofone - cu ajutor guvernamental. FUEN, infiintat de fosti nazisti cu vederi rasiste, colaboreaza cu Iohannis si de asemenea si cu fundatia din Germania «Hermann Niermann», care a fost tinta unor intense proteste in estul Belgiei, din cauza lobby-ului deschis pentru organizatiile tip fundatia din Germania «Hermann Niermann».

Klaus Iohannis provine din mediul «Germandom» din Romania, caruia i se atribuie virtuti precum «corectitudine, incredere, pragmatism si eficienta». El este presedintele organizatiei «Germandom» locale, «Forumul Democrat al Germanilor din Romania» (FDGR), care, precum multe alte asociatii ale minoritatilor germanofone, in Europa de Est si Sud - Est, a fost fondat imediat dupa rasturnarile din 1989. FDGR, ca si presedintele sau, Iohannis, este strans asociat cu retelele «Germandom» raspandite peste tot prin Europa. FDGR este membru asociat al FUEN («Uniunea Federala a Nationalitatilor Europene»), o organizatie care reuneste numeroase minoritati din Europa si Asia Centrala, fondata pe directiile traditionale ale politicii etnice germane in anii urmatori celui de-al doilea razboi mondial, de fosti nazisti. In cadrul FUEN, FDGR-ul este, de asemenea, membru al «Grupului de Lucru al Minoritatilor Germane» (AGDM), aflat in contact permanent cu Ministerul de Interne din Germania. Partidul minoritatii de limba maghiara din Romania, Uniunea Democrata Maghiara din Romania (UDMR) este de asemenea membru FUEN.

Deocamdata Iohannis a fost cunoscut drept primar de Sibiu (Hermnnstadt). De cand a preluat functia in 2000, Sibiul a devenit cunoscut prin succesele sale economice. «Orasul Vechi este o bijuterie, reteaua de apa functioneaza, si mai presus de orice, sunt doar putini someri», relateaza recent presa. Sub «neamtul» Iohannis, orasul a devenit un model de succes.

In realitate, Johannis administreaza intelept resursele pe care comunitatea le primeste din Germania; pentru a crea modelul unei insule «Germandom» in Europa de Sud - Est. Sub contractul Ministerului Cooperarii Economice si Dezvoltarii din Bonn, asociatia Germana pentru Cooperare Tehnica (GTZ) a inceput renovarea Orasului Vechi - care este de obicei atribuita lui Iohannis - inainte ca Iohannis sa ocupe functia. Agentia Germana pentru Ajutor Tehnic (THW) a venit in ajutorul lui Johannis pentru rezolvarea problemei apei. Alt ajutor soseste de la organizatiile «Germandom» din Germania, de exemplu, FDGR si Iohannis personal consiliaza Fundatia Hermann Niermann din Dusseldorf asupra «problemelor privind promovarea proiectelor culturale, academice si sociale» - de asemenea in beneficiul minoritatii germanofone din Romania. 

Fundatia Niermann a devenit de notorietate cu ani in urma, in exercitarea influentei ascunse asupra minoritatii germanofone din estul Belgiei - in cooperare cu grupuri etnocentriste de extrema dreapta. Oricine poate spune cu siguranta ca presedintele fundatiei «a fost la curent cu o conspiratie» care a fost indreptata impotriva Belgiei. La sfarsitul anului 2007, impreuna cu ministrul german de interne, Wolfgang Schaeuble, Iohannis a primit «Premiul de Merit pentru Intelegerea Germano - Europeana». Laudatio a fost rostita de fostul ministru de interne si cetatean de onoare al Sibiului, Otto Schily. Cancelarul german, Angela Merkel, este in board-ul de consilieri ai acestei foarte influente asociatii. Ea insasi a primit acelasi premiu in anul 2005."(sursa: http://www.german-foreign-policy.com/en/fulltext/56289)

Toata lumea, la unison, il lauda pe Klaus Iohannis, de parca ar fi Messia, proaspat sosit pe pamant romanesc. Incepand cu Traian Basescu, cel care-i zicea "pas" cand a fost propus ca premier tot de Crin Antonescu in 2009, continuand cu Victor Ponta, seful Guvernului si terminand cu liderii partiduletelor din fragila opozitie, toti il ridica in slavi, singurele argumente fiind ca "e neamt" si  "a facut treaba la Sibiu".

