Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Marti 09 August 2022 - 14587
ALEGERILE NE-AU LUAT MINTILE !?

Campania electorala pentru prezidentiale  ne-a furat si  putinul  timp pe care il consideram ca fiind "liber". Bannere, afise, grupuri de colindatori cu pixuri si pliante din cea mai buna hartie ne ies in cale, distragandu-ne atentia de la cele cotidiene. 

Totul este sarbatoresc, totul pare a fi  un vis , numai  daca cineva  din intamplare  pe drum te  "ciupeste" din greseala de portofel, realizezi ca de fapt traiesti niste momente reale. Inclini sa cataloghezi acest capitol din viata personala ca unul care merita a fi scris cu majuscule. Al naibii microbul asta al alegerilor. Este ca un drog, te decupleaza de la cele zilnice si te ancoreaza intro existenta spatiala, unde nu-i timp, frig, iar gunoiul lipseste cu desavarsire....

                    Aici e buba! Insurubati in fenomenul electoral, edilii uita de atributiile de serviciu incredintate de catre "bobor" cu o alta ocazie. Preocuparile  lor  majore sunt indreptate spre convertirea alegatorilor catre un partid sau altul, spre o culoare sau alta.

Se trece cu vederea faptul ca primarul vorbaret pe limba alegatorilor, nu se vede din cauza gunoaielor adunate in jurul "semiangropatelor". Auditoriul  de ocazie si amator de chilipiruri, doar desluseste directia din care vin vorbele de duh si alinare ale primarului . Mare pacat, oricum nu prea pune lumea pret  pe cele auzite. Un pix, o bricheta, constituie  totusi elemente palpabile si care se pot transmite din generatie in generatie, precum   sangele  rosu varsat de clasa muncitoare pe actualele carnete de partid. Vorbele se spun si la  betie, si-n biserica si la obor. Asa ca....

                   De ramas.....raman doar ....  gunoaiele !?!

 

 

 

       Anda Orban.

0 comentarii2457 vizualizări12 noiembrie 2014
rss 2.0
rss 2.0