Ca sibian, imi permit sa afirm: ce "a facut la Sibiu" o stim cel mai bine noi, sibienii, asa ca lasati-ne sa ne pronuntam noi, cei care locuim in orasul preamarit, unde ne rupem masinile pe strazile cu asfaltul ciuruit sau picioarele pe trotuarele ramase aceleasi de pe vremea lui Nicu Ceausescu. Sibiul nu se rezuma doar la centrul spoit in graba inaintea anului 2007, ca sa nu ne facem de ras cand cu Capitala Culturala a Europei. Nu locuim toti sibienii in Piata Mare, cea care este permanent aratata la televiziuni, ca sa constate tot natul maretele realizari ale "iepocii" de aur Iohannis. Acesta s-a folosit de orasul nostru ca sa-si creeze el o imagine pozitiva, pe care a perpetuat-o prin intermediul unei prese mercenare!

Nu da bine la imaginea de politician sa clatini "mitul neamtului", la fel si ca ziarist, e musai sa te aliniezi turmei de aplaudaci. Nu spune nimeni nimic despre trecutul intunecat al primarului sibian, despre dosarele sale penale vechi, facute uitate pe la diverse parchete in vederea prescrierii faptelor sau cele actuale, mai recente si nici despre scheletele din debaraua acestuia. Justitia l-a protejat permanent, Iohannis Klaus Werner fiind sustinut de catre statul german tot timpul. A avut nenumarate dosare pentru mai multe fapte penale (trafic international cu copii, retrocedari frauduloase, afaceri cu banii publici, uz de acte false ca sa obtina el personal doua imobile) dar toate au fost ascunse, ferite de opinia publica.

Au stiut toti premierii (Nastase, Tariceanu, Boc si Ponta), plus presedintii Iliescu si Basescu, dar nimeni nu a indraznit sa intreprinda ceva impotriva primarului sibian, dosarele s-au musamalizat sau au fost dosite pana faptele s-au prescris!

Nevoia de "tatuc" german, in locul celui sovietic, a fost sadita in subconstientul poporului roman imediat dupa anul 1990 prin demitizarea domnitorilor pamanteni. Atat de mult s-a chinuit manipulatorii din mass-media, incat in anul 2006 (emisiunea "Mari romani") televiziunea publica a fost la un pas sa-l plaseze pe locul intai pe regele german Carol I datorita voturilor telespectatorilor, acesta fiind depasit in final, cu mari "emotii", de catre Stefan cel Mare! (http://ro.wikipedia.org/wiki/Mari_rom%C3%A2ni)

Oricum, neamtul s-a clasat inaintea celor doi mari Mihai, poetul national Mihai Eminescu si domnitorul Mihai Viteazul. Acest clasament pare arbitrar si masluit fiindca pe locul cinci s-a clasat Richard Wurmbrand, un evreu comunist, care ulterior s-a crestinat si a fost trimis in inchisoare de catre fostii sai tovarasi comunisti. De unde atata simpatie pentru un personaj de care romanii de rand nu auzisera pana la campania publica declansata de TVR 1? Avand in vedere ca pana si Gigi Becali s-a pozitionat in clasamentul respectiv pe locul 13, intre Vlad Tepes si Henri Coanda, cred ca nu mai este nevoie de comentarii suplimentare.

 


 Marius Albin MARINESCU.

 

.

 

Material primit la redactie

.

6 commentarii2499 vizualizări12 noiembrie 2014
rss 2.0
rss 2.